Powered By Blogger

söndag 1 april 2012

MKV - Bless the LORD, o my soul, worship his Holy name - Kenya och Marocko

Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordförande Johan Candelin). Veckorapport 12/Prayerbulletin, mars 2012
1 Tim. 1:1, 2:1-6. Sak. 9:9. Ps. 103:1.Tack- och förbönsämnen: KENYA (kristna i nordöstra delarna som förföljs för sin tro) och MAROCKO (bön om beskydd för förföljda kristna i ett land under islamistiskt inflytande).
Tacksång: "10 000 reasons to bless the Lord" (Fokussång i kväll :-) tack, Hanna K.!) Vi tände under Fokussamlingen, ett rött böneljus för lidande och förföljda kristna i världen och kom ihåg mänskor som förtrycks på olika sätt. 

Vi nämnde även tex. Kina och den underbara och uthålliga Shouwang församlingen; som vittnar om Jesus mitt under lidanden och nöd.

Prayer (thanks to D.S)
"Heavenly Father, I need your direction today and every day!

I ask You to speak to my heart, and show me Your ways. Lead me in the path You've prepared for me, and open my eyes to see as You see. Lord, I ask that You watch over my family, my children. Help me to lead them closer to You. Be the Shepherd of their souls, and keep us in the palm of Your hand...
I pray also for those in authority in our country and the nations of the earth, we need You. In Jesus' precious name, Amen & so be it!
"

Lovsång/Praise: "10 000 reasons to bless the Lord"
http://www.youtube.com/watch?v=9jYLTn4fKYQ


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

. "Bless the LORD, O my soul, and all that is within me, bless his holy name!" Ps. 103:1

Prayerbulletin: 

http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d44331f43b 


KENYA

"Kristna i de muslimdominerade norra delarna av Kenya har bett om förbönsstöd på grund av den riskabla situation de överraskande befinner sig i. De kristna måste inte endast stå ut med hårt klimat, idag måste de dessutom dagligen bereda sig för det mycket verkliga hotet om attacker. En församlingsledare rapporterade att hans församling har krympt med nätstan 50 % under de senaste månaderna. 

I ett extremfall tvingades en kristen lärare att gå under jorden efter mordhot då han avslöjade fall där muslimska studenter fuskade i de nationella proven. Känslorna gick höga i regionen och lärarens motståndare beskyllde honom för att försöka få studenternas examensresultat underkända. 

Undervisningsministeriets tjänstemän ingrep i fallet och flyttade läraren till en annan region där han kunnat återuppta läraryrket. Efter en oberoende undersökning som Undervisningsministeriet gjorde, upptäcktes allvarliga oegentligheter och examensresultaten upphävdes för de studenter, som deltagit i fuskandet.  

Församlingsledaren fortsatte med att berätta att "området är redan mycket fientligt, men nu lider vi dessutom av dold förföljelse på våra arbetsplatser! Många av våra arbeten är i farozonen på grund av påhittade negativa rapporter från våra överordnade. Våra kolleger på arbetsplatsen diskriminerar och isolerar oss - allt på grund av vår tro." Han beskrev också hur muslimska extremister konstant övervakar personer som nyligen kommit till området för att komma underfund med vilka som enligt deras uppfattning är överlåtna kristna. Dessa kristna blir sedan förföljda på olika mer eller mindre dolda sätt."

(Källa: www.opendoorsuk.org) 

- "Vi tackar Gud för att han grep in i denna kristna lärares situation och vi ber att han också ska kunna återuppbygga sitt liv. Vi ber för de kristna i de nordöstra delarna av Kenya, att Gud hör deras böner och beskyddar dem och ger dem vishet när de i ord och handling delar evangeliet med sina grannar." 


MAROCKO

"Vi ber för de tre kristna som på grund av sin tro nyligen arresterades i ett café i landet och vi tackar Gud för att alla tre senare frisläpptes eftersom det inte fanns tillräckliga bevis mot dem. Vi tackar också Gud för den lokala pastor, som också misstänktes av polisen, men som blivit varnad på förhand för polisens förhör och därför kunde fly till en säker plats. Vi ber om beskydd för de kristna i Marocko, detta land som nu leds av en regering som klart och tydligt är under islamisternas inflytande."

(Källa: www.opendoorsuk.org) 


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar