Powered By Blogger

tisdag 15 november 2011

ECI - Israels demokratiska stat står för fred i Mellanöstern - stöd Israel!


European Coalition for Israel. Ur månadsrapporten från den 9 november 2011.


Latest video report from Brussels.





Mosab Hassan Yousef's brave testimony (okt. 2011, 2 Deutscher Israel Kongress, Frankfurt), his father was a founding member of Hamas. Mosab vittnar nu om Guds kärlek i Jesus Kristus. Hans hängivenhet och arbete för Israel motiveras av hans djupa förståelse av Guds kärlek till alla människor genom Jesus Kristus. Älska din fiende, citerar han. Han är ingen predikant, säger han, inget helgon - men en syndare. Han älskar Israel. Lyssna!


Från ECI: Den palestinska myndigheten fick fullt medlemsskap i UNESCO, FN:s organ för vetenskap, kultur och utbildning, efter en omröstning vid UNESCO:s högkvarter i Paris under veckoslutet.

Europeiska Unionen försökte hindra palestinierna från att ansöka om fullt medlemsskap vid denna tidpunkt och många EU-länder lät bli att rösta. Finland var ett av länderna som röstade för.

ECI har ny strategi och lägger i en ny växel

ECI:s uppgift är att stöda Israel och man söker ständigt nya sätt att främja detta - ett starkt försvar av den judiska statens tveklösa rätt att existera. Man skriver från ECI:s sida att de flesta européer säkert skulle hålla med om dessa grundläggande mål, men tyvärr verkar ett stort antal regeringar vara villiga att sätta Israels trygghet och säkerhet på spel. "De gör det genom att utöva press på den israeliska regeringen till att acceptera de sk. linjerna från 1967 och genom att legitimisera terroristgrupper som Hamas och Hizbollah eller genom att ignorera den iranska regimen. De sistnämnda har alla som sitt tydliga mål att förinta den judiska staten.

Det existentiella hotet mot det judiska folket är något som borde beröra varje hygglig människa i Europa. Sorgligt nog lever många regeringar i okunskap om dessa hot." ECI vill informera och påminna om detta och även göra regeringarna ansvariga för bristande handling.

ECI:s verksamhet har bla. resulterat i en kampanj för att motverka en unilateralt utropad palestinsk stat och nu kommer man att satsa ännu mera på gräsrotsaktiviteter runt om i Europa. Slutresultatet av ifrågavarande kampanj var att utropandet förkastades av Mellanösternkvartetten när FN:s generalförsamling sammankom i september. Tillsammans kan vi förändra saker, konstaterar man från ECI.

ECI kommer att uppdatera en broschyr som bättre förklarar uppdraget som är: be - utbilda - förespråka.

En organisation som är grundad på tro behöver underbyggas av bön, skriver man vidare i månadsrapporten.

Många invalda ledare saknar dessutom kunskap om det judiska folkets historiska och juridiska rättigheter och vissa har ändrat sin politik efter att ha blivit upplysta om fakta. Hoten mot Israel är idag tex. kärnvapen, delegitimisering och laglig krigföring.

ECI kommer att ordna en ungdomskonferens under början av år 2012 eftersom den unga generationen riskerar att fjärmas från kännedom om Förintelsen.

ECI har under de senaste 5 åren hjälpt till att organisera den årliga ihågkomstdagen för Förintelsens offer i Europaparlamentet. Man har också uppmuntrat lokala samfund att observera dagen på den söndag som infaller närmast den 27 januari. Nästa år kommer dagen att infalla den 29 januari 2012.

I år har det också gått 70 år sedan Wannseekonferensen där den konkreta planen på att utrota det judiska folket lades fram. "I en tid som denna, då förnekelse av Förintelsen och avlegitimiseringen av Israel ökar, är det viktigt att påminna oss själva om vårt tragiska förflutna." Man uppmanar församlingar och samfund att öronmärka söndagen den 29 januari som en ihågkomstdag för Förintelsen.

Global San Remo-kampanj

Under de kommande veckorna kommer man att arbeta mycket med kampanjen mot ett unilateralt utropande av en palestinsk stat. Kampanjen kommer att i detalj informera nationella regeringar och parlament om det judiska folkets historiska rättigheter.

Mitt sammandrag av månadsrapporten.


Latest video report from Brussels:

http://www.ec4i.org/


Från Israel-kongressen i Frankfurt okt. 2011 - Mosab Hassan Yousef's modiga vittnesbörd med risk för livet:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kLnHzLNuT-M

Samma som ovanstående (kortare länk):

http://tinyurl.com/c4tydhk



Photo by: Julia Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar