Powered By Blogger

onsdag 9 maj 2012

MKV - Gud, vår Frälsare och Kristus Jesus vårt hopp - Sydsudan/Sudan, Druserna och Asien

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ancient of days. Den Gamle av dagar. Dan. 7:9, 13, 22. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 17, maj 2012 (Ordförande Johan Candelin) Urgent prayer request - angeläget upprop till bön via Dr. Sture Nyholm. KYRIE ELEISON!

Tacksägelse- och förbönsämnen: 
SYDSUDAN och SUDAN (be om fred och frid, för barnen), DRUSERNA (förföljelse) och ASIEN (förföljelse).
(I also pray for Egyptian friends and Christians, for Belarus (friends, especially Alena Kavalenka.) India (pastor and family) and for Israel.)



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"
1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"


Tacksägelse - praise:
http://www.youtube.com/watch?v=5m04UJ6BCrI
"Ancient of days" (Oslo Gospel Choir)



“As I looked, thrones were placed, and the Ancient of Days took his seat; his clothing was white as snow, and the hair of his head like pure wool; his throne was fiery flames; its wheels were burning fire." Dan. 7:9

“I saw in the night visions,

and behold, with the clouds of heaven
    there came one like a son of man,
and he came to the Ancient of Days
    and was presented before him."


"until the Ancient of Days came, and judgment was given for the saints of the Most High, and the time came when the saints possessed the kingdom." 7:22 

Prayerbulletin 17, 2012
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=00c1c9d74b

Veckorapport 17, maj 2012

Denna vecka ett mycket angeläget upprop till bön för situationen i gränsområdet mellan Sudan och Sydsudan. Dr Sture Nyholm har i många år gjort ögonoperationer i dessa områden och är välinformerad om situationen genom sina många kontakter där. Be för detta och dela böneämnet i församlingar och bönegrupper. Vi ber också för de kristna druserna och för trossyskon i en by i Asien. (MKV)

SYDSUDAN OCH SUDAN

"Den nuvarande situationen i Kordofan, som ligger i södra Sudan och gränsar till Sydsudan, är minst sagt alarmerande. Denna region kallas även Nubabergen och bebos av en mängd olika stammar som talar omkring 99 olika språk. Delar av Kordofan har varit allierade med den sydsudanesiska frihetsrörelsen (SPLM) under kriget. De facto har SPLM adiministrerat vissa områden i Nubabergen under kriget. Staden Kauda var ett sådant område och under åren 2000-2008 kunde vi besöka Kauda sex gånger med vår ögonklinik. Vi reste in till Kauda med ett SPLM-visum, medan grannstaden Kadugli leddes av regeringen. Det gällde att vara försiktig med vart man gick för att inte råka illa ut. 

Efter Sydsudans självständighetsdeklaration i juli 2011 inledde nord en aggressiv bombkampanj i Kordofan-regionen och åstadkom ansenliga skador och förstörelse på huvudsakligen civila mål. Avsikten var att skrämma befolkningen och tvinga dem till lojalitet och lydnad gentemot det muslimska norra Sudan. 

Under denna period har biståndsorganisationen Samaritans Purse genomfört ett omfattande uppbyggnadsprogram i Nubabergen. Man har bland annat återuppbyggt över 100 kyrkor tillhörande olika kristna samfund och på nytt gjort dem användbara för befolkningen. Dessa kyrkor förstördes under perioden 1983-1998 medan syd-nord-konflikten pågick. Nu upprepas samma historia igen när Sudan har återupptagit bombningar i stora skala. För två veckor sedan intensifierade den sudanska armén bombningen av södra Kordofan. Ett av områdena som bombades var Kauda-dalen. Alla bomber fälldes i områden med civilbefolkning eftersom det inte finns några militära mål i närheten. Våra kontaktpersoner i Nubabergen har sänt oss ett antal fruktansvärda fotografier av civila, mest barn, som är lemlästade av bomber och där kroppsdelar ligger utspridda över stora områden. Detta är helt enkelt resultatet av att människorna i Nubabergen längtar efter att kunna njuta av sin frihet - politiskt, socialt och även av religionsfrihet. 

Presidenten i Sudan, Omar el Bashir, är inte öppen för någon dialog eller några diplomatiska interventioner. Han har redan förlorat Sydsudan och är nu rädd för att han snart förlorar Kordofan och möjligtvis också provinsen Blå Nilen. Nyligen tillkännagav president Bashir: "Det enda språk dessa människor förstår är gevärets språk." Detta är minst sagt diskriminerande och definitivt ett uttryck för hans olämplighet."

(Källa: MKV) 


- "Vi ber om fred och frid som övergår allt förstånd också i denna region. En fred som förbryllar fienden och får honom att förundras över att vår Herre och Frälsare är en Gud för de förtryckta och marginaliserade. Vi ber också att Gud ska avslöja alla utomstående aktörers dolda agendor som genom lömska intressen vill sprida konflikten vidare. Mest av allt ber vi att Gud reser upp en ledare och talesman med kraft och mod. Vi ber om beskydd för alla internflyktingar som flyr för sina liv, att de finner skydd och snart kan återvända till sina hem." 


DRUSERNA
 

"Vi ber för våra kära bröder och systrar bland druserna. Vi ber om tröst och frid, kraft och vishet i de situationer som fortsättningsvis är svåra och fyllda med förföljelse och attacker. Vi ber särskilt för de två familjer som skadades i attackerna förra veckan när deras hem förstördes - allt på grund av att de tror på Jesus Kristus."

(Källa: MKV)


ASIEN

"Vi ber för Pulak (60) och hans svärdotter Sayama, som var de första troende i sin by och nu har misshandlats fyra gånger de senaste två månaderna på grund av sin tro på Jesus och dessutom uteslutna från byn och all offentlig service. Den 25 april, medan Pulak arbetade på sitt vetefält, kom förföljarna och misshandlade honom och tog hans säd, som var hans levebröd. Två dagar senare kom angriparna till Pulaks hem och slog honom för att tvinga honom att avsäga sig sin tro på Jesus. De kastade också stenar och glas mot hans hus. Även den 1 maj fick Pulak och Sayama utstå allvarlig förföljelse från fientliga grannar Vi ber att Herren styrker och beskyddar Pulak och hans familj i dessa tider av förföljelse, och att Herren blir upphöjd genom Pulaks och Sayamas liv i allt det svåra. Vi ber också att förföljarna ska ångra sig och ta emot Jesus som sin Frälsare."


(Källa: www.gfa.org) 


"How long, o Lord" (Psalm 13)
http://www.youtube.com/watch?v=_AT7wa0tPVU

 


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar