Powered By Blogger

söndag 6 maj 2012

ECI - Japan en av huvudaktörerna; "Vi kan inte förneka de rättigheter som givits det judiska folket i San Remo"

* Shalom Israel! "Matanyahu and Netanyahu means giving to God" (Ancient Hebrew seal found)

* Give peace a chance video

* European Coalition for Israel/Tomas Sandell (Pressmeddelande)

ECI:s seminarium i det japanska parlamentet noterade San Remo resolutionens 92:a årsdag.

 - Dokument funna i japanska arkiv bekräftar den centrala roll som Japan spelade i skapandet av den judiska staten.


Tokyo, 25 april, 2012

"På onsdagen noterades en tredubbel årsdag i det japanska parlamentet i Tokyo då San Remo resolutionens 92:a årsdag sammanföll med Israels 64:e självständighetsdag och den 60:e årsdagen för upprättandet av bilaterala relationer mellan Israel och Japan. Det här var första gången som San Remo resolutionerna presenterades officiellt i det japanska parlamentet. Detta trots att den japanska staten var en av fyra länder som undertecknade den historiska resolutionen som banade väg för skapandet av den moderna staten Israel 1948. Bara en dag före konferensen hittades de japanska originaldokumenten från mötet i San Remo i det japanska nationalarkivet i Tokyo, och presenterades för parlamentet under seminariet.

I ett specialseminarium som parlamentsledamot Marutei Tsurunen och European Coalition for Israel tillsammans stod värd för, förklarades San Remo resolutionens rättsliga betydelse i detalj av den internationella juristen Dr. Jacques Gauthier som har ägnat över 20 år åt att forska i Jerusalems ställning enligt folkrätten. I sina inledande ord nämnde Turunen hur budskapet om San Remo har nått parlamentet över hela världen tack vare European Coalition for Israel.

Israels amabassadör i Japan, Nissim Ben-Shirit, tackade ECI och Jaques Gauthier för att de gör dessa länge gömda dokument kända för världens nationer, för en bättre förståelse för den moderna staten Israels rättsliga grund.

ECI:s grundare och verksamhetsledare Tomas Sandell sade i sina inledande ord att ECI arbetar för att gynna en hållbar fred mellan Israel och palestinierna, baserad på förhandlingar, historiska fakta och folkrätten.

I huvudtalet presenterade Dr. Jaques Gauthier de historiska fakta, som under San Remo mötet 25 april 1920 ledde till de rättsliga slutsatserna att det judiska folket hade rätt att återupprätta sitt nationella hem i sina förfäders hemland Israel. Under mötet som ordnades av de allierades Högsta råd var Japan ett av de fyra deltagande länderna som undertecknade resolutionen. De andra nationerna var Italien, Frankrike och Storbritannien. Förenta staterna deltog som observatör i mötena.

- "Japan är ett samhälle som bygger på lag och ordning. Lagar och regler hedras i det här landet" sade han åt parlamentsledamöterna. "Dessa är historiska fakta som vem som helst av er kan verifiera, och de bör hedras".

Han fortsatte med att säga att "både judar och araber borde fira San Remo resolutionen, för den gav araberna land i och med att nya nationalstater skapades i Syrien, Irak och Libanon. Medan landet i de andra mandaten gavs till invånare i de respektive territorierna gavs de politiska rättigheterna och rätten till en självständig stat i Palestina endast till det judiska folket, andra folk gavs endast civila och religiösa rättigheter där."

Härav kallade Chaim Weizmann, den moderna staten Israels första president, den 25 april 1920 "den kanske viktigaste dagen i det judiska folkets historia."

Enligt Gauthier "har inget hänt sedan 1920 som skulle ha ändrat de beslut som togs i San Remo. San Remo resolutionen och principerna i Mandatet för Palestina är relevanta ännu idag", sade han.

Det som var nytt för åhörarna var att Japan var en av huvudaktörerna i fastställandet av rättigheterna till ett ett eget land i Palestina för ett gammalt folk, det judiska folket.

- "Vi kan inte förneka de rättigheter som givits det judiska folket i San Remo", avslutade Gauthier.

San Remo resolutionens rättsliga betydelse har förklarats för en bredare publik i den 15 minuter långa videon "Give peace a chance", som hittas på adressen www.givepeaceachance.info

European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/


http://www.givepeaceachance.info/
"Give peace a chance" - video 

http://www.cityofdavid.org.il/en/news/ancient-hebrew-seal-discovered-near-jerusalem%E2%80%99s-first-temple
Ancient Hebrew seal discovered near Jerusalem's first temple (this is my add).




Foto: Kerstin L. (menorah)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar