Powered By Blogger

fredag 24 april 2020

Måste man ta sånt? Biskop kallar klassiskt troende präster "knäppgökar" med "rutten kvinno- och mänskosyn"

År 2020

- Ibland blir man verkligen stum över "näthatet" och över sånt som uttrycks i tex. krönikor. När det dessutom kommer från mänskor i ledande ställning blir man ännu mer förundrad. Jag undrar, rent ut: Hur täcks man? Ja, han i detta fall. En svensk biskop.

I sak ändrar det ingenting, jag vägrar ge vika, eftersom jag och många med mig hör till den generation som fått lära sig vad klassisk ämbetssyn, som vi delar med majoriteten av den världsvida kyrkan, innebär. Vi fick tex lära oss det på ungdomssamlingarna på Sommarhemmet Hällsand. Det utfärdades dock inget cykelförbud eller backhoppningsförbud. Genom åren har vi fått så många goda predikningar och uppbygglig undervisning förmedlad av dem som rätt kan utlägga Jesu Kristi apostel Paulus. Så tack för det! :-)

Fulpratet som Dalevi ägnar sig åt drabbar inte bara prästerna utan också kyrkfolket med samma syn. Dylika hätska utfall ska inte gå obemärkt förbi. Enligt Jak. 3:1 ska lärare få en strängare dom.

Bäst att luta sig mot 1 Petr. 1:25 "Herrens ord förblir i evighet." Gud är helig och rättfärdig.

2 Tim. 3:14-15 lyder: "Men håll fast vi det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det, och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus."




Biskop S Dalevis krönika i Wermlandstidningen (9.4.2020):
https://www.nwt.se/2020/04/09/antligen-stod-hon-i-predikstolen/


Världen i dag: "Biskop kallar konservativa präster för "knäppgökar" (21.4.2020)
https://www.varldenidag.se/nyheter/biskop-kallar-konservativa-praster-for-knappgokar/reptdu!17tFK7Pv03Gd@oGAZGEIPQ/


***

Prästen och bibelläraren Håkan Sunnliden (gästade nyligen Pedersöre församling/Fokus i Jakobstads svenska församling) skrev om Dalevi här:
http://hakansunnliden.blogspot.com/2020/04/ar-soren-dalevi-biskop.html

och här:
http://hakansunnliden.blogspot.com/2020/04/tror-dalevi-alls-pa-prastambetet.html





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar