Powered By Blogger

fredag 23 mars 2012

MKV - HERREN: Jag är Alpha och Omega - Laos, Egypten och Azerbajdzjan

1 Tim. 1:1. 2:1-6. Ps. 88:2-3. Joh. 16:33. 1 Joh. 5:4. Upp. 22:13-14.

Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) Veckorapport 11, mars 2012/Prayerbulletin.

Tacksägelse- och förbönsämnen: LAOS (bön om beskydd och välsignelse, kraft och mod), EGYPTEN (nunnor hotade av 1500 muslimer) och AZERBAJDZJAN (myndigheterna hotar att stänga församling/förvägra registrering).
We pray with Beijing Shouwang Church.

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

"HERRE, min frälsnings Gud, dag och natt ropar jag till dig. Låt min bön komma inför ditt ansikte, vänd ditt öra till mitt rop!" Ps. 88:2-3

"Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i världen. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen."

"Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro."

"Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden. Saliga är de som tvättar sina kläder. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar." Upp. 22:13-14

Prayerbulletin 11, 2012: http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7996a01231

"Worthy is the Lamb":
http://www.youtube.com/watch?v=yo6dSlYK4cA&feature=related

Beijing Shouwang Church prayer:

"May the LORD sustain us, help us to love and care each other in unity, and strengthen us, so that we “turn away from evil and do good, seek peace and pursue it.” (1 Peter 3:11). May the LORD bless us and hear our prayers according to his abundant grace."


LAOS

"Laos är ett kommuniststyrt sydasiatiskt land ökänt för sina otaliga människorättsbrott, speciellt ökända är landets fruktansvärda fängelser och den systematiska användningen av tortyr. Kristna i detta fattiga kustlösa land utsätts för intensiv förföljelse. I allmänhet förekommer förföljelserna utanför de stora städerna och riktar sig mot redan marginaliserade och förföljda etniska minoriteter, och genomförs av stridslystna lokala tjänstemän. I Laos existerar religionsfriheten i teorin, men inte i praktiken. Premiärministerns förordning från 2002 om religionsutövning, framställer en illusorisk religionsfrihet, eftersom religionsutövning först ska godkännas av byn, distriktet och de regionala myndigheterna.  

Både nämnda förordning och artikel 9 i konstitutionen förbjuder aktiviteter som kan orsaka "kaos" eller "social splittring". Landets kommunister motsätter sig en tillväxt av den protestantiska kristendomen bland de etniska minoriteterna, eftersom man ser detta som en del i en USA-ledd konspiration för att förstöra den sociala sammanhållningen och utmana det kommunistiska styret. Samtidigt finns det etniska minoriteter med traditionell förfädersdyrkan vilka motsätter sig kristendomen i rädsla för hämnd från kränkta avlidnas andar. De kristna vägras service (utbildning, medicinsk vård, renhållning), de fängslas, tvingas förneka sin tro (genom hot och tortyr) och drivs bort från sin hemort, allt detta genomförs av de kommunistiska myndigheterna för att bibehålla kontrollen över ett harmoniskt samhälle. 

Den 2 mars 2012 inkallades Khamla, den enda kända kristna i hela Viengphuka-distriktet i Luang Namtha-provinsen, till ett statligt möte. Khamla hade nyligen konverterat till kristendomen efter att som svar på böner från troende i ett annat distrikt ha blivit mirakulöst helad från en långvarig sjukdom. Efter att ha tillrättavisat och förhört Khamla, gav myndigheterna honom ett ultimatum: avsäg din tro eller lämna din by före 7 mars. Lokala myndigheter uppgavs vara fast beslutna att hålla kristendomen utanför Viengphuka-distriktet. Tills vidare har inga nyheter om Khamlas öde nått oss. 

Den 18 februari utfärdade lokala myndigheter i Pakoo-distriktet i Luangprabang-provinsen en utvisningsorder för tio kristna familjer. Familjerna, som består av omkring 65 troende, gavs tid på sig till den 18 mars för att antingen avsäga sig sin tro eller lämna sin by Hueygong. Åtta av de tio familjerna blev kristna för endast tre månader sedan, men utan tillåtelse av distriktschefen i Pakoo, distriktets religionstjänstemän och den regionala sekreteraren för kommunistpartiet. Den högsta tjänstemannen för religionsärenden i Luangprabang-provinsen, Bousee Chantuma, uppges ha ingripit i ärendet och försöker få ändring i utvisningsbeslutet med motiveringen att det är olagligt, eftersom beslut i dylika ärenden ska fattas av honom. Om grunden till hans protester ligger i orättvisan eller i att själva beslutsgången skedde på fel sätt är oklart. Inte alla tjänstemän är beredda att använda våld mot kristna som står fasta i sin övertygelse. I mitten av januari hotade lokala myndigheter att utvisa 14 kristna familjer, sammanlagt över 80 troende, från byn Hueysell i Ngoi-distriktet, även det i Luangprabang-provinsen, om de inte av sade sig sin tro. De troende stod fasta i sin tro och vägrade, och fastän myndigheterna fortsatte att hota och förödmjuka dem, har man inte ännu använt våld mot dem."

(Källa: http: rlprayerbulletin.blogspot.com.au) 

- "Vi ber att Gud ska välsigna sin kyrka i Laos, beskydda dem där de finns, fylla alla deras andliga, känslomässiga och fysiska behov. Vi ber också att Gud ger Kristi kropp i Laos enhet och solidaritet så att registrerade kristna grupper inte skäms för dem som lider för Kristi namns skull. Må Gud genom den helige Ande ge dem kraft och mod att stöda sina lidande bröder och systrar." 

 EGYPTEN

"Vi ber för de två nunnor, som är volontärlärare på Notre Dame Language Schools i Övre Egypten, som senaste vecka måste barrikadera sig i skolans gästhus i åtta timmar när 1 500 muslimska bybor med svärd och knivar hindrade dem att komma ut och hotade att bränna dem inne. Vi ber att Gud tröstar dem och helar de trauman de fick av den "obeskrivliga skräck" som de upplevde. Vi ber också för skolbarnen som skrämdes av mobben, att de tryggt kan återvända till skolan och inte behöver känna fruktan."

(Källa: www.compassdirect.org) 


AZERBAJDZJAN
 

"Vi ber för församlingen Greater Grace Church i huvudstaden Baku som myndigheterna vill stänga eftersom den inte har kunnat få igenom den obligatoriska registreringen. Om myndigheternas beslut går igenom så förlorar församlingen sin lagliga rätt att existera. Vi ber för församlingsmedlemmarna som protesterar mot beslutet och säger att det är olagligt, eftersom församlingen juridiskt funnits ända sedan 1993 och en olaglig förklaring av församlingen nu skulle kränka medlemmarnas "konstitutionella rätt till religionsfrihet". Må Gud ge det azeriska folket fred och religionsfrihet."

(Källa: www.forum18org.) 


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar