Powered By Blogger

lördag 5 maj 2012

MKV - HERREN Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 46. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 15, maj 2012 (Ordförande: Johan Candelin)

"How great is our God - the Lion and the Lamb"/Как Бог наш велик/"There is a Redeemer"


Tacksägelse- och förbönsämnen: KENYA (offer och skadade i granatattack - Kyrie eleison), IRAN (frigiven kristen, fängslade kristna- Kyrie eleison) OCH MALI (frigiven socialarbetare). Kyrie eleison!



Ps. 46 God is our fortress/Gud är vår borg

"God is our refuge and strength,
    a very present help in trouble.
Therefore we will not fear though the earth gives way,
    though the mountains be moved into the heart of the sea,
though its waters roar and foam,
    though the mountains tremble at its swelling. Selah
There is a river whose streams make glad the city of God,
    the holy habitation of the Most High.
God is in the midst of her; she shall not be moved;
    God will help her when morning dawns.
The nations rage, the kingdoms totter;
    he utters his voice, the earth melts.
The Lord of hosts is with us;
    the God of Jacob is our fortress. Selah
Come, behold the works of the Lord,
    how he has brought desolations on the earth.
He makes wars cease to the end of the earth;
    he breaks the bow and shatters the spear;
     he burns the chariots with fire.
10  “Be still, and know that I am God.
     I will be exalted among the nations,
    I will be exalted in the earth!”
11  The Lord of hosts is with us;
    the God of Jacob is our fortress. Selah"



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"
1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

"How great is our God"/Как Бог наш велик:
http://www.youtube.com/watch?v=yu-2g2K7CEI


KENYA

"En granatexplosion dödade den 30 april en 27-årig universitets student i församlingen God's House of Miracles International Church i Ngara-området i Nairobi och skadade 16 andra. K Walumba dog när en man, som låtsades vara en vanlig gudstjänstbesökare, i slutet av gudstjänsten kastade tre granater, varav en exploderade. En säkerhetsvakt uppgav att angriparen, som efter att ha sprungit ut ur kyrkan sköt tre pistolskott i luften, verkade vara av somaliskt ursprung. En annan vakt vid kyrkan berättade att angriparen som kom till gudstjänsten lätt väckte uppmärksamhet eftersom han satt på en plats som normalt reserveras för församlingens musikteam.

"Medan gudstjänsten pågick såg han ut att känna sig obekväm där han satt och tittade hela tiden ned" uppgav vakten. "Han kastade tre handgranater men bara en exploderade. Han sprang sedan iväg och sköt tre skott i luften."

Församlingsledningen uppgav att tillståndet för fyra församlingsmedlemmar är kritiskt, en av dem fick allvarliga skador i sitt ben. J Mulinge, den ledande pastorn i den 500 medlemmar stora församlingen med fyra pastorer, var på resa i Zambia när attacken skedde. Dagens predikant var pastor J Mwangale som skadades lätt. En söndagsskollärare sade att en av hennes elever, en pojke vid namn Jessy, får sjukhusvård för sina skador men att hans tillstånd är stabilt.

Polismästaren E Kiraithe rapporteras ha berättat att några grudstjänstbesökare försökte förfölja angriparen som dock slapp undan. K Musyoka, Kenyas vice president uppges ha fördömt attacken och sagt att gudstjänstlokaler måste respekteras och att detta var oacceptabelt. Han kallade attacken en terroraktion. Undersökningar av det skedda har inletts, rapporterar berörda myndigheter.

Islamistiska extremister från al Shabaab-rebellerna i Somalia, har gjort en serie attacker i Kenya efter att den kenyanska militären i höstas invaderade somaliskt territorium i ett försök att få slut på al Shabaabs våldsdåd mot kenyanska turistmål. Den senaste attacken kommer endast en vecka efter att USA:s ambassad i Kenya gick ut med en möjlig terrorattackvarning. Den skedde också mindre än en månad efter en liknande explosion i Mtwapa där en dog och över 30 skadades."


(Källa: www.compassdirect.org)

- "Vi ber för Kelvin Walumbas och alla skadades familjer och vänner, att de får uppleva Guds tröst och frid i denna svåra situation. Vi ber att Gud helar alla sår, både fysiska och emotionella, och att församlingen kan fortsätta att sprida Guds kärlek till människorna runt omkring."


IRAN

"Vi tackar Gud för frigivningen av F Azram, en troende med muslimsk bakgrund, den 11 april efter sex månaders fängelse på grund av hans tro. Han arresterades vid en räd mot hans hem den 17 oktober 2011. Vi ber att F ska bli helt frikänd och snabbt återanpassa sig till ett normalt liv, samt att hans hustru och deras två barn likaså snabbt ska anpassa sig till att han nu återvänt hem. Vi fortsätter samtidigt att be för de över 20 kristna som fortfarande sitter fängslade på grund av sin tro eller sin kristna verksamhet."

(Källa: www.meconcern)


MALI

"Vi tackar Gud att islamistiska separatistrebeller den 24 april frigav den schweiziska kristna socialarbetaren B Stockly som den 1 april under de politiska oroligheterna i Timbuktu kidnappades av en privat milis (se Veckorapport 14). Vi tackar också Gud för att B Stockly var vid god hälsa "efter omständigheterna". Vi ber att Herren fyller hennes hjärta med förtröstan, tro och frid efter allt som hon har gått igenom."

(Källa: www.compassdirect.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv


There is a Redeemer (Keith Green):
http://www.youtube.com/watch?v=f3_Ufa9pdbQ&feature=related




Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar