Powered By Blogger

söndag 18 mars 2012

MKV - Tacksägelse och förbön i den Treenige Gudens namn - The God of Justice

Jes. 30:18. Ef. 2:8-10. Ef. 4:32. Matt. 5:44. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. 2 Mos. 3:2-6. Upp. 4:8b.
Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin)
Veckorapport 10, mars 2012/Prayerbulletin.
Tacksägelse- och förbönsämnen: Södra Asien (beskydd för pastor och Guds välsignelse över söndagsskolan), Arabvärlden (kristna som nås och berörs av kristna tv-program) och Nigeria (kristna i Jos som attackerats av självmordsbombare, tröst till sörjande, fred och frid i området).


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

2 Mos. 3:2-6 "Där uppenbarade sig HERRENS ängel för honom i en eldslåga som slog upp ur en buske. Han såg att busken brann av elden utan att busken brann upp. Då tänkte Mose: "Jag måste gå dit och betrakta den underbara synen och se varför busken inte brinner upp." När HERREN såg att han gick för att se efter, ropade Gud till honom ur busken: "Mose! Mose!" Han svarade: "Här är jag." Då sade Gud: "Kom inte hit!" Ta av dig skorna, ty platsen där du står är helig mark." Och han sade: "Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud." Då dolde Mose ansiktet, ty han bävade för att se på Gud."

Upp. 4:8b "Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer."


Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d67589553c 

Ef. 2:8-10 "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi ska vandra i dem." 

Ef. 4:32 "Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er." 

Jes. 30:18 "Därför väntar HERREN på att få visa er nåd, därför är han upphöjd för att visa er barmhärtighet. Ty HERREN är en domens Gud. Saliga är alla som väntar på honom." 

Matt. 5:44 "Jag (Jesus) säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er."





SÖDRA ASIEN

"Pastor Bijal G. har mött motstånd sedan han första gången kom till byn för att tjäna och sprida evangeliets budskap. Varje gång Bijal berättade om Guds kärlek, vägrade byborna lyssna eftersom de ansåg att varje samhälle har sina egna trosföreställningar som alla leder fram till samma mål. Så upptäckte Bijal att det redan fanns en handfull kristna i byn och han inledde lärjungaträning för dem. Småningom började antalet troende öka, vilket gjorde de andra byborna arga. De hotade pastorn och de troende och försökte till och med köra iväg Bijal från byn. Men missionären fortsatte frimodigt att genom sitt arbete tjäna människorna. 

Så började ägaren till det markområde som Bijal hyrde och där han hade byggt en tillfällig kyrka motarbeta pastorn. "Ni måste lämna området inom några dagar eller köpa det." krävde markägaren. Detta ultimatium var helt oväntat för Bijal. Han hade ingen möjlighet att hitta en annan byggnad eller mark där församlingen skulle kunna fira sina gudstjänster, så han började  be. Polisen träffade Bijal och gav honom några dagar på sig att fatta beslut om församlingen skulle lämna området eller köpa det. Bijal berättade om problemet för sina chefer och bad om ekonomiskt bidrag för att kunna köpa marken och bygga en ordentlig kyrka där. Ledarskapet gick med på hans önskemål, men när pastorn gick till hyresvärden för att köpa marken, fick han inte göra det. Markägaren hade dragit tillbaka sitt förslag efter att några anti-kristna i byn hade hotat honom och sagt att ifall han säljer marken åt den kristne missionären skulle han fördrivas från byn.

Nu har pastor Bijal och de troende ingenstans där de kan samlas till gudstjänst. Men Bijal är hoppfull: "Jag kommer aldrig att ge upp!" Bijal och hans församling väntar på på att Herren ska gripa in.

- "Vi ber att Gud förändrar bybornas hjärtan och att församlingen där ska få blomstra. Vi ber också att Gud beskyddar pastorn och de troende från attacker och motstånd, och använder söndagsskolverksamheten för att visa byborna hur mycket han älskar dem."

(Källa: www.gfa.org) 


ARABVÄRLDEN

"Vi tackar Gud för alla de människor i Mellanöstern och norra Afrika som har berörts av tv-program som producerats och sänts ut av kristna satellit-tv-bolag. Vi ber att Gud ger många av dem mod att ta steget ut och välja att bli Kristi efterföljare och sedan få växa i sin tro."

(www.arabvision.org) 


NIGERIA
 

"Vi fortsätter att be för våra bröder och systrar i Jos, som ännu en gång attackerats av en självmordsbombare. Vi ber att Gud tröstar och styrker dem som har förlorat nära och kära i attacken. Vi ber också om fred och frid i detta område."

(Källa: www.compassdirect.org) 


Martyrkyrkans vänner r.f. 
http://www.martyredchurch.net/en 




Foto: KL 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar