Powered By Blogger

torsdag 24 maj 2012

MKV - Kristi kors är segertecknet - Indonesien och druserna

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Amos 5:24. Hebr. 13:3. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 19, maj 2012 (Ordförande Johan Candelin) China Aid Prayer request. Belarus on my heart and on my mind.

Tacksägelse- och förbönsämnen: INDONESIEN (tack för bönekonferens och tillväxt, för evangeliets spridande, förbön för provinsen Aceh) och DRUSERNA (attacker och förföljelse, barn på sjukhus, Guds tröst)

 "We should link our arms to continue in the fight for the goodness in the world and to fight against injustice," (Chen Guangcheng, in USA - Prayer request: Pray for the extended family in China)

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

Amos 5:24 "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström." 


Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=4143c8f0be


INDONESIEN

"Indonesiens största idrottsarena blev den 17 maj ett väldigt bönehus när ett historiskt bönemöte hölls där. Indonesiska kyrkor inbjöd över 9 000 kristna att delta i den internationella bönekonferensen World Prayer Assembly 2012. Under fem dagar deltog representanter från över 60 länder i att bygga nätverk och göra upp strategier för hur nationerna ska nås med Kristi frälsning och helande. Organisatörerna ville att grundstenarna för veckans aktiviteter skulle vara lovprisning och förbön. Ett så här stort kristet evenemang har aldrig tidigare hållits i detta land med muslimsk majoritet. Mötet torsdagen den 17 maj sändes på tv över hela detta väldiga sydasiatiska örike som har väldens största muslimska befolkning. Kristna började be genast de kom till mötesplatsen.

Det finns en djup längtan bland Indonesiens kristna minoritet att göra namnet Jesus känt. 
"Vi är en liten del av befolkningen, men vi har en nöd för att berätta om Jesus för andra", sade en kristen indonesisk kvinna. 

"Bön kan förvandla allt i vårt land och därför kom jag hit i kväll tillsammans med min familj. Vi tror att Gud kan göra det omöjliga", instämde en annan kvinna.

"Jag gick hit i kväll med en bön om att Gud gör detta till en vändpunkt i vårt lands historia", sade för sin del en indonesisk man. 

Mellan förbönerna för nationen och världen lovprisade deltagarna Gud och lyssnade till talare som uppmanade dem att vandra ännu närmare Gud. Officiella siffror uppger att över 100 000 indonesier kom för att be på Jakartas nationella stadion. Troende i 378 andra indonesiska städer samlades samtidigt och bad i sina hem, kyrkor och omkring tv-apparater. Dr Bambang Widjaya inom organisationen för World Prayer Assembly bedömde på förhand att 2, 5 miljoner kristna i Indonesien skulle be till Gud att han sänder sin helige Ande till nationen. I detta böneevenemang förenades församlingsledare från olika samfund och internationella kristna organisationer i ett upprop för större enhet bland kyrkorna.

"Det ligger en otrolig styrka i enhet" sade exempelvis Enoch Adeboye, pastor i församlingen Redeemed Christian Church of God. Även arrangörerna konstaterade att det är enheten som för med sig en bestående andlig förändring i landet.  

I en annan del av denna önation, i provinsen Aceh, verkar valet förra månaden av en hårdför islamistisk guvernör ha öppnat vägen för tillslag mot den kristna minoriteten. Uppmuntrade av valet den 9 april av Zaini Abdullah från det militanta partiet, demonstrerade hundratals islamister framför regeringsbyggnaden i Singkil den 30 april och krävde att områdets kyrkor inte bara stängs utan rivs. Ett par dagar senare, den 2 maj hade regenten gått med på kraven och 17 kyrkor stängdes i början av maj.

Kristna ledare säger att utöver det vanliga, att kyrkor inte får tillstånd att verka - lokala myndigheter avslår eller fördröjer rutinmässigt dylika anhållanden - baserades kraven också på en kontroversiell överenskommelse som kristna uppges ha tvingats skriva under 2001 där det stadgas att det inom detta område i provinsen får finnas endast en kyrka och fyra kapell. Antalet kyrkor hade nu stigit till 22 och diakonisekreteraren vid Indonesian Fellowship Churches, Jeirry Simampow, uppgav att demonstranterna var upprörda över att kyrkorna hade tillåtits växa så mycket. Enligt Simampow är antalet kristna där nu uppe i 12 000."

(Källor: www.cbn.com, www.compassdirect.org) 

_ "Vi tackar Gud för denna möjlighet att samlas till den internationella bönekonferensen i Indonesien och för att så många indonesier kunde komma samman för att tillbe och be tillsammans för sitt land och för att evangeliet ska kunna nå ut till alla öar i nationen. Må Gud rikt välsigna Sydostasien. Vi tackar också Gud för tillväxten bland kyrkorna i Aceh-provinsen och ber att frälsningsbudskapet när varje by i denna del av världen." 


DRUSERNA

"Vi ber för de kristna druserna i Mellanöstern som fortsättningsvis förföljs på grund av sin tro på Jesus Kristus. Vi ber särskilt för den unga Gaia som angreps på väg till skolan och som nu har en bruten arm. Vi ber också för de två familjer som attackerades för ett par veckor sedan och som nu har tvingats lämna sin by. Ett av barnen ligger fortfarande på sjukhus och har problem med levern. Må Herren själv trösta och styrka dem i deras lidanden!"

(Källa: FMC) 


Martyrkyrkans vänner r.f.  
http://www.martyredchurch.net/sv 


http://www.chinaaid.org/2012/05/news-flash-chen-guangchengs-brother.html
"ChinaAid also calls on the international community to once again focus international attention on Chen Guangfu’s family, and urges the worldwide church to intercede in prayer, that God's righteousness flow unobstructed throughout the world."


Pray for Belarus. Many of the human rights activists and the imprisoned former presidential candidates and others are Christians. They are persecuted; beaten and tortured. Be också för situationen i Belarus. Regimen drar åt snaran och förföljer alla som försöker förbättra situationen i landet och arbeta för demokrati och grundläggande mänskliga rättigheter. Många av dem är troende. Regimen använder brutalt våld, tortyr och även andra former av trakasserier.Tänk särskilt på dem som sitter fängslade.


Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp."






Foto: KL 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar