Powered By Blogger

onsdag 30 maj 2012

MKV - Herren, HERREN, Israels Helige

Kyrie eleison. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 46:11. Ps. 30:15. Ps. 126:5. Exodus 15:2. Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordförande Johan Candelin) Veckorapport 20, maj 2012
Tacksägelse- och förbönsämnen.

Länder: PAKISTAN (13-årig flicka våldtagen, modern gravid i femte månaden med tvillingar - misshandlades och fick missfall - bön om helande och läkedom och om att rättvisan segrar), ISRAEL & DE PALESTINSKA OMRÅDENA (församling vräkts med kort varsel, Guds beskydd för attacker), MELLANÖSTERN OCH NORDAFRIKA (kristna satellit-tv-program, Guds vishet och frimodighet, bön för kristna barnprogram)

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"


Ps. 46:11 "Bli stilla och besinna att jag är Gud, upphöjd bland hednafolken, upphöjd på jorden."

Ps. 30:15 "Ty så säger Herren HERREN, Israels Helige: "Om ni vänder om och är stilla skall ni bli frälsta. Genom stillhet och förtröstan blir ni starka." 

Ps. 126:5 "De som sår med tårar skall skörda med jubel." 

Ex. 15:2 HERREN är min starkhet och min lovsång, han blev min frälsning. Han är min Gud, jag vill prisa honom, min faders Gud, jag vill upphöja honom."

"Still":
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O6Fw8DgvTQA

Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ceb102adc2  


"Denna vecka ber vi för de kristna i Pakistan och speciellt för Asher Masih och hans familj. Även MKV:s samarbetspartner i landet och deras arbete. Rapporter tyder på att det förekommer oegentligheter i utredningarna av mordet på minister Shahbaz Bhatti, vilket ytterligare bekräftar att de kristnas situation i Pakistan tyvärr inte har förbättrats. 

Vi ber även för dem som skapar och sänder ut kristna satellit-tv-program i Mellanöstern och Nordafrika där dessa program har en enormt stor mängd tittare - som dock ofta måste se på kristna program i smyg,på grund av det omgivande muslimska samhället. 

PAKISTAN

Den 8 maj misshandlade ett gäng muslimer allvarligt en gravid kristen kvinna i Narowal-distriktet i Punjab, vilket ledde till att hon förlorade sina tvillingflickor genom missfall. Angreppet var ett led i påtryckningarna mot hennes familj för att få dem att dra tillbaka anklagelserna om våldtäkt på hennes 13-åriga brorsdotter, uppgav hennes man. 

"Alla tre männen i vår familj, min far, bror och jag själv, var ute och arbetade när Irfan Safdar och hans anhang tro sig in i vårt hus och obarmhärtigt började misshandla min mor, min svägerska och min hustru,som var gravid i femte månaden", berättade Asher Masih. Masihs gamla mor försökte vädja till angriparna att inte slå den gravida sonhustrun, men de brydde sig inte om hennes vädjan.

"De mördade våra barn, de våldtog vår dotter", sade hon. "Vi har ingenting kvar."

I ett land där muslimska kriminella lever i den tron att polis och domstol inte hyser mycket tilltro till kristna familjers klagomål, anklagar familjen nu tre muslimer för att tillsammans ha våldtagit flickan i ett uthus den 29 mars. 13-åringen hade gått till ett fält i närheten när hon fördes bort av tre män som senare identifierades som Irfan Safdar och Shahid, samt en tredje som ännu inte identifierats. En man från byn berättade för familjen att han redan hade sett Safdar och två andra ta flickan till ett uthus. Familjen skyndade till platsen men männen kunde fly.

"Vi fann vår dotter inne i uthuset, våldtagen och svårt skadad", berättade Masih.

Han berättade hur familjen försökte rapportera om saken till den lokala polisen, men polismännen vägrade lyssna, eftersom Safdar är son till en tidigare kommissarie. De vägrade också registrera offrets utlåtande, vilket de måste göra i dylika fall. I över en vecka vägrade polisen registrera brottet och under tiden hotade de misstänkta upprepade gånger familjen.

Masih sade att Safdar Bajwa förnekade att hans son var inblandad i fallet, men när flera muslimska bybor började besöka polisstationen tillsammans med offrets familj, överlämnade den anklagade en tjänare vid namn Shahid till polisen och uppgav att det var han som hade våldtagit flickan.

"Polisen försökte ge Irfan klara papper från undersökningen, på grund av hans fars inflytande, men registrerade slutligen en anklagelse mot tre män, inklusive Irfan, när byborna insisterade." Ändå arresterade polisen inte Safdar. Enligt Masih försökte den muslimska familjen på olika sätt tvinga offrets familj att lägga ner fallet, och när försöken misslyckades, attackerades deras hem.

"Vi vet att de genom sitt inflytande kommer att kunna ta sig ur också detta fall", säger Masih. "Det finns ingen rättvisa för de fattiga och hjälplösa i Pakistan, särskilt om du hör till en minoritet."

Hittills har familjen Masih inte fått någon hjälp varken från myndigheter eller från någon kristen organisation. "Vi kan inte lämna byn, eftersom vi inte har någon annan plats att ta oss till", sade han. "Byborna stöder oss, men vi behöver hjälp att möta den här situationen. I byarna är det polisen som är viktigast och i vårt fall arbetar hela polismaskinerier emot oss." De lokala polismyndigheterna har inte kunnat nås för en kommentar."

(Källa: www.compassdirect.org)

- "Vi ber för den 13-åriga flickan och för Asher Masihs hustru, att de får bli helade till både kropp och själ, och att de i fortsättningen kan leva ett tryggt och välsignat liv. Vi ber också att Asher Masih och hans familj ska få en rättvis behandling i detta fall och att kristna i Pakistan inte längre ska behandlas som andra klassens medborgare, utan kunna lita på myndigheterna."


ISRAEL OCH DE PALESTINSKA OMRÅDENA

"Vi ber för vår samarbetspartner, Calvary Church i Jerusalem. Denna evangeliska kyrka för de arabiska kristna har med endast 30 dagars varsel vräkts från den byggnad som församlingen hyrt  flera år, trots att församlingen har betalat hyran ända till juli 2013. Vi ber för pastor Steven Khoury som nu söker nya utrymmen för församlingen och hoppas att äntligen kunna köpa en byggnad för församlingen. Må Gud leda församlingen och beskydda den från attacker av olika slag."

(Källor: MKV , www.charismanews.com)


MELLANÖSTERN OCH NORDAFRIKA

"Vi tackar Gud för de kristna satellit-tv-programmen som når in i länder och hem som annars inte skulle kunna nås av evangeliet. Vi ber för dessa tv-kanaler och programmakare, att Gud ger dem vishet och frimodighet att berätta omvärldens Hopp för människor som lever i förtryck och svårigheter. Särskilt ber vi för de kristna barnprogrammen som får mycket positiv respons från tittare. Må Gud rikt välsigna varje icke-kristet barn som tittar på dessa program om Jesus och frälsningen i honom."

(Källor: www.sat7.org, www.arabvision.org, MKV)


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar