Powered By Blogger

söndag 9 oktober 2011

Andlig styrka


Ur: Guds ord och löfte (av Martin Luther). Ef. 3:16 "Jag ber att han i sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande,"

"Så som världens människor är modiga och stolta, så är de kristna det också, men mycket större och starkare i sitt mod genom Den Helige Ande, så att de är oförskräckta mot värld, djävul, död och all olycka. Men detta är en andlig styrka. Ty i det lilla ordet ”ande” ska man med skäl inlägga ett mod, som är trotsigt och djärvt. För andlig styrka är inte kött och ben utan hjärtat och modet själv. Å andra sidan betyder svaghet att vara veklig och feg och sakna mod.

Så vill nu S: t Paulus säga: ”Så önskar jag och ber åt er av Gud, att Han ville ge er ett sådant djärvt och trotsigt mod, en så stark och glad ande, som är oförskräckt inför fattigdom, vanära, synd, djävul och död, att ni är vissa om att inget kan skada er och inget fattas er”.

Världens mod blir inte bestående längre än att där finns tillgångar, vilka man förlitar sig på, men den ande som Paulus talar om förlitar sig endast på Gud, har inga förråd eller kapital utom Gud allena. Därpå är det en kristen litar och trotsar allt ont och får så ett helt annat hjärta och mod än världen har."

Martin Luther
Veckans tema: Stark till den inre mänskan
Ur: Guds ord och löfte/Jari Rättö
http://gudsordolofte.blogspot.com/
Söndag 16 s e Tref.


Huspostillan:

http://tinyurl.com/6ydgkjc

Logosmappen:

http://www.logosmappen.net/


Foto: KL (Larsmo kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar