Powered By Blogger

torsdag 5 april 2012

MKV - Tacksägelse och förbön i den Treenige Gudens namn - Vietnam, Indien, Saudiarabien, Kina, Sydsudan, Turkmenistan och druserna

"In Christ alone" (Laudate Eum) "Durch dein Gefängnis Gottes Sohn". ♥  Rom. 5:18-19. Matt. 5:4, 6. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 98. Ps. 100. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 13, mars 2012/Prayerbulletin (Ordf. Johan Candelin) "
Tacksägelse- och förbönsämnen: VIETNAM (fängslad pastor och kristna systrar och bröder), INDIEN (pastor Bashkar, förföljda kristna i byn) KINA (syster Huizi, broder Xiao som brutalt förhörts, kristna bokhandlar), SYDSUDAN (etnisk rensning av icke-muslimska folk, bön om fred och frihet), TURKMENISTAN (dömda kristna, bön för alla kristna i landet) och DRUSERNA (förföljda druser, barnens behov, nya drusiska kristna).

SAUDIARABIEN: Stormuftins hot om att "förstöra alla kyrkor i regionen". http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.com/2012/03/saudiarabiens-stormufti-forstor-alla.html

Böneämnen för två veckor framåt pga påskfirandet.



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=4c27c0035d

VIETNAM

"En pastor i en bannlyst mennonitkyrka dömdes till 11 års fängelse för att ha "underminerat den nationella enheten". Statliga medier rapporterade den 27 mars om att Nguyen Cong Chinh konstaterades skyldig till att ha skrivit och spritt material som var kränkande mot myndigheterna och "förvrängde Vietnams inrikessituation": De anklagade honom också för kontakter med grupper som är fientligt inställda till den vietnamesiska regeringen. Chinh rapporterades upprepade gånger ha klagat för utomstående organisationer om Vietnams påstådda felbehandling av religiösa minoriteter och bristande religiösa frihet."

- "Vi ber att pastor Chinhs dom ska upphävas och att han ska frigivas från fängelset. Vi ber också för andra kristna bröder och systrar i Vietnam som försöker förändra sitt samhälle mot större frihet och tolerans."

(Källa:WEA Religious Liberty Prayer News)

INDIEN

Kristna i en liten indisk by har bannlysts för sin kristna tro. Byhövdingen har förbjudit byborna att tala med någon kristen och de får inte heller besöka kristna i deras hem.

Förföljelsen började när byhövdingen hörde att människor hade tagit emot Jesu kärlek genom pastor Bhaskar Pillais besök i byn. Rasande befallde byhövdingen alla troende att samlas nära sitt hem på morgonen den 29 december 2011. När alla var på plats, gav han tillåtelse till de övriga byborna att misshandla och skymfa de kristna. I tre timmar stod de kristna tigande ut med slag och förödmjukelse. De uppmanades att antingen lämna Kristus eller lämna byn. När de kristna vägrade förneka Kristus, deklarerade byhövdingen att de troende inte längre får delta i gemensamma aktiviteter och inte besöka kyrkan.

Pastor Bhaskar bor inte längre i denna by och var inte på plats när incidenten skedde. När han hörde om den, kom han till byn för att uppmuntra och be för de troende. I en vecka fastade de och bad Herren att gripa in i situationen. Byhövdingens hjärta har mjuknat något och han tillåter nu de kristna att fira gudstjänst."

- "Vi ber att de troende står fasta i sin kärlek till Herren och att de ärar Gud i och genom denna svåra situation. Vi ber för pastor Bhaskar, att han får fortsätta tjäna i byn och bära frukt för Guds rike. Vi ber också för att byhövdingen personligen ska få uppleva Kristi kärlek på ett påtagligt och livsförvandlande sätt, och sluta förfölja Guds barn."

(Källa: www.gfa.org)

SAUDIARABIEN

"Shejk Abdul Aziz Al-Asheikh, Saudiarabiens stormufti, den högsta tjänstemannen för religionsärenden i detta sunnimuslimska land, uppges denna vecka ha tillkännagett att det är "nödvändigt att förstöra alla kyrkor" i regionen, och menar att ingen annan religion utöver islam kommer att tolereras på den arabiska halvön, på samma sätt som det i dag inte finns några kyrkor i Saudiarabien.

Saudiarabien är ett land som officiellt är 100 procent muslimskt och där alla andra religioner är förbjudna. Trots det känner man till att där finns en liten minoritet kristna som inofficiellt utövar sin tro. Även om det inte finns officiella kyrkobyggnader där, tillåts kristna utöva sin tro i hemmen och i vissa utvalda byggnader. Till de saudiaarabiska kristna räknas ofta även utländska immigranter."

(Källa. www.christianpost.com)

KINA

Polis och regeringstjänstemän gjorde en överraskande räd mot en laglig kristen bokhandel i Shanxiprovinsens huvudstad Taiyan och konfiskerade affärens hela lager och tog in de två cheferna för förhör. Räden den 28 mars genomfördes av cirka 30 poliser och regeringstjänstemän från byrån för religiösa affärer samt kulturbyrån. Efter att med tvång ha begränsat chefernas, syster Huizis och broder Xiaos Leis, rörelsefrihet konfiskerades allting som fanns i bokhandeln samt hela lagret och även personlig egendom. Det totala värdet av den konfiskerade föremålen uppgick till ca 300 000 yuan (ca 36 000 euro eller 315 000 kronor). Enligt syster Huizi visade ingen av poliserna någon form av legitimation under hela incidenten och de uppträdde våldsamt och rått, samt hotade, förolämpade och skymfade henne. Räden avslutades då poliserna med tvång förde med sig syster Huizi och broder Xiao Lei för att brutalt förhöra dem. Följande dag hämtade polisen dem igen med tvång för nya förhör. Huizi berättade att även om dessa två dagar var en skrämmande och stressande upplevelse har hon funnit stor tröst i böner och stöd från de kristna runtomkring, och hon har fått uppleva Guds mirakulösa beskydd."

-"Vi ber för syster Huizi och broder Xiao Lei att de får bli fullständigt helade både psykiskt och emotionellt. Vi ber också för den kristna bokhandeln liksom för andra liknande bokhandlar i Kina, att de får fungera och sprida evangeliet till det kinesiska folket."

(Källa: www.chinaaid.org)


SYDSUDAN

"Efter att Khartoum förnekat att man tidigare denna månad bombat civila, berättar en biståndsarbetare att målen för senaste veckas sudanesiska luftanfall var kyrkor och skolor i Kauda, i delstaten i Södra Kordofan. Antonovplan fällde bomber den 22 och 23 mars och förstörde hus och boskap i närheten av kyrkor och skolor, men orsakade enligt biståndsarbetaren inga dödsoffer. Biståndsorganisationerna anser den islamistiska regeringens beskjutning av civila i Nubabergen, där det bor en stor mängd kristna, vara "etnisk rensning" riktad mot icke-arabiska folk och där ett mål dessutom är att tömma området på kristna. Församlingarna i Nubabergen firar gudstjänst väldigt tidigt på morgonen och sent på kvällen för att undvika luftanfall riktade mot kyrkorna, berättar han."

-"Vi ber om beskydd för de kristna i de omstridda gränsområdena mellan Sudan och Sydsudan. Vi ber att gränskonflikterna ska få en rättvis lösning och att sydsudaneserna ska få börja bygga upp sitt land i fred och frihet."

(Källa: www.compassdirect.org)

TURKMENISTAN

"Efter att den lokala polisen i Turkmenistans huvudstad Asjkhabad hittat Biblar hos tre gäster i en lokal protestantisk kristens hem blev alla fyra tagna för förhör till regeringens råd för religiösa affärer. Efter detta hölls de i en överfull interneringscell i en timme och kallades sedan till rätten. Även om domaren då vägrade behandla deras fall utan ordentlig dokumentation kallades de tillbaka en vecka senare för att bötfällas av samma domare för "brott mot lagen om religiösa organisationer".

-"Vi ber att domen mot de fyra kristna ska upphävas och att de inte ska behöva betala bötesbeloppet. Vi ber för alla kristna i Turkmenistan, att de ska få möjlighet att vara vittnen om Guds kärlek och frid i detta land med begränsningar och inskränkta rättigheter för kristna och andra minoriteter."

(Källa: www.forum18.org)

DRUSER

"Den här veckan fick vi än en gång brev från våra drusvänner:

"Kära bröder och systrar,

Jag vänder mig till er och ber om era förböner. Min familj och jag lider fortfarande av förföljelse och attacker. Min familj håller på att gå sönder på grund av vår livssituation. Det finns ilska och sorg hos barnen som har behov och önskemål vi inte kan uppfylla. Det finns flera andra familjer som också lider på grund av sin tro på Jesus, vår Frälsare. Jag ber speciellt om förbön för en familj vars barn är på sjukhus med allvarliga skador efter att han fallit från en hög plats. Vi önskar er Guds kärlek och frid."

- "Vi ber för våra drusiska bröder och systrar, att de får leva i fred och frid, att deras barn ska kunna gå i skola och att de vuxna ska kunna fortsätta arbeta och försörja sina familjer och leva ett normalt vardagsliv. Vi tackar Gud för alla nya drusiska kristna och ber att Gud ger dem all den kraft och vishet de behöver."

(Källa: MKV)


Martyrkyrkan vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en


"In Christ alone" (Laudate Eum):
http://www.youtube.com/watch?v=MhnALTbuFJY

"Durch dein Gefängnis Gottes Sohn" - Christ imprioned for us:
http://www.youtube.com/watch?v=692UGWiRor4

Rom. 5:18-19
 "Therefore, as one trespass led to condemnation for all men, so one act of righteousness leads to justification and life for all men. For as by the one man's disobedience the many were made sinners, so by the one man's obedience the many will be made righteous."

"Alltså: liksom en endas fall ledde till fördömelse för alla människor, så har en endas rättfärdighet för alla människor lett till en frikännande dom som leder till liv. Liksom de många stod som syndare på grund av en enda människas olydnad, så skulle också de många stå som rättfärdiga på grund av den endes lydnad."


"Durch dein Gefängnis, Gottes Sohn,
Muß uns die Freiheit kommen;
Dein Kerker ist der Gnadenthron,
Die Freistatt aller Frommen;
Denn gingst du nicht die Knechtschaft ein,
Müßt unsre Knechtschaft ewig sein.
"

Matt. 5:4 "Saliga är de som sörjer, de skall bli tröstade."
“Blessed are those who mourn, for they shall be comforted.

Matt. 5:6 "Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade."
“Blessed are those who hunger and thirst for righteousness, for they shall be satisfied." ♥ 


"Rejoice with those who rejoice, weep with those who weep" Rom. 12:15
"Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter."


Foto: KL ...and we cry and we thirst for righteousness...Kyrie eleison.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar