Powered By Blogger

onsdag 18 april 2012

ECI - Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Day: Never again - Shoah - Förintelsens minnesdag: Det får aldrig hända igen!


European Coalition for Israel (Tomas Sandell) Månadsrapport, april 2012

Yom Hashoah - Förintelsens minnesdag firas i Israel med början den 18.4 på kvällen. Det får aldrig hända igen. Nethanyahu: "Jewish people still face existential threath

Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison!



ECI:s månadsrapport, april 2012:

EU:s kondoleanser till terroroffrens familjer i Toulouse uteblev

Bryssel

"Bara en generation efter Förintelsen och antisemitismen växer återigen i Europa. Trots detta vägrar organisationen som grundades för att bygga ett nytt Europa, nämligen Europeiska Unionen, att erkänna problemet. Efter det brutala mordet på tre judiska barn och en rabbin i Toulouse förra månaden gav EU:s Höge Representant i utrikesfrågor, Catherine Ashton, ett utlåtande som enbart jämförde de brutala morden med dödliga olyckor runtom i världen och med de palestinska barnens situation i Gaza. (Hon förtydligade senare att hon även nämnt den sydisraeliska staden Sderot i sitt tal). Trots upprörda reaktioner i den israeliska pressen har baronessan vägrat be om ursäkt för sin bristande känslighet i frågan.

I ett försök att tillämpa krishantering försökte två EU-ledare, José Manuel Barroso och Herman Van Rompuy, stiga in, men gjorde istället saken värre. I sitt gemensamma uttalande nämnde de inte morden överhuvudtaget, utan fördömde istället de "våldsamma attacker mot ett antal religiösa samfund i och utanför Europa som nyligen ägt rum."

I ett pressmeddelande fördömde ECI de olämpliga uttalanden som gjorts av EU-ledare, och manade till ett omedelbart krissammanträde inom EU för att kunna öka säkerheten i judiska skolor och daghem runtom i Europa.

I somliga länder, som tex. Tyskland och Österrike, är det staten som garanterar de judiska skolornas säkerhet men i de flesta EU-länder är det barnens föräldrar som själva måste betala privata säkerhetsfirmor för att trygga skolan för sina barn.


...medan antisemitismen i Europa fortsätter att växa

I mars visade en ny undersökning av Anti-Defamation League att antisemitiska åsikter ökar med alarmerande fart i Europa. Antisemitiska åsikter har ökat dramatiskt i Ungern, Storbritannien och Spanien. I Ungern tyckte 73 % av de tillfrågade att "judarna har för mycket makt". I Spanien ansåg 72 % att "judarna är mer lojala mot Israel än mot sitt eget land".46 % av polackerna tror fortfarande att "judarna dödade Kristus".

http://www.adl.org/Anti_semitism/adl_anti-semitism_presentation_february_2012.pdf



Internationella samfundet lovar en miljard euro till den palestinska myndigheten. ECI manar till reformer som krav för ytterligare ekonomisk hjälp

Bryssel

Mitt i en ekonomisk kris har det internationella samfundet bett om ytterligare en miljard euro i stöd till den palestinska myndigheten. Den internationella donationskonferensen ägde rum onsdagen den 21 mars i Bryssel. En dag senare stod ECI värd för ett seminarium i Europaparlamentet vars syfte var att studera den nuvarande palestinska myndighetens betyg i människorättsfrågor. Den 35 sidor långa rapporten, utgiven av Jerusalem Institute of Justice, visar på ett stort antal allvarliga brott mot mänskliga rättigheter som dokumenterats genom personliga intervjuer.

Rapporten, som presenterades av högsta rådgivaren, Calev Myers, kommer nu att delas ut till personer i Europaparlamentet som står i en nyckelposition gällande kontrollen av EU-stöd till förmån för den palestinska myndigheten. EU är den ensamt största donatorn till den palestinska myndigheten, men har misslyckats med att lägga press på palestinierna till att utföra viktiga politiska reformer. I ett utlåtande i Bryssel konstaterade ECI att "utan politiska reformer kan stödet inte fortsätta."



ECI:s första talkshow från Europaparlamentet diskuterar aktuella hot mot Israel

Bryssel

Pilotavsnittet för ECI:s talkshow spelades in i Europaparlamentets studio. TV-värden Simon Barrett, Calev Myers, Rick Ridings och Tomas Sandell diskuterade den känsliga politiska situationen i Mellanöstern och de utmaningar som Israel just nu står inför - allt från hotet från Iran till hotet mot säkerheten i Europa i kölvattnet av terroristskjutningarna i Toulouse.

Alla talare höll med om att antisemitismen behöver tas upp av europeiska ledare för att man ska kunna försäkra att judiska familjer kan skicka sina barn till skolan utan att behöva frukta för deras liv. Programmet kommer att visas på Revelation TV fredagen den 20 april kl. 19.30, och kan ses via vår webbsida. Fler program kommer att produceras vid ett senare datum för att kunna ge ett unikt kristet perspektiv på EU:s relationer till Israel och Mellanöstern.



Unga ledare förbinder sig till att bli bättre förespråkare för Israel

Bryssel

Ett fyrtiotal unga ledare från länder som Storbritannien, Frankrike, Ungern, Finland och Belgien, som representerar yrkesområden som juridik, media och utbildning, träffades för en första samling av unga ledare i Bryssel. Ledarna var ense om att det finns ett behov av en koordinerad ansträngning för att hjälpa den unga generationen förstå vad som står på spel och bli bättre utrustade för att stöda Israel på sina arbetsplatser, inom media, den politiska arenan och på universitetskampusar runtom i Europa. Deltagarna fick möjlighet att lyssna till den israeliska politikerlegenden Rafi Eitan (mannen som hjälpte fånga Eichmann) samt de juridiska experterna Andrew Tucker och Calev Myers, som talade om juridisk krigföring och förespråkan i dagens värld. Om du är intresserad av att veta mera eller bli involverad, vänligen kontakta oss på info@ec4i.org.



Delegationen från ECI besöker FN - träffar ordföranden för säkerhetsrådet

New York

I syfte att dela juridiska och historiska fakta bakom Israels rätt till sitt land och för att knyta kontakter inom FN:s diplomatkår besökte en liten delegation från ECI New York i mitten av mars. Under besöket fick ECI möjlighet att träffa flera viktiga FN-ambassadörer, bland dem Israels ambassadör till FN, Ron Prosor, samt andra viktiga opinionsbildare inom diplomatin. Under ett möte med förre ordföranden för FN:s säkerhetsråd berömde ambassadören ECI för dess arbete och uttryckte sitt hopp om att hans egen kontinent snart skulle ha en liknande koalition.

Ett av de diplomatiska besöken blev till och med nationell nyhet. Vårt besök hos Sierra Leones FN-ambassadör uppmärksammandes med ett pressmeddelande och en artikel i Sierra Leones största dagstidning. Besöket i New York gjordes för att förbereda en bokutgivning och en lunchtillställning för utvalda FN-ambassadörer i maj.


Årsmötet och den tionde årliga Prayer Summit stänger ett kapitel i ECI:s historia och öppnar ett nytt

Bryssel

För tio år sedan, våren 2002, hölls den första European Prayer Summit i Bryssel för att be för en starkare röst till stöd för Israel bland Europas kristna. Tio får senare är ECI erkänt, både inom EU och av Israels regering, som en av huvudaktörerna i förespråkan och utbildning till stöd för Israel.

Den tionde årliga Prayer Summit, som gick av stapeln förra helgen, ägnades till att tacka för de senaste tio åren och till att be och lägga upp strategier för kommande år. Ett tecken på att ECI inte längre bara påverkar europeiska nationer var att deltagare kom från så avlägsna länder som Nepal och Sydkorea. I sin undervisning delade Harald Eckert hur Europa behöver ta en mera global roll i att stöda Israel, och påminna nationerna om såväl gamla misstag som kommande valmöjligheter.

"Under många århundraden har gott och ont kommit ur Europas brunnar. Denna gång behöver vi mura igen de giftiga brunnarna och öppna upp de goda brunnarna i Europa, som har välsignat världen genom judisk-kristna värderingar och världsmission."

Tomas Sandell förklarade att trots att modiga individer som Corrie ten Boom och Raoul Wallenberg, som stod upp för det judiska folket under 1930-talet, fanns det aldrig en samordnad ansträngning bland kristna för att varna nationerna för Hitler.
"Föreställ er hur annorlunda allting kunde ha varit om det funnits ett ECI år 1938" sade han.
"Men låt oss inte dröja kvar i det förflutna, utan istället vända om, lära oss från historien och göra det rätta idag."

Tack för dina böner. Om du vill stöda det arbete som European Coalition for Israel utför med en ekonomisk gåva, se länken (donate):
http://www.ec4i.org/

Redaktör Tomas Sandell

European Coalition for Israel



Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Day: Never again (Israel April, 18)

Holocaust Remembrance Day
http://www.haaretz.com/jewish-world/central-theme-of-holocaust-day-2012-my-brother-s-keeper-1.424957

http://www.mfa.gov.il/MFA/Anti-Semitism+and+the+Holocaust/Documents+and+communiques/Holocaust_Remembrance_Day_2012.htm
Israel Ministry of Foreign affairs

Info om Förintelsen: http://www1.yadvashem.org/yv/en/holocaust/index.asp
Yad Vashem

http://www.haaretz.com/news/national/netanyahu-at-holocaust-remembrance-day-jewish-people-still-face-existential-threat-1.425134 
Nethanyahu: "Jewish people still face existential threat" 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154895#.T48XUtlBlCB 
Nethanyahu speech devoted to Iran threath 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4217952,00.html
Holocaust memory alive (Thanks to C.R)


Videos: 

Architecture of murder:
http://www.youtube.com/watch?v=XfFKaDGqxxY&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ikqdAkah0uA&feature=player_embedded
Holocaust Testimony survivor

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154868#.T472SNlBlCC
Story of six survivors

http://www.youtube.com/watch?v=MWJyjAYyF8E&feature=youtu.be
Twin Holocaust survivors describe arriving at Auschwitz (Thanks to David Saranga)



Foto: Kerstin L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar