Powered By Blogger

torsdag 6 oktober 2011

ECI - genom bönen: "Dörrarna är öppna, folk vill lyssna, låt oss jobba vidare för Israel"


European Coalition for Israel (Ur månadsrapport för oktober 2011)

FN:s generalförsamlings 66:e session i New York har av många beskrivits som avgörande för Israel och landets historia, kanske tom. jämförbart med FN:s delningsplan från 1947, eller Israels inträde i FN 1949, konstaterar man i månadsrapporten.

Målet med ECI:s kampanj var att övertyga det internationella samfundet om behovet att förkasta ett unilateralt utropande av en palestinsk stat och att kalla båda parterna tillbaka till förhandlingsbordet. Mellanösternkvartetten uppmanar nu till återupptagande av fredssamtalen och en ny tidtabell för de båda parterna för att komma överens om ett nytt upplägg för fredssamtalen inom en månad. Dessutom uppmanas de till att komma fram med ett heltäckande förslag på territorium och säkerhet inom tre månader, för att kunna nå en fullständig och slutgiltig lösning före december 2012.

Från ECI:s sida konstaterar man att huvudmålet är uppnått dvs att förhindra en alltför tidig omröstning i FN och att vinna mera tid. Trots detta är det viktigt att komma ihåg det andra delmålet - att bevara Jerusalem som Israels enade odelbara huvudstad, skriver man vidare.

Ett av de mest effektiva kommunikationsverktygen är den 15 minuter långa filmen:

"Give peace a chance" (prod. a Leenard Fieret/Life Productions)

http://www.givepeaceachance.info./

Filmen har fått ca 42 000 träffar på You Tube trots att den bara varit tillgänglig i litet över en månad.Filmen har setts av en stor TV-publik över hela världen och aldrig tidigare har ECI fått en sådan stor synlighet.

Lägg gärna upp filmen på din församlings webbsida för att sprida budskapet
tipsar man från ECI, vilket härmed framföres! Filmen finns på många språk. Eller visa filmen i din församling tex. i Ungern sågs den nyligen av ca 5000 församlingsbesökare.

I New York delade man ut ett par hundra DVD:n med "Give Peace a Chance" till flera nyckelpersoner bland de politiska ledarna och FN-delegaterna, bland dem kampanjledaren för Rick Perry och Bob Turner som just vunnit sin plats över en sittande demokrat pga sitt tydliga stöd för Israel.

Intressant att läsa ur månadsrapporten är berättelsen om de olika kontakterna till tex. länder som Ukraina, Japan och Brasilien. "Journalisterna från Japan hade ingen aning om den viktiga roll som deras land hade spelat i San Remo år 1920 genom att underteckna protokollet från mötet som ombildade den judiska staten", kan man läsa i rapporten från ECI.

"Det var också intressant att notera hur vissa respekterade journalister redan hade sett filmen och blivit påverkade av vår nya, fräscha insikt i Israels juridiska grund, som de helt enkelt inte hört förut. Denna erfarenhet lär oss att vi behöver göra mer för att nå ut till media. Vissa journalister missrepresenterar Israel helt enkelt för att de inte besitter alla fakta."

Höjdpunkten för besöket i New York var mötet med generalsekr. Ban Ki-Moons mellanösternenhet. Under ett möte överräcktes ett öppet brev signerat av 16 framstående europeiska ledare, samt namninsamlingar från Tyskland, Italien och Finland, undertecknad av över 60 000 människor. Brevet, tillsammans med filmen och forskningsdokument kommer att överräckas till generalsekreteraren under de kommande dagarna. Dokumentet kan laddas ner från ECI:s kampanjsida:

www.givepeaceachance.info
http://www.givepeaceachance.info/

Böneteam i New York

ECI är en kristen organisation och bönen är central i allt vad man gör. I New York bad man under 2 veckor både inne i och utanför FN-byggnaden, för att nationerna skulle göra kloka beslut. Tusentals förebedjare runt om i världen följde med bönebloggar och videon. Den främsta strategin i bönen var att be om mera tid, vilket Herren gett oss och flera möjligheter att presentera de historiska och juridiska fakta som ECI samlat ihop under det senaste året. "Dörrarna är öppna, folk vill lyssna, så låt oss jobba vidare."

Bryssel

Kristna runt om i världen har mobiliserat sig för att visa sitt stöd för Israel under de kritiska första veckorna av FN:s generalförsamlings möte. Solidaritetsevenemang har hållits i:

Bryssel, Haag, Helsingfors, Italien, Österrike, Sydkorea, Nigeria, Uganda, Södra Sudan, Kenya, Kamerun, Ghana, Sierra Leone, Pakistan och Malaysia.

ECI organiserade en pro-israelisk demonstration utanför FN-byggnaden i New York.

ECI:s kampanj för att försvara Israel och judisk suveränitet över Jerusalem har vuxit till en verkligt global kampanj.


New York

"Även om vi ännu måste vänta på en möjlig omröstning i antingen säkerhetsrådet eller generalförsamlingen kan vi redan nu dra några slutsatser av den 66:e generalförsamlingssessionens öppningsveckor":

"Trots löftet att "tala med en enda röst" i FN var där många röster som uttalade sig å EU:s vägnar. Detta är goda nyheter för Israel, eftersom en enad röst automatiskt skulle innebära en pro-palestinsk röst. Många länder stod fasta i sina ståndpunkter trots att Bryssel utövade press."

Överraskande var den nya utvecklingen i Afrika, där nationerna tidigare blockröstat mot Israel, som visade att ett antal afrikanska länder ändrat ståndpunkt, vilket kan ha betydande geopolitiska konsekvenser framöver. Också andra länder kan ändra sina röstningsvanor gällande Israel.

Vad händer nu?

ECI har under mer än ett och ett halvt år, med början i 90-årsjubiléet av San Remo-resolutionen den 25 april 2010, arbetat på att göra juridiska fakta bättre kända för politiker och allmänhet. Man visste inte då att man bara 16 månader senare skulle kunna presentera dessa fakta till världsledare som FN:s generalsekr. Ban Ki-Moon och andra, eller att uppropet för ett enat Jerusalem skulle stödas av 16 framstående europeiska ledare.

ECI rapporterar: "Det står nu klart att vi har fått tilläggstid, tack vare bönens makt och den stora hjälpen av understödjare. Men striden är inte över. Ännu återstår att visa filmen för så många regeringar och parlament som möjligt --- kan vi lita på ditt stöd?"

Fortsätt att be och stöd gärna ekonomiskt för att ECI ska kunna sprida budskapet om den juridiska och historiska grunden till den judiska staten, som bekräftades i San Remo 1920: "För Sions skull vill jag inte tiga!"


Kommande konferenser:

ECI:s årliga strategi- och träningskonferens i Bryssel 8-9.11.2011.

Den årliga ECI Prayer Summit-konferensen i Bryssel 23-25.3.2012.


ECI

European Coalition for Israel

http://www.ec4i.org/

Donationer till:

Bank: BNP Paribas Fortis, Agence Montgomery, Avenue de Tervuren 124, B-1150 Brussels, Belgium.
IBAN: BE97 0015 126 2049
SWIFT/BIC: GEBABEBB
European Coalition for Israel asbl (ECI), Rue Wiertz 4, 1050 Brussels, Belgium


Bankkonton i Storbritannien:

European Coalition for Israel
Halifax Bank,
IBAN GB88BOFS1115610000561
Bic Code BOFSGB25
Sort Code 11-15-61
Account Number 00006561
Roll Number D/94532463


Mitt eget sammandrag av ECI:s månadsrapport.

"För Sions skull vill jag inte tiga, för Jerusalems skull vill jag ej unna mig ro, förrän dess rättfärdighet går upp som solens sken och dess frälsning lyser som ett brinnande bloss."

Jes. 62:1



Foto: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar