Powered By Blogger

torsdag 19 april 2012

MKV - Kyrie eleison! - Kuba, Mali och Turkiet - Jesus Kristus, vår tröst och vårt hopp

Ps. 18:9. 2 Mos. 3:5-6. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. 2 Kor. 4:17-18. Matt. 5:6. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 14, april 2012 (Ordförande: Johan Candelin) Jag tände ett rött böneljus för lidande kristna, FC, Jakobstad 15.4.2012 

Tacksägelse- och förbönsämnen: Kuba, Mali och Turkiet
"Fader vår som är i himmelen. Helgat vare ditt namn. Tillkomme ditt rike. Ske din vilja, såsom i himmelen så ock på orden. Vårt dagliga bröd giv oss i dag, och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro, och inled oss icke i frestelse utan fräls oss ifrån ondo. Ty riket är ditt och makten och härligheten i evighet. Amen."

Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison!


Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=afc6fa9c47


2 Kor. 4:17-18 "Ty vår nöd, som varar ett ögonblick och väger lätt, bereder åt oss på ett oändligt rikt sätt en härlighet, som väger tungt och varar i evighet. Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt." 

Matt. 5:6 "Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade."



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"


KUBA (glädje och frimodighet för präster och pastorer att föra ut evangeliet) MALI (svårt utsatta och flyende kristna, våldtäktsoffer) TURKIET (förbön för pastor O.P, kristna under islamistiskt tryck, beskydd mot attacker och hot)
 
KUBA

"Efter två påvebesök har stödet för den romersk-katolska kyrkan vuxit bland kubanerna som länge levt ett tungt liv under den rådande regimen. Inställningen till kyrkan inom kommunistpartiet, som regerar över denna önation, kan i bästa hand beskrivas som motsträvig. Präster från det inre av Kuba, långt bort från storstäder som Havana och Santiago, berättar att det fortfarande är så gott som omöjligt att verka ens i närheten av vad som vore normalt. De kan inte drömma om sådana gudstjänster eller evangelisationskampanjer som är vanliga i resten av Latinamerika.

Här finns en spänning inom församlingarna och ett tryck på kyrkan när det gäller saker som på andra håll ses som självklara. Det kan exempelvis handla om att vara tvungen att fira gudstjänst i någons hem i ett förfallet hus, eller att ha regeringens agenter som åhörare vid predikan för att de skall kunna styra vad som sägs från predikstolen.

Påven Benedictus XVI:s tredagars besök på Kuba lyfte fram det som ses som en förbättring i relationen mellan kyrka och stat som skett de senaste åren, allt sedan Påven Johannes Paulus II gjorde sitt historiska besök på Kuba 1998. Ett besök i Kubas landsbygdsförsamlingar visar ändå hur begränsat närmandet är. Den kubanska regeringen tillåter fortfarande inte att kyrkan bygger nya kyrkobyggnader. Endast restaurering av katolska kyrkor från tiden före revolutionen 1959 är tillåten. Det finns nyare hotell, men i de flesta städer i landet består byggbeståndet i allmänhet av hus som är byggda före revolutionen eller innan Sovjetunionens - Kubas finansiärs - kollaps. Kyrkorna inne i landet är i allmänhet i lika dåligt skick som resten av landets byggnader, uppfinningsrikt reparerade för att hålla ihop. I den kyrka där Alberto Reyes är präst har taket reparerats, men många av de korsformade ventilationsöppningar som för många år sedan har skurits ut i tegelväggen täcks inte längre av något skydd, utan regn, fåglar och insekter kan komma in.

Alberto Reyes, en 44-årig församlingspräst i den centralkubanska staden Guaimaro, är något desillusionerad. Han hoppas att Benedictus besök ska medföra att nya kyrkor får byggas i Kuba och att han friare kan sprida kyrkans budskap. Men han är inte overksam medan han väntar på att det ska gå i uppfyllelse.

"Kyrkan kan undervisa vad den vill, men bara inom kyrkans väggar", berättar han och konstaterar samtidigt att bristen på nya kyrkor gör uppgiften mycket svårare. På grund av prästbristen i landet, leder Reyes församlingar i flera städer inom ett område med omkring 47 000 människor. Det finns en eller två gamla kyrkor där man kan fira gudstjänst och där församlingsbor kan hjälpa till med frivilligarbete, till exempel frukost för äldre. Men i de flesta städer leder Reyes gudstjänsten i någons hem.

Prästen Jose Santana känner igen sig. Han är en colombian som kommer från området runt Bogota och har de senaste två åren lett en liten katolsk församling i utkanten av Pinar del Rio, en medelstor kubansk stad några timmar västerut från Havana. När han kom till Kuba fick han veta att han skulle sköta församlingar som var utspridda på landsbygden men utan kyrkobyggnader där de trogna församlingsborna kunde samlas."

(Källa: www.miamiherald.com)

- "Vi ber för våra bröder och systrar i detta hårda land, att de får fräscha och nya ideer för hur de kan predika och nå ut till sina landsmän med evangeliet. Vi ber speciellt om glädje och frimodighet för präster, pastorer och andra församlingsarbetare så att de effektivt kan bli använda av Gud. Välsigna varje troende på Kuba, om de så bor i städerna eller ute på landsbygden, och bind dem samman så att världen ser Din kärlek i och mellan dem."


MALI

"Vi ber att den schweiziska kvinnliga missionär som i samband med oroligheterna kidnappats i staden Timbuktu ska friges. Nästan alla västerlänningar har redan lämnat landet. Vi ber för de kristna som nu utsatts för attacker, i praktiken nästan hela den kristna befolkningen i norra Mali, som nu har tvingats fly när etniska tuaregrebeller har tagit kontrollen över området. Vi ber speciellt för dem som på grund av sin tro har attackerats av jihadistgruppen Ansar Dine inom den nationella frihetsrörelsen i Azawad som strävar efter att införa sharialag i landet. Vi ber för dem som blivit offer för gruppvåldtäkter och våld eller den massiva förstörelse och plundring som genomförts."

(Källor: www.30-days.net, http://rlprayerbulletin.blogspot.com.au)


TURKIET

"Vi ber för den svåra situationen för de kristna i Turkiet, och denna vecka speciellt för pastor Orhan Picaklar, som personligen fått känna av den fientliga anti-kristna stämningen i landet. Vi ber för hans församling, Agape Church, i Samsun vid Svartahavskusten som är ett starkt fäste för Turkiets unika nationalism som är genomsyrad av islamism, ett område där de kristna lever under ett ökande tryck. Vi ber om beskydd mot attacker och hot som han, hans familj och församling har utsatts för den senaste tiden."

(Källa: www.compassdirect.org)

Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en


2 Cor. 4:17-18 "For this light momentary affliction is preparing for us an eternal weight of glory beyond all comparison, as we look not to the things that are seen but to the things that are unseen. For the things that are seen are transient, but the things that are unseen are eternal." (ESV)

1 Tim. 1:1, 2:1-6 "Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"

1 Tim. 1:1, 2:1-6 "First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people,  for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time." (ESV)

2 Mos. 3:5-6 "Då sade Gud: "Kom inte hit! Tag av dig skorna, ty platsen där du står är helig mark." Och han sade: "Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud. Då dolde Mose ansiktet, ty han bävade för att se på Gud."

Ps. 18:9 "Rök steg upp från hans näsa, förtärande eld från hans mun, eldsglöd ljungade från honom."



"Jerusalem, the Golden":
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0th-KRASl20




Foto: Kerstin L. (I söndags fungerade jag som mötesledare med kort varsel och tände ett rött böneljus för den lidande kristna kyrkan och för mänskor i nöd under Fokussamlingen 15.4.2012, korset är en gåva från vänortsförsamlingen Sloka, Lettland)
Matt. 5:6 
“Blessed are those who hunger and thirst for righteousness, for they shall be satisfied."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar