Powered By Blogger

torsdag 23 oktober 2014

MKV - Pakistan och Kazakstan - "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström"

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Hebr. 11:1. 2 Kor. 2:14. Hebr. 1:8. Jes. 33:15-16. Amos 5:24. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 33/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen: 

PAKISTAN (Aasiya Noreen, familjen, juristerna) och KAZAKSTAN (för religionsfrihet, mänskorättsläget)








Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=81bd2fd955



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Hebr. 11:1 "Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser."

2 Kor. 2:14 "Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft."

Hebr. 1:8 "Men om Sonen säger han: Gud, din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira."

Jes. 33:15-16 "Den som vandrar i rättfärdighet och talar vad rätt är, den som föraktar det som vinns genom förtryck och som avhåller sina händer från att ta mutor, den som stoppar till sina öron för att inte höra om blodsgärningar och sluter sina ögon för att inte se det onda, han skall bo på höjderna, klippfästena ska vara hans värn. Sitt bröd ska han få, vatten skall aldrig fattas honom."

Amos 5:24 "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström."


Pakistansk domstol: dödsstraffet kvarstår för Asia Bibi



PAKISTAN

"Aasiya Noreen, mer känd som Asia Bibi, den pakistanska kristna kvinnan som år 2010 dömdes till döden för hädelse efter att hon påstods ha fällt nedsättande kommentarer om profeten Mohammed under en dispyt med en muslimsk kvinna. Den 16 oktober lyckades hon inte få igenom sin överklagan över domen. Fastän hennes försvar framhöll att de två muslimska kvinnorna som vittnade om hädelsen inte var trovärdiga och uppenbarligen kom med falska anklagelser, vidhöll domaren Anwar ul Haq att deras påståenden var giltiga och trovärdiga.

”Rätten ligger allt mer i händerna på extremister”, sade Naeem Shakir som hör till Noreens försvarsteam. Noreen och hennes försvar planerar att lämna in en överklagan till Högsta domstolen i Pakistan.

Noreen, som första gången arresterades sommaren 2009, har redan suttit fem år i fängelse. Hennes försvar har ännu en möjlighet att överklaga domen genom att föra hennes fall till Pakistans Högsta domstol. Hon anklagades i juni 2009 för hädelse mot islams profet och mot Koranen när hon arbetade på ett jordbruk i Sheikhupura. En religiös dispyt bröt ut mellan henne och andra som arbetade på fälten efter att hon fört vatten till en av de andra. En av dem motsatte sig detta eftersom redan det att vattnets berörts av en kristen hade gjort vattnet ”haram”, det vill säga förbjudet för muslimer. Noreen uppmanades konvertera till islam för att bli renad från sin rituella orenhet. Hennes svar uppfattades som en förolämpning av islam och därför anklagades hon för hädelse.

Muhammad Amin Bukhari, den poliskommissarie som undersökte Noreens fall, vittnade i domstolen om att det uppkommit en religiös dispyt över dricksvattnet och inte över profeten eller Koranen. Domstolens domare dömde trots detta Noreen och gav henne dödsstraff. Fallet har även fått internationell uppmärksamhet och hon har fått stöd från flera högt uppsatta personer.

Behandlingen av Noreens överklagan uppsköts sex gånger innan den slutligen togs upp den 16 oktober, huvudsakligen för att ingen av domarna ville ta sig an hennes fall. Genom att hålla fast vid domen vet de att det från internationellt håll kommer att komma protester, men radikala muslimer har sagt att den domare som frisläpper Noreen kommer att få bära konsekvenserna av det. Det här är inget tomt hot. Punjabs guvernör Salman Taseer och minoritetsministern Shahbaz Bhatti mördades 2011 efter att de efterlyst reformer av hädelselagarna och även stött Noreen.

Hädelselagarna introducerades på 1980-talet. De fastställer dödsdom för vanhelgande av islam eller dess profeter, livstidsfängelse för vanhelgande, skadande eller skändande av Koranen och 10 års fängelse för skymfande av Muhammed. Hädelselagarna har idag ofta använts för att klara upp personliga tvister. Fembarnsmodern Noreen är den första kvinnan som har dömts enligt dessa lagar i Pakistan."

(Källor: www.opendoorsuk.org, www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber om kraft och frid för Noreen, hennes make Ashiq och deras barn, och vi ber om vishet för hennes team av jurister och medhjälpare, liksom också om en domare som skulle välja att ställa rättvisan först och upphäva Noreens dom."


KAZAKSTAN


"Vi ber för våra bröder och systrar i Kazakstan där myndigheterna hela tiden gör det svårare att fungera som Kristi kropp i samhället och göra gott bland det kazakiska folket. Nurlan Bizhanov, en biträdande åklagare i östra Kazakstan, varnade i medlet av september lokala tjänstemän för ”de icke-traditionella religiösa rörelsernas aktiviteter, vilka inte minskar”. Bizhanov nämnde Grace Church, New Life Church, baptisterna och Jehovas vittnen *. Han insisterade på att ”nya former och metoder att möta religiös aktivitet av icke-traditionella religiösa rörelser behöver förberedas och förverkligas, baserade på gemensamma ansträngningar från alla lokala polismyndigheter och statliga specialorgan tillsammans med civilsamhällets institutioner”. Dessa instruktioner kom i ett hemligt brev, som Forum 18 har sett, fastän myndigheterna kategoriskt nekar till att ett sådant brev existerar. Samtidigt verkar polisen i regionen Pavlodar att försöka stänga ett rehabiliteringscenter drivet av protestanter som polisen gjorde en räd mot i juli. Kazakstans människorättsläge kommer att granskas i Förenta Nationerna i Genève den 30 oktober."

(Källa: www.forum18.org)

* Jehovas vittnen är en villolära.







Martyrkyrkans vänner r.f.



Kazakhstan:
http://www.dzhakishev.org/aigerim-dzhakishev-publishes-letter-in-wall-street-journal/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar