Powered By Blogger

onsdag 9 november 2011

Korset mitt i den egyptiska revolutionen



Hebr. 13:3. Ur Martyrkyrkans vänners (pappers-) rundbrev nr 5-2011.

Redaktör: Johan Candelin.


MKV vädjar om förbön för den modige kristne dr Hany Hanna i Egypten.







"När över 400 000 demonstranter på Tahrirtorget i centrala Kairo krävde frihet och demokrati var många rädda att radikala islamister helt skulle ta över utvecklingen. Till världens stora förvåning stod dock en modig kristen man, dr Hany Hanna, sida vid sida med revolutionens ledare på plattformen. MKV kan med stor glädje berätta att vi inlett samarbete med dr Hanna och att vi tror att han kommer att ha stor betydelse för landets utveckling. Vid flere stora demonstrationer läste han ur Bibeln för folkmassan och ledde deltagarna i kristna sånger. "Det skulle vara ett gigantiskt misstag att inte vara med som kristen just nu", säger han till MKV. Men dr Hanna gjorde mera än bara "vara med". När en kyrka i staden Sol förstördes samlade han en grupp kristna och muslimska ledare som reste till staden och engagerade lokalbefolkningen (mest muslimer) att bygga upp kyrkan igen. När han genom sina kontakter inom revolutionen fick veta att man planerade att bränna och plundra vissa polisstationer varskodde han polisen som på detta sätt kunde hindra planerna. Han förhindrade även flere attacker mot kristna kyrkor genom sitt nätverk och sin förmåga att skapa förtroende. Med sig på plattformen hade han ett stort kors och han vann sådan respekt att ledaren för Muslimska Brödraskapet vid ett tillfälle sa: "Bredvid mig står den ärevördige kristne dr Hany Hanna. Låt oss nu lyssna när han läser ur Bibeln, och sedan skall vi tillsammans sjunga en av hans sånger." Dr Hanna är den ende kristna i ledarskapet för revolutionen. MKV kommer på olika sätt att stöda honom och vädjar om förbön för vår modige broder."

I samband med revolutionen i Egypten uppmärksammade världspressen inte det faktum att korset och det kristna budskapet spelade en synlig och central roll genom MKV:s samarbetspartner dr Hanna.


Martyrkyrkans vänner r.f.
Pappersrundbrev Nr 5-2011

"Tänk på dem som sitter i fängelse, som ni var fångar med dem. Tänk på dem som blir misshandlade, som om det gällde er egen kropp." Hebr. 13:3




Foto: Erik L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar