Powered By Blogger

torsdag 10 november 2011

Prayer for the persecuted church (China, India & Pakistan) - Kyrie eleison! - Jesus är Herre!

Upp. 8:4 (Rev. 8:4). 1 Tim. 2:1-4. Jes. 45:21b-22. Hebr. 13:3. Ps. 10:17f. Ps. 130:1-2. Apg. 7:56. Apg. 22:7 (Acts 22:7). Fil. 2:9-11.

Encouragement: Rom. 16:25-27.

Martyrkyrkans vänner.
Dagsfärsk veckorapport 37, 2011.

Tacksägelseämnen och förbönsämnen (1 Tim. 2:1-4):



KINA (studentgrupp, pastor S E, Gao Zhisheng, husförsamlingar), INDIEN (kristna av lägre kast, pastorer ♥ kyrkor, antikonverteringslagar - Madhya Pradesh, Rajasthan, Karnataka, Andhra Pradesh) och PAKISTAN (fängslade kristna, kristna församlingar, flickor och kvinnor).

IDOP-bönedagen den 13.11. Prayer for the persecuted church ♥  this week: Kina ♥ , India ♥ and Pakistan ♥ .

Aposteln Paulus: "Honom som förmår styrka er genom mitt evangelium, min förkunnelse om Jesus Kristus, enligt den avslöjade hemlighet som under oändliga tider har varit dold men nu har uppenbarats och genom profetiska Skrifter på den evige Gudens befallning gjorts känd, för att alla folk skall föras till trons lydnad - Gud, den ende vise, tillhör äran, genom Jesus Kristus, i all evighet, amen." Rom. 16:25-27


Upp. 8:4 "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns hand upp inför Gud."

Rev. 8:4 "And the smoke of the incense, which came with the prayers of the saints, ascended up before God out of the angel's hand." (KJV)

Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp." (Kyrie eleison - Herre förbarma dig!)

Ps. 10:17f "Du, HERRE, hör de förtrycktas längtan, du ger deras hjärtan mod, du vänder ditt öra till dem för att ge den faderlöse och förtryckte rätt."

Ps. 130:1-2 "Ur djupen ropar jag till dig, HERRE. HERRE, hör min röst, låt dina öron lyssna till mina rop om nåd."


KINA

"Fastän religionsfrihet finns inskriven i grundlagen, försöker Kinas myndigheter hela tiden kontrolleras religionsutövningen. Alla religiösa grupper måste registrera sig, och de som vägrar göra det anses som illegala och tvingas ibland gå under jorden. Under år 2011 har församlingar och enskilda kristna fortsättningsvis blivit utsatta för förnedring, vilket i vissa fall inneburit fängslanden och tortyr.

Ett exempel på myndigheternas förfaringssätt är när den kinesiska polisen och regeringstjänstemän i september förbjöd den kristna studentgruppen "Mengfu ("välsignad") Fellowship" i Inre Mongoliet. Beslutet sägs ha föranletts av "illegal evangelisation". Gruppens verksamhet stoppades och dess ledare hölls fängslad i 15 dagar. I en rapport beskrivs incidenten som en del av den pågående förföljelsen av husförsamlingar och andra kristna grupper som verkar utanför de församlingar som fått myndighetstillstånd.

- Vi ber att studentgruppen Mengfu Fellowship ska kunna återuppta sin verksamhet. Vi ber också för husförsamlingar och andra kristna grupper i Kina som blir förföljda.

- Vi ber för pastor S E, viceordförande för den kinesiska husförsamlingsalliansen, som i juli dömdes till två års "omskolning genom (straff)arbete".

- Vi ber för den framstående människorättsjuristen Gao Zhisheng från Peking, som inte har setts sedan april 2010. Trots myndigheternas varningar hade Gao uttalat sig i offentligheten om den brutala tortyr han utsattes för av säkerhetspolisen år 2007.

- Vi ber för medlemmar i församlingen Shouwang Church i Peking som upprepade gånger under år 2011 har hållit sin gudstjänst utomhus efter att ha blivit utestängda från sin vanliga gudstjänstlokal. Polisen har arresterat hundratals församlingsmedlemmar och hållit flera av ledarna fängslade. Man tror att myndigheternas intresse för församlingen beror på att många av medlemmarna är högutbildade, bla. människorättsjurister, tidigare regeringstjänstemän och religiösa ledare.


(Källa: www.persecution.net)

INDIEN

Hinduistiska nationalister har öppet och våldsamt motsatt sig kristendomens närvaro i form av lokala församlingar och kyrkor. Flera pastorer har mördats och andra har misshandlats, och kyrkor och församlingar har attackerats eller hotats. Flera av Indiens delstater har nu också infört så kallade anti-konverteringslagar.

Mer än 100 allvarliga fysiska angrepp på kristna äger rum varje år, speciellt i delstaterna Madhya Pradesh, Rajasthan, Karnataka och Andhra Pradesh.

- Vi ber för den stora majoriteten av Indiens kristna som kommer från de lägre kasterna, som är splittrade över hela landet och ofta mycket lågutbildade. 

- Vi ber om vishet och förstånd för dem som arbetar med evangelisation och mission.

- Vi ber om mod och beskydd för våra kristna bröder och systrar, så att de kan stå fasta i Guds kraft.


PAKISTAN

"Grundlagen fastslår att islam är landets statsreligion, vilket innebär att det är förbjudet att försöka omvända muslimer. Pakistans hädelselagar, särskilt den ökända paragraf 295C i strafflagen, används ofta mot religiösa minoriteter för att avgöra personliga tvister. Därför är antalet kristna som åtalas för hädelse oproportionerligt högt. Kristna, speciellt kvinnor, blir diskriminerade såväl i arbetslivet, inom utbildningen som i rättsväsendet.

- Vi ber för kristna som sitter i fängelse dömda för hädelse. Fastän inget utdömt dödsstraff hittills har verkställts, får de anklagade ofta vänta i många år på att deras fall ska avskrivas, vilket gör att trycket på dem och deras familjer är enormt både på det emotionella och finansiella planet.

- Vi ber för alla församlingar och kristna organisationer som på olika sätt stöder kristna fångar och deras familjer. Må de få Guds kraft och ledning i sitt arbete.

- Vi ber för kristna flickor och kvinnor som blir utsatta för diskrimination och övergrepp, att var och en av dem får känna av Guds helande kraft och omsorg.


IDOP

Idop - den internationella böndagen innebär att kristna i fler än 100 länder ber tillsammans. IDOP innebär att vi inte bara ber FÖR den lidande kyrkan utan MED den. Kristna i Nordkorea ber alltså tillsammans med kristna i Finland och Sverige osv. Dagen har skapat ett allt större intresse för den lidande kyrkan.

Det minsta vi kan göra för våra lidande bröder är faktiskt det mesta vi kan göra: BE! Pray!

http://www.idop.org/

Apg. 7:56 "och han sade: "Jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida."

Apg. 22:7 Jesus: "Saul, Saul, varför förföljer du mig?

Jes. 45:21b-22 "Och det finns ingen Gud utom mig, jag, en rättfärdig Gud som frälsar, ingen utom mig. Vänd er till mig och bli frälsta, ni jordens alla ändar, ty jag är Gud och det finns ingen annan. "

1 Tim. 2:1-4 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen."

Fil. 2:9-11 "Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren."

Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en



Upp. 8:4
"Våra böner stiger upp inför Guds tron och samlas upp på guldfat" (Lars Borgström):

"Genom tron är vi redan i denna värld kungar och präster (1 Petr. 2:9) som regerar tillsammans med Kristus även om de världsliga och kristendomsfientliga makterna kan tyckas se så mycket mäktigare ut. Genom våra böner är vi med och styr världen. Det finns knappast någon makt som är så kraftig här i världen som de heligas böner. Våra böner stiger upp inför Allmaktens tron i Himmelen och samlas upp på guldfat (Upp. 8:4 "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns hand upp inför Gud."). Sådan uppmärksamhet ägnas bönerna i Himmelen. Ingenting kan stoppa detta regerande, de kristnas konungavärdighet varar i all evighet, rakt igenom död och grav. Och efter vår död, om vi segrande bevarats i tron intill slutet, kommer detta att bli så mycket tydligare för oss. Här fick vi ofta tro utan att se, men där skall vi se allt alldeles klart."

Ur en predikan 9 s e Tref. 2010 och kommande bok:
http://skattkistan.predikan.se/#post170 av Lars Borgström (Lutherska församlingen i Stockholmsområdet)



Photo: Julia L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar