Powered By Blogger

torsdag 20 oktober 2011

MKV - kristna i norra Sudan hotas av utrensning, myndigheterna samlar in information om församlingsmedlemmar

2 Kor. 13:13. 2 Petr. 1:5-8, 1 Tim. 2:1-4, Matt. 5:44. Rom.16:20.

Martyrkyrkans vänner r.f. Dagsfärsk veckorapport 34/2011. Fortsatt bön för pastor Yousef Nadarkhani, för druserna och de kristna i norra Sudan (ökat hat mot de kristna - stor fara).



 "Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla." 2 Kor. 13:13

"Gör därför allt ni kan för att i er tro visa dygd, i dygden insikt, i insikten självbehärskning, i självbehärskningen uthållighet, i uthålligheten gudsfruktan, i gudsfruktan broderlig kärlek och i kärleken till bröderna kärlek till alla människor. Ty om detta finns hos er och växer till, blir ni inte utan frukt när det gäller kunskapen om vår Herre Jesus Kristus." 2 Petr. 1:5-8

Bön och förbön:

DRUSERNA/MELLANÖSTERN

"För några dagar sedan fick vi meddelande om att en ung kristen druspojke hade attackerats av andra druser på grund av sin tro på Jesus. Han till och med knivhöggs och kördes i ilfart till sjukhuset. Tack och lov var skadorna inte livshotande, och efter några dagars sjukvård har han nu fått återvända hem. Denna yngling har redan som barn utsatts för trakasserier och förföljelse, och blev bland annat en gång slagen så svårt av skolkamrater att han fick stora skador på tänderna, något som han fortfarande lider av. Också resten av hans familj har lidit mycket för att de valt att följa Jesus Kristus.

- Vi ber för ynglingen som skadades i attacken, att han fortsättningsvis får kraft och frid i Frälsaren Jesus Kristus. Vi ber också för de många nya druser som har funnit Kristus, att de får vishet och mod att stå fasta i sin tro och i både ord och gärning vittna om sin tro.

(Källa: MKV)


SUDAN

"Lokala myndigheter har hotat att riva tre kyrkor i Omdurman som en del av ett långsiktigt mål att rensa ut kristendomen från Sudan. Tre kyrkor på andra sidan Nilen mittemot Khartoum fick den 11 september besök av tjänstemän som hotade med rivning om församlingarna inte upphör att fira gudstjänster. Ledarna för de tre församlingarna (som hörde till Sudans Church of Christ, Sudans Episkopala kyrka och den romersk katolska kyrkan) var förvånade över att bli beskyllda för att driva församlingsverksamhet på statlig mark utan tillstånd, eftersom byggnaderna inte ligger på statens mark och verksamheten inte kräver tillstånd.

I landet märks ett ökat hat mot kristna, och medlemmar i de hotade församlingarna är oroliga för sin framtid. "Det handlar helt klart om onda planer mot kyrkorna och de kristna i detta land", säger Kornuels Y., en av områdets kristna ledare."Detta är allvarligt", sade en annan församlingsmedlem som vill vara anonym. "Vi vill inte att de ska riva våra kyrkor". Y. berättar att lokala muslimer klagar på den kristna närvaron i området. "Muslimerna anser att kristna församlingar inte skall tillåtas, eftersom det finns flera muslimer än kristna."

Samtidigt är de kristna i området medvetna om att myndigheterna i det tysta samlar information om kristna och om församlingarnas verksamhet som en del av sin strävan att göra islam till statsreligion. Tjänstemän från ministeriet för religion har bett församlingsledare att ge information om sina församlingsmedlemmar och om verksamheten. "Det här är endast för underrättelsetjänsten, så att de kan införa flera restriktioner på församlingar och kristna", sade pastor Yousif El-Denger Kodi, generalsekreterare för sudanesiska lutherska kyrkan. "Vi som kyrkoledare är medvetna om deras planer, men vi ber att Gud ska bevara oss från deras onda planer".

Islam har en särställning både i Sudans lagstiftning och i sudanesisk politik. Även om sharian (islamisk lag) enligt landets grundlag endast är "källan till landets lagstiftning", finns det en rörelse som strävar efter att göra islam till den officiella statsreligionen sedan det huvudsakligen icke-muslimska Sydsudan blev självständigt den 9 juli."

- Vi ber att Gud ska beskydda de kristna i (norr) Sudan och att alla församlingar där kan fortsätta vittna om vår älskande Fader Gud, vår förlossare Frälsaren Jesus Kristus och vår vägledare den Helige Ande. Vi ber att församlingsledarna får gudomlig vishet i sina kontakter med myndigheterna, så att de får vara klart lysande ljus som alla kan se.

(Källa: www.compassdirect.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.

http://www.martyredchurch.net/sv 

1 Tim. 2:1-4 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på alla sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen."

Matt. 5:44 Jesus: "Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er."

Rom. 16:20 "Fridens Gud skall snart krossa Satan under era fötter. Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er."


Foto: Orkidé (Julia Lindén)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar