Powered By Blogger

onsdag 29 oktober 2014

MKV - Kamerun, IDOP - "HERREN umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem."

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Joh. 16:20. Jak. 4:7. Ps. 25:14. Ps. 119:133-134. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 34/2014 (Ordf. Johan Candelin)



Tack- och förbönsämnen: KAMERUN (flyktingarna, utsatta kristna) , IDOP (9 november)










Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=805a043334

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Joh. 16:20 "Amen, amen säger jag er:  Ni kommer att gråta och jämra er, men världen ska glädja sig. Ni kommer att sörja, men er sorg skall vändas i glädje."

Jak. 4:7 "Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er."

Ps. 25:14 "HERREN umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem."

Ps. 119:133-134 "Gör mina steg fasta genom ditt tal, låt ingen synd bli mig övermäktig. Befria mig från människors förtryck, jag vill hålla fast vid dina befallningar."

Lovsång - praise: https://www.youtube.com/watch?v=gQzrqmcwg8o


Boko Harams våld sprids över gränsen till Kamerun med tusentals flyktingar som följd

KAMERUN


"Efter att ha flytt från Boko Harams våldsamma attack möter nu tusentals flyktingar hunger och törst allt medan Kamerun försöker få fram och distribuera mat till alla. I norra Kamerun har våldet från Nigeria kommit över gränsen in i grannlandet och orsakat hundratals familjer att söka skydd i andra delar av landet.

”Speciellt utsatta var de kristna”, berättade en kamerunsk pastor om attacken mot hans by. ”Minst tre kristna dog i Assigashiya och Mouldougoua.” Pastorn flydde med sin församling till Mokolo. Den hjälp de fick från myndigheterna var begränsad och fastän den lokala kyrkan var snabb att sända flyktingarna så mycket mat de kunde samla ihop så räckte det ändå inte. Vissa kvinnor gjorde den farliga resan tillbaka till sin övergivna by för att se om de kunde hitta hirs kvar i spannmålsmagasinen. Av dessa familjer bor nu 82 i en lokal kyrka. André, en av organisationen Open Doors medarbetare, kunde besöka gruppen för att uppmuntra dem och låta dem veta att de inte är bortglömda. ”Vi höll varandra i händerna och flera av oss bad för dem”, berättade han. Ichako, en av flyktingarna sade: ”Tack för att ni besökte oss och tröstade oss.”

IRIN, den humanitära nyhetsbyrån som samarbetar med FN, beräknar att omkring 43 000 nigerianer har flytt till Kamerun under det senaste året. Närmare 16 000 av dem bor i Minawao flyktingläger, men förhållandena där är mycket dåliga. ”Många har inte ens en torr plats att sova på och många har blivit sjuka”, berättade Judith, en av flyktingarna.

I lägret finns 3 000 kristna som samlas till gudstjänster i provisoriska skydd. Organisationen Open Doors medarbetare kunde besöka lägret och uppmuntra de troende där, och de sa att det gav dem mod och kraft att veta att människor hade rest långa vägar för att trösta dem. Open Doors säger att man vill fortsätta att stöda dem liksom också flyktingarna i Mokolo, med både nödhjälp och samtalshjälp.

Trots att den nigerianska regeringen uppgav att de hade slutit ett avtal om vapenvila med Boko Haram i slutet av förra veckan, har det förekommit attacker både i Nigeria och Kamerun och strömmen av flyktingar till Kamerun kommer antagligen att fortsätta."

(Källa: www.opendoorsuk.org)

 - "Vi ber att de tusentals flyktingar i Kamerun och omgivande regioner ska få de förnödenheter och helande de behöver. Vi ber också att Gud får verka genom olika organisationer som tar hand om flyktingarna och att han ger vishet för dem som försöker få till stånd ett avtal med Boko Haram och att detta skulle få leda till fred i Kamerun och Nigeria."


IDOP

"Vi vill påminna dig om årets internationella böndag för den förföljda kyrkan, International Day of Prayer for the Persecuted Church (IDOP) som infaller inkommande vecka. Årets datum är 9 november, men ifall det inte går, kan 2 november vara ett alternativ. Varje år ger IDOP oss möjligheten att tillsammans med miljoner kristna runt om i världen be för de förföljda kristna och vi hoppas verkligen att ni kommer att ha ett IDOP-evenemang också i din församling.

”Vi uppmanar kristna överallt att stå upp för dessa förföljda bröder och systrar i Kristus genom att be för den och stöda dem på alla sätt som är möjliga, så som Ordet uppmanar oss”, säger Godfrey Yogarajah, ledare för religionsfrihetskommissionen inom evangelikala världsalliansen World Evangelical Alliance.

Vi inbjuder dig att besöka den nya och förbättrade engelska IDOP-webbsidan (http://idop.org) för att ladda ned speciellt material som kan hjälpa dig att engagera dig och även be effektivt för de förföljda.

Ifall du vill se en verkligt berörande, hjärtskärande video om förföljelsen så rekommenderar vi att du ser Liena’s Prayer (www.youtube.com/watch?v=ceJ9Emobfow), som på ett dramatiskt sätt återberättar historien om vad Gud önskade av en kvinna som bad om att få vara hans vittne i det krigshärjade Syrien. Videon är producerad av organisationen Voice of the Martyrs, som i många år outtröttligt har arbetat för förföljda kristna. Från deras hemsida www.persecution.com kan man också ladda ner videon."


IDOP: http://idop.org/en/

Liena's prayer: https://www.youtube.com/watch?v=ceJ9Emobfow

Liena's prayer:
http://www.persecutionblog.com/2014/10/not-too-late-for-your-church-to-commemorate-idop.html





Martyrkyrkans vänner r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar