Powered By Blogger

onsdag 15 april 2020

Fridens Gud

Påskveckan. Bibelplanen (15-30.4.2020)

Hebr. 13:20-21/Giertz

"Fridens Gud, som i kraft av ett evigt förbunds blod har fört fårens store herde, vår Herre Jesus Kristus, upp från de döda, han må fullkomna er i allt gott, så att ni gör hans vilja. Och må han verka i oss det som behagar honom, genom Jesus Kristus. Honom tillhör äran i evigheternas evigheter, amen."

"Hebreerbrevet har ett ärende till kristna i alla tider. Det ställer fram Kristus som den absolut unike i världens historia. Det manar hans bekännare att ta konsekvenserna av sin tro och göra klart för sig att evangeliet betyder ett erbjudande från Gud, så överväldigande stort att allt annat får komma i andra hand. Det innebär en nyttig uppgörelse med all halvhjärtad kristendom, som anser det mer eller mindre självklart att man är kristen men samtidigt räknar med en mängd andra former av tro och moral som också kan ha sitt berättigande. Gentemot detta ställer Hebreerbrevet på äkta apostoliskt vis evangeliet om Kristus som den uppenbarade, ofrånkomliga och för alltid giltiga sanningen."

(Biskop Bo Giertz i Hebréerbrevet på modern svenska)



Ps. 96:1-6

"Sjung för HERREN en ny sång, sjung för HERREN, hela jorden! Sjung för HERREN, lova hans namn, kungör hans frälsning dag efter dag! Förkunna hans ära bland hednafolken, bland alla folk hans under! Ty stor är HERREN och högt prisad, värd att frukta mer än alla gudar. Folkens alla gudar är avgudar, men HERREN har gjort himlen. Majestät och härlighet är inför hans ansikte, makt och glans i hans helgedom."


"Han är uppstånden, halleluja":
https://www.youtube.com/watch?v=TBlTzzjhNOw
SH 51, Piano & produktion: Niklas Lindvik, Musikandakt, SLEF
(T. Bernhard Kyamanywa, Anne M Brodal, Asta och Göran Stenlund M. Tanzaniansk folkmelodi)

***

Bibelplanen bit för bit från Kristet Perspektiv (15-30.4)


















Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar