Powered By Blogger

måndag 12 mars 2012

MKV - Holy, holy, holy - tacksägelse och bön i den Treenige Gudens namn - El Elyon

Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison! 1 Tim. 1:1, 2:1-6. 2 Mos. 3:2-6. Upp. 4:8b. Matt. 5:44. Jer. 31:18b. Matt. 4:17. Ps. 7:18.

Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) Veckorapport 9, mars 2012/Prayerbulletin.

Tacksägelse och förbön. Länder: Nigeria (tröst för de sörjande, beskydd för kristna, frid och fred), Sri Lanka (beskydd för pastor med familj)  och Bangladesh (Tack för Guds beskydd för UJ och 40 nya Jesustroende, fortsatt bön om beskydd).

Kadosh:
http://www.youtube.com/watch?v=CJX43l9-Qx0

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

2 Mos. 3:2-6 "Där uppenbarade sig HERRENS ängel för honom i en eldslåga som slog upp ur en buske. Han såg att busken brann av elden utan att busken brann upp. Då tänkte Mose: "Jag måste gå dit och betrakta den underbara synen och se varför busken inte brinner upp." När HERREN såg att han gick för att se efter, ropade Gud till honom ur busken: "Mose! Mose!" Han svarade: "Här är jag." Då sade Gud: "Kom inte hit!" Ta av dig skorna, ty platsen där du står är helig mark." Och han sade: "Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud." Då dolde Mose ansiktet, ty han bävade för att se på Gud."

Upp. 4:8b "Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer."

Matt. 5:44 "Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er."

Jer. 31:18b "Omvänd mig så blir jag omvänd! Ty du är HERREN, min Gud."

Matt. 4:17 "Från den tiden började Jesus predika och säga: "Omvänd er, ty himmelriket är nu här."

Ps. 7:18 "Jag vill tacka HERREN för hans rättfärdighet och lovsjunga HERRENS, den Högstes, namn." 


Prayerbulletin 9/2012
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=589ed1b236


NIGERIA

"Två självmordsbombare från den islamistiska sekten Boko Haram körde en bil fullpackad med bomber rakt in i en kyrka medan församlingen firade gudstjänst där den 26 februari. Attacken mot församlingen, som hör till Church of Christ in Nigeria (COCIN) och finns i staden Jos i delstaten Plateau, dödade minst en av de kristna och skadade tiotals andra. En man som utgav sig att vara talesman för Boko Haram meddelade att gruppen tog på sig ansvaret för attacken. Boko Haram har som mål att införa en sträng version av sharia (muslimsk lag) i Nigeria.

De två självmordsbombarna bröt sig igenom säkerhetsbommen vid porten till kyrkan medan den tidiga morgongudstjänsten pågick.

"När bomberna exploderade, såg jag åtminstone en död flicka och fyra andra församlingsmedlemmar som var skadade", berättade Y. Dutse, ekonomichef på COCIN:s högkvarter som ligger i samma byggnad. Dutse berättade vidare att redan för explosionerna hade en av självmordsbombarna skjutits och den andra skadats av de soldater som fungerade som säkerhetsvakter, eftersom männen inte stannat trots soldaternas uppmaning. Bilen som de använde sprängdes i bitar och förstörde samtidigt sju andra bilar på området.

Församlingsmedlemmen F Apollos skyndade sig till platsen minuterna efter explosionerna och berättade att han såg fem döda efter attacken, men deras identitet hade inte ännu bekräftats. Minst 38 personer rapporterades skadade.

Jos, som ofta beskrivits som gränsen mellan nord och syd när det gäller religiösa motsättningar, har varit skådeplatsen för både flera omfattande och enstaka våldsdåd med religiösa förtecken.

COCIN är ett av de största evangelikala samfunden i Nigeria, huvudsakligen i de norra delarna. Flera av COCIN:s församlingar och andra kyrkor har nyligen attackerats av Boko Haram i Norra Nigeria. I delstaten Borno mördades pastor David Usman av Boko Haram i Maiduguri. Tre av samfundets byggnader i delstaten Yobe har bombats och i Bauchi har församlingsmedlemmar attackerats."

(Källla: www.compassdirect.org)


- "Vi ber att Gud tröstar dem som mist nära och kära i attacken och styrker och helar dem som skadats. Vi ber också om beskydd för de kristna i detta land som terroriseras av extrema islamistgrupper. Må frid och fred råda också i de delstater där det bor både kristna och muslimer."



SRI LANKA

"Vi ber om beskydd för den pastor med familj i Ambalangoda som hotades av buddistmunkar och som av polisen uppmanades sluta fira gudstjänst och i stället stänga kyrkan. Vi ber att pastorn, som har tjänat sin by i över 10 år, ska kunna stanna kvar och föra ut evangelium fastän extrema buddistmunkar har gett pastorn ultimatum att han och hans familj måste lämna byn eller dödas."

(Källa: WEA Religious Liberty Prayer News)


BANGLADESH

"Vi tackar Gud för att Unni Joyce har kunnat återvända till sin hemby därifrån han den 20 januari kördes bort av anti-kristna fanatiker. Tillsammans med den 40 nya Jesus-troende i hans församling prisar vi Herren som har beskyddat honom och hans familj för nya attacker. Unni önskar ändå att vi fortsätter att be för att han och hans familj frimodigt och effektivt ska kunna tjäna Gud och att hans församlingsmedlemmar ska få stå fasta i sin nya tro på Jesus Kristus trots motståndet."

(Källa: www.gfa.org)


Martyrkyrkans vänner r.f
http://www.martyredchurch.net/en


Holy, holy, holy:
http://www.youtube.com/watch?v=6iK0Miq2xNo

Heilig, heilig, heilig:
http://www.youtube.com/watch?v=7WM6FkEjY_Y

Agnus Dei:
http://www.youtube.com/watch?v=FYnWp2ueQDI



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar