Powered By Blogger

fredag 10 oktober 2014

MKV - Pakistan och Saudiarabien - "Vår hjälp är i HERRENS namn, hans som har gjort himmel och jord"

1 Tim. 1:1, 2:1-6.Ps. 124:8, Jes. 37:16, Neh. 9:6

Jes. 37:16 "HERRE Sebaot, Israels Gud, du som tronar på keruberna, endast du är Gud över alla riken på jorden. Du har gjort himmelen och jorden."

Martyrkyrkans vänner r.f rapport 31/2014

(Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: PAKISTAN (fängslade och förföljda kristna) och SAUDIARABIEN (för kristna som måste hemlighålla sin tro, för evangeliet)



Viikkoraportti: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e615966c61

Prayer Bulletin: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e350b856d0

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Neh. 9:6 "Du ensam är HERREN. Du gjorde himlarna och himlarnas himmel och hela deras härskara, jorden och allt som är på den, haven och allt som är i dem, och du håller dem alla vid liv. Himlens härskara tillber dig."

Jes. 37:16 "HERRE Sebaot, Israels Gud, du som tronar på keruberna, endast du är Gud över alla riken på jorden. Du har gjort himmelen och jorden."


Lovprisning - praise: "Because we believe" (Don Moen):
https://www.youtube.com/watch?v=lVz6FtZHPPo

There is a Redeemer: (Keith Green)
https://www.youtube.com/watch?v=lQSuTP5OHBE



Fortsatta hädelseåtal mot pakistanska kristna


PAKISTAN

"Kristna blir fortsättningsvis anklagade för hädelse mot islam, denna gång i tre skilda fall i Pakistan. Av bevisen att döma verkar alla tre fallen handla om försök till personlig hämnd eller ren förföljelse av kristna. Alla tre fallen har skett i landets största delstat Punjab, där det finns dussintals extremistiska islamistiska organisationer. Domstolarna har i alla tre fallen gett möjlighet till borgen för de anklagade, vilket är sällsynt i hädelsemål och väcker misstankar om att åtalen inte är välgrundade.

Det första fallet gäller ett brottmål där en muslimsk man anklagar en kristen som berättade om Lot så som Gamla testamentets version lyder. Incidenten skedde 23 augusti i Bahawalpur, omkring 450 km från Lahore. Den sextioåriga pensionerade gatsoparen Naja Masih satt utanför sitt hem med sin granne, barberaren Shahid Mehmood. De diskuterade likheter mellan Bibeln och Koranen, och genast efteråt åtalades Masih och togs omhand av polisen.

Polisen som undersöker fallet, lägre inspektor Muhammad Ishaq, uppgav att så snart diskussionen mellan Masih och Mehmood blev till en konflikt, informerades den lokala polisen. De kom genast till platsen och arresterade Masin. ”Eftersom det fanns risk för en attack, hölls Masih i en annan polisstation för hans egen säkerhets skull”, uppgav Ishaq. Organisationen The Voice Society, som arbetar för kristna, representerade Masih i rätten och fick den 27 september igenom en frigivning mot borgen fram till rättegången.

Ett annat hädelsemål registrerades den 29 augusti mot en konvertit från hinduismen, även det i Bahawalpur. Javed Masih, som konverterade till kristendomen för ungefär tre år sedan, arbetade som gatsopare vid ett statligt gymnasium. Masih var inte på plats i skolan när någon påstods ha bränt Koranen där, men polisen arresterade ändå honom och hans arbetskamrat, Anand Lal, en hinduistisk gatsopare. Masihs hustru Malika Bibi berättade att familjen bor på skolområdet och att Masih vanligtvis går till skolan och städar omkring klockan 5 och sedan kommer tillbaka hem för frukost omkring klockan 7. Hon uppgav att vid tiden för incidenten hade Masih kommit hem, men arresterades när han gick tillbaka till skolan cirka 8.30. Hon berättade att polisen och muslimska andliga ledare hade samlats när han kom tillbaka till skolan. ”Efter att han arresterats flydde också vi för att inte riskera livet”, berättade hon. ”Sedan dess bor jag med mina tre små barn i min brors hem.”

Det tredje hädelsefallet handlar om kristna i en by i Faisalabad som inte hade någonstans att begrava sina döda. Det finns omkring 400 kristna hem i byn och cirka 500 muslimska. Eftersom de flesta kristna är fattiga, hade de inte råd att köpa mark för en begravningsplats när den gamla blivit full, så de bad en av de lokala politikerna att ge dem mark. De kristna fick veta att de kunde jämna ut ett landområde utanför byn och använda det till en begravningsplats. Men när 30-40 kristna den 2 augusti gick till platsen och började jämna marken, kom några muslimer till platsen och sa att där redan fanns muslimska gravar. De kristna bad om ursäkt och slutade arbeta och saken var klar. Ändå kom polisen klockan 3 på natten och arresterade kristna i sina hem av en orsak som de inte ens kände till. Flera blev frisläppta mot borgen men några har sänts till fängelse efter arresteringen."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


 - "Vi ber för alla de kristna som just nu sitter i fängelse anklagade för hädelse eller för att ha skymfat profeten Muhammed. Vi ber att Gud ska fylla deras hjärtan med den frid som övergår allt förstånd och att denna frid ska bevara deras hjärtan och tankar i Kristus Jesus. Vi ber också för deras familjer, att Gud skulle trösta och styrka dem i deras svåra förhållanden."






SAUDIARABIEN

"Nu är det den tid då islamska ”hadj” infaller, pilgrimsresan till Mecka i Saudiarabien. Hit förväntas alla muslimer göra en resa åtminstone en gång under sin livstid. Över två miljoner muslimer har kommit från hela världen. Vissa är äldre muslimer som har sparat hela livet för att kunna göra denna resa. Det finns olika handlingar som man utför under flera dagar med hopp om att dessa ska ge förlåtelse och nåd från Allah. Kristna konvertiter har berättat hur de har gjort pilgrimsresan och längtat efter Guds kärlek och återlösning och hur de fått en gudomlig vision om att de behöver Jesus. Förföljelsen av kristna är emellertid svår i Saudiarabien. Landets rättsväsende är baserat på islamsk lag, vilket gör att apostasi bestraffas med döden och att öppet uttrycka sin kristna tro eller missionera är förbjudet. De som blir kristna måste hålla sin tro hemlig, för om deras familj eller någon i deras omgivning upptäcker att de konverterat, riskerar de att bli utsatta för hedersmord. En del troende har flytt landet på grund av detta. Det finns uppskattningsvis 1 250 000 kristna i Saudiarabien, de flesta är utländska arbetare från Filippinerna eller Indien. Vi ber att när miljontals själar samlas i Saudiarabien för att uppriktigt försöka lyda Allah, sin gud, så kommer de att få lära känna Guds lamm, det fullkomliga offret för att avlägsna världens synder: Jesus Kristus. Vi ber att Jesus ska uppenbaras i drömmar och visioner till dem som söker Allah under sin pilgrimsresa och att Gud utgjuter sin Ande över Saudiarabien och att kyrkan får växa, också under stor förföljelse. Vi ber också om styrka och uppenbarelse för Saudiarabiens hemliga troende."

(Källa: www.opendoorsuk.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: Kerstin Lindén (Jakobstads kyrka)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar