Powered By Blogger

söndag 27 maj 2012

ECI - Shalom Jerusalem - "De rättigheter som givits det judiska folket i enlighet med folkrätten måste hedras av FN"

European Coalition for Israel (Tomas Sandell) Dr Jacques Gauthier: "de rättigheter som har givits det judiska folket i enlighet med folkrätten måste hedras av FN. --- "Judar har enligt folkrätten all rätt att bosätta sig på de omstridda territorierna, även om de territorierna senare skulle bli del av en framtida palestinsk stat." Det råder klart en dubbelmoral i det internationella samfundet:


"Judar föses ständigt undan medan palestinska ledare öppet talar om att fördriva de judar som bor på de områden de strävar efter att kontrollera", avslutade Gauthier

Pressmeddelande
New York, 23.5.2012

"På måndagen slutförde European Coalition for Israel ett veckolångt uppdrag i New York och Förenta Nationerna med ett föredrag för utvalda FN-ambassadörer angående den moderna statens Israels lagliga rättigheter och Jerusalems framtida status. Dr Jacques Gauthier som har talat på tidigare evenemang ordnade av ECI i Europa och Japan, förklarade att "de rättigheter som har givits det judiska folket i enlighet med folkrätten måste hedras av FN". Medan han försvarade det judiska folkets rätt till ett odelat Jerusalem sade han också att "Judar har enligt folkrätten all rätt att bosätta sig på de omstridda territorierna, även om de territorierna senare skulle bli del av en framtida palestinsk stat." Det råder klart en dubbelmoral i det internationella samfundet. "Judar föses ständigt undan medan palestinska ledare öppet talar om att fördriva de judar som bor på de områden de strävar efter att kontrollera", avslutade Gauthier.

Fredagen den 19 maj ordnade ECI ett lunchtillfälle för judiska och kristna ledare för att presentera en ny bok skriven av den internationella folkrättsexperten Dr Cynthia D. Wallace. Lunchtillfället ägde rum under ett speciellt evenemang i samband med Jerusalembanketten, som Robert Stearns och Eagles Wings var värdar för, och tidigare guvenör och presidentkandidat Mike Huckabee höll inledningsanförandet vid. I ett privat samtal mellan författaren och guvenör Huckabee lovades den föreslagna vicepresidentkandidaten en egen kopia av boken.

Under lunchtillfället redogjorde Dr. Wallace för grunden för det judiska folkets och staten Israels folkrättsliga rättigheter, vilket också är vad hennes nya bok, skriven i samarbete med European Coalition for Israel, handlar om.

"Många som stöder Israel framför övertygande känslomässiga argument, men de flesta misslyckas med att underbygga sina argument med tillförlitliga bevis", förklarade hon. Under lunchen gav hon en kort sammanfattning av historiska och rättsliga fakta som angår Mellanösternkonflikten. Den nya boken har redan lovordats av prominenta kristna och judiska ledare, inkluderat Israels vice utrikesminister Danny Ayalon. Han skriver i sitt förord att "Dr Cynthia Wallace och European Coalition for Israel har gjort en stor tjänst till de som är intresserade av fakta och inte myter. Genom sin väl undersökta och klart framställda handling har Dr Wallace markant bidragit till en gemensam förståelse, som grundar sig på historia och folkrätten."

Presentationen av boken följdes av ett tal av den svenska riksdagsledamoten Mikael Oscarsson. Han talade om behovet av att fortsätta det ofullbordade arbete som den svenska diplomaten Raul Wallenberg började. Wallenberg räddade tiotusentals judar från nazisterna i Budapest år 1944, men fängslades och dog i fängelse i Ryssland. Han är idag hedersmedborgare i Sverige, USA och Israel, och även en av de "rättfärdiga bland nationerna" vid Yad Vashem. I år uppmärksammar man att det förflutit 100 år sedan han föddes."Wallenbergs arbete måste fortsätta i våra dagar då antisemitismen ökar och den judiska staten möter ett existentiellt hot", avslutade Oscarsson.

Lanseringen av boken och föredraget för ambassadörerna var de första officiella mötena som ECI ordnat i USA.  ECI är alltmer involverad i FN i New York för att stöda Israel gällande försök att unilateralt deklarera en självständig palestinsk stat. Medan de var i New York mötte ECI:s delegation flera FN-delegationer för att framföra budskapet att en unilateral deklaration måste förkastas och att fredsavtal mellan de israeliska myndigheterna och palestinierna måste förhandlas på basen av historiska fakta och folkrätt. ECI:s delegation bestod av Dr Gregory Lafitte, Judy Littler Manners och Tomas Sandell.

Alla förfrågningar gällande beställningen av den nya boken "Foundation of the International Legal Rights of the Jewish people and the State of Israel and the implications for the proposed new Palestinian state" kan skickas till info@ec4i.org

European Coalition for Israel
/http://www.ec4i.org/
Give peace a chance video
http://www.givepeaceachance.info/


Pingstglädje och frid: 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RZGqKqciv8E
"Then he answered and spake unto me, saying, This is the word of the Lord unto Zerubbabel, saying, Not by might, nor by power, but by my spirit, saith the Lord of hosts." Zech. 4:6 (KJV)


Sweet Holy Spirit (Sarah Hart Pearsons):
http://www.youtube.com/watch?v=j5SbBkGWkuc



 

EU fördömer övergreppen i Syrien (Cheif Rabbi Lord Jonathan Sachs' skulle gilla min koppling mellan Israelfrågan och judarnas rätt och Mellanöstern och de kristnas utsatthet):

http://www.europarl.europa.eu/the-president/en/press/press_release_speeches/press_release/2012/2012-may/press_release-2012-may-17.html
Martin Schulz: "What happened in Houla may well constitute war-crimes. The perpetrators must be brought to justice, there will be no impunity for the regime."



- När ursprungsbefolkningen; de kristna i Syrien, måste fly undan våld, död och förföljelse är det fråga om pågående folkmord.


"Stor oro för de kristna i Mellanöstern; Egypten, Syrien, Irak - är Israel det enda trygga landet? Deep concern for Christians in the Middle East"
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.com/2012/04/stor-oro-for-de-kristna-i-mellanostern.html

 
Cheif Rabbi Lord Jonathan Sachs message on Holocaust Remebrance Day 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2C-k4q_wLI






Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar