Powered By Blogger

torsdag 16 oktober 2014

MKV - Algeriet och Iran - HERREN Gud är sol och sköld

1 Tim. 1:1:2:1-6. Ps. 37: 27-28. Ps. 84:6-8. Ps. 84:12. Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) rapport 32/2014

"For the Lord God is a sun and shield;" Ps. 84:11

Tack- och förbönsämnen:

ALGERIET (kristna i Algeriet) och IRAN (tacksägelse för frigivna kristna, bön för fängslade kristna)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e7dfd3aab6
1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Ps. 37:27-28 "Vänd dig bort från det onda och gör det goda, så får du bo i landet för evigt. Ty HERREN älskar det rätta, han överger inte sina fromma."

Ps. 84:6-8 "Saliga är de människor som har sin styrka i dig, de som har dina vägar i sitt hjärta. När de vandrar genom tåredalen gör de den rik på källor, och höstregnet höljer den med välsignelser. De går från kraft till kraft, de träder fram inför Gud på Sion."

Ps. 84:12a "Ty HERREN Gud är sol och sköld,"


Algeriska kristna fruktar för nya terrrorattacker

ALGERIET

"Den 24 september avrättade militanta muslimer en fransk turist, vilket har väckt farhågor om nya terrorattacker i landet. Idag är kristna i staden Bejaia, en av de viktigaste städerna i Kabylien, speciellt oroade över hotet från de militanta. ”Ifall vi ser på hur IS behandlar de irakiska kristna, finns det en verklig orsak att uttrycka oro över kyrkan i Algeriet. Därför måste vi vara vaksamma”, säger Omar (31), medlem i en protestantisk kyrka i Bejaia. För Selma (26), en annan av de kristna i staden, utgör kyrkan ett potentiellt mål för terrorister som har visat ”sin vilja att etablera en islamisk teokratisk regim överallt där de går fram, på bekostnad av andra religioner. Uppriktigt sagt är jag orolig. Kristna borde samlas i bön mot detta mörker som närmar sig.”

Den 27 september samlades många katoliker i Bejaia för att bland annat lyfta fram detta. Kyrkoherden för Sankt Augustine-basilikan i Annaba har kraftigt fördömt mordet på den franska kidnappade turisten och kallat den ”barbarisk”.

”Det här är första gången jag har gråtit sedan jag kom till Algeriet för fyra år sedan. Jag grät när jag hörde nyheten om halshuggningen av den franske pantfången. Jag berördes av mordet”, sade fader Ambroise Tshibangu Tshiasuma

På 90-talet mördades ett flertal katolska munkar och präster och fader Amboise har inte glömt detta, men det finns ingen orsak att ge efter för rädslan, sade han. ”Det är sant att närvaron av terroristgrupper ökar rädslan, men vi får inte ge efter för rädslan. Kyrkan måste förbli lugn och fortsätta sitt arbete. Jag tror att de militanta utgör en blodtörstig minoritet. Alla invånare i Algeriet är inte inblandade i terrorism. Vi måste leva av tro och lita på Gud.

Den 20 september ordnade en grupp kristna tillsammans med sekulära algerier ett evenemang i den nordliga staden Aokas för att visa sitt stöd för de irakiska kristna och andra minoriteter i Irak.
”Genom denna samling ville vi uttrycka vår solidaritet och vårt stöd till de kristna i Irak och jeziderna som lider på grund av den islamistiska statens terrorister”, sade Abdelkader, en kristen från Aokas som var på plats. ”De irakiska kristna är offer för ett folkmord. Vi kan inte förbli tysta om denna fruktansvärda massaker.”

Kabylien anses vara en ”motsträvig” region där ett starkt medvetande om en regional identitet och motstånd till alla former av centralkontroll har utvecklats under årens lopp. Området bebos huvudsakligen av berber, medan resten av landet huvudsakligen består av araber, och har alltid haft en turbulent relation med centralregeringen i Alger. Kabylien är också hemvist för den lilla men snabbt växande kristna minoriteten i Algeriet. På grund av landskapet där består av skogar och bergig terräng genomkorsad av grottor, utgör Kabylien en bra grogrund för gerillaaktiviteter. Den algeriska armén, som regelbundet gör eftersökningar i regionen, har aldrig i fullständigt kunnat utplåna terrorismen och banditgängen i Kabylien."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi välsignar de algeriska troende med frid, kraft och mod från vår Herre Jesus Kristus. Vi ber om trygghet för dem och deras familjer och för de kristna som möts i hem och på andra platser. Må många fler algerier få öppnade ögon så att de ser den sanne Guden."


IRAN

"Vi tackar Gud för att flera fängslade troende har frisläppts, bland dem Moluk Ruhani, Hamidreza Borhani och hans hustru Zainab Akbari, som blev fria i slutet av september efter nästan en månad i fängelse. Villkoren för deras frigivning är inte helt klara ännu. Vi får ändå fortsätta att be för Mohammad Taslimi och Parsa Dadkhah, som är kvar i Dastgerd-fängelset. Moluk Ruhanis syster, Sepideh Morshedi arresterades också men ingen vet var hon finns nu.

Vi tackar också Gud för att åtalet om att ”sprida fördärv på jorden”, vilket kan ge dödsstraff, har dragits tillbaka för tre medlemmar i rörelsen Church of Iran; Behnam Irani, Abdolreza Haghnejad och Reza Rabban. Dessa åtalas nu för ”verksamhet mot den nationella säkerheten” och för att ha ”skapat ett nätverk för att omkullkasta systemet”. Domaren väntas komma med ett domslut snart.

Den 27 september gjorde säkerhetspoliser en räd mot Shahram Ghaedis hus i Isfahan. De arresterade honom och två andra troende, Heshmat Shafiei och Emad Haghi. De hålls nu i Dastgerd-fängelset. Shahram Ghaedi, som också arresterades 2012, är en berömd skådespelare som gjorde rollen som Jesus i den iranska versionen av Jesus-filmen. Vi ber för dessa troende, liksom för pastor Saeed Abedini, som den 26 september hade suttit två år i fängelse i Iran. Vi ber att alla de som nyligen arresterats på grund av sin tro på Herren Jesus Kristus, får uppleva Herrens närvaro och stöd och att deras familjer känner Guds nåd, kraft och stöd."

(Källa: www.meconcern.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.


Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar