Powered By Blogger

onsdag 21 mars 2012

Kristuskonungen och Frälsaren har burit allt

Ur Guds Ord och Löfte (Lutherord och bibelord)


 Jes. 53:4 "Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig,"






 "Detta är en klar och väldig text. Denne Konungs lidanden är våra smärtor och sjukdomar. Vad vi skulle ha burit på i evighet, det bär Han, de smärtor vi förtjänat:

Att evigt hungra, törsta, lida, dö o.s.v , det ligger alltsammans på Honom. Hans lidande gäller mig och dig och oss alla, för oss tillgodo har det skett. “Men vi höll Honom för att vara hemsökt, tuktad och pinad”.

Detta är sant, för Moses säger: “Förbannad är var och en som är upphängd på trä”. Därför blev Kristus smädad såsom en fördömd och förbannad. Han kan inte hjälpa sig själv, hur kan han då hjälpa andra? Men då har man inte sett på Honom med rätta ögon. För det var våra smärtor Han bar. Efter det yttre skenet ser det ut som om Han vore förbannad. Men efter anden förhåller det sig så, att han bär mina och dina och allas våra smärtor.

“Näpsten var lagd på Honom, för att vi skulle få frid, och genom Hans sår blir vi helade”. Han blir straffad, vi har frid. Jag, du och vi alla har förtörnat Gud, det måste Han sota för, så att vi ska bli förlossade från synderna och komma till frid. Han måste lida, vi går fria."

Denna stora kärlek och barmhärtighet ska man inte skamligt glömma.

(Ur Guds Ord & Löfte. M. Luther).
Midfastoveckan/tisdag
via Jari Rättö 
http://gudsordolofte.blogspot.com/




Foto: KL 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar