Powered By Blogger

torsdag 3 november 2011

MKV - Kyrie eleison: fortsatt förbön för pastor Nadarkhani, ung flicka vittnar om Jesu kärlek trots tortyr

Martyrkyrkans vänner r.f. Dagsfärsk veckorapport 36, 2011. Bön i Jesu namn:

1 Tim. 2:1-4. Hebr. 13:3. Ps. 130:1f. Ef. 3:12. Rom. 5:2. Joh. 14:6. Matt. 5:14





Tacksägelse- och förbönsämnen: UGANDA (svårt torterad flicka älskar att be och sjunga psalmer, uppmuntrar andra) och IRAN (fortsatt bön för pastor Nadarkhani).



Ps. 130 "Ur djupen ropar jag till dig, HERRE. HERRE, hör min röst, låt dina öron lyssna till mina rop om nåd."

Ef. 3:12 "I honom (Jesus) och genom tron på honom (Jesus) kan vi frimodigt och med tillförsikt träda fram inför Gud."

Rom. 5:2 "Genom honom (Jesus) har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi jublar i hoppet om Guds härlighet."

Joh. 14:6 "Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

Matt. 5:14 "Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset."

Matt. 5:6, 10 "Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet de skall bli mättade." --- "Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket."

UGANDA

"I veckorapport nr 26 bad vi om förbön för Susan (14), vars far torterat henne för att hon blivit kristen. Hon var då intagen på sjukhus och kunde inte gå. Vi kan nu till vår stora glädje berätta att Susan har kunnat skrivas ut från sjukhuset, och fastän hon fortfarande behöver rullstol och kryckor är läkarna optimistiska och tror att hon kommer att återhämta sig helt.

Susans far höll henne inlåst i ett mörkt rum i sex månader. Under den tiden hölls hon vid liv av sin bror Mbusa som gav henne rostade bananer och hällde in vatten åt henne att dricka genom ett hål under dörren. När hon blev räddad i oktober 2010 kunde hon varken gå eller tala. Enligt pastor Baluku från församlingen FGC hade hennes svarta hår gulnat, hon hade långa naglar och insjunkna ögon och vägde bara kring 20 kg. Under den elva månader långa sjukhusvistelsen fick Susan ofta besök av församlingsmedlemmar, som bad med henne. Organisationen Open Doors kunde förse henne med mat, kläder, toalettartiklar och något att läsa. Fru D. en av kvinnorna som skött Susan under hela denna tid, har nu erbjudit sig att ta hand om Susan i sitt hem. Fru D. kommer själv från en muslimsk bakgrund och är en frånskild fyrabarnsmor, så det kommer inte att vara lätt för henne att ta hand om ännu ett barn, men hon litar på att Herren förser. När läkarna anser att Susan är helt återställd kommer hon att börja i en skola nära fru D:s hem.

Susans far vill fortfarande inte ha något att göra med henne och ingen av hennes släktingar är villiga att ta hand om henne. Trots detta berättar pastor B. att Susan är andligt starkare och älskar att be och sjunga psalmer: "Varje gång jag besökt Susan, går jag hem uppmuntrad och stärkt! Hon inspirerar verkligen andra."

- Vi tackar Gud för att Susan har tillfrisknat så mycket att hon fått lämna sjukhuset. Vi ber att hon snabbt ska bli helt frisk, till kropp, själ och ande. Vi ber för fru D. som tar hand om Susan i sitt hem, att hon får all den kraft och alla de övriga resurser hon behöver för detta. Vi ber också för Susans familj, att de skulle få se Guds kärleks ljus och hans nåd och lära känna Jesus som sin frälsare."

(Källa: www.opendoorsuk.org)

IRAN

Youcef Nadarkhani, den iranska dödsdömda pastorn, upplever påtryckningar från iranska tjänstemän. Den amerikanska organisationen för lag och rätt The American Center for Law and Justice (ACLJ) rapporterar följande: Våra kontaktpersoner har informerat oss om att företrädare från Irans ministerium för underrättelse och nationell säkerhet, mera känt som Irans hemliga underrättelsetjänst, har besökt Youcef i fängelset och gett honom islamiskt propagandamaterial. Propagandan innehöll information om varför Iran anser att islam är den enda rätta tron. Agenterna uppmanade Yousef att läsa och begrunda materialet och meddelade att de kommer att återvända för att diskutera det med honom."

ALCJ kan inte med säkerhet säga ifall besöket var ett försök att lura Youcef att säga något mot islam, så att myndigheterna kunde straffa honom för hädelse, eller ifall man vill ge honom ännu en möjlighet att avsäga sig sin tro på Jesus och konvertera till islam. Hur som helst är man på ACLJ säkra på att det handlar om en reaktion på de internationella påtryckningar mot Iran. Eftersom Youcefs fall nu ligger i händerna på landets högsta ledare; Ayatollah Khamenei, är det inte överraskande att säkerhetsagenter som är direkt underställda denne skulle försöka eliminera fallet eller hitta ett alternativ som rättfärdigar fortsatt bestraffning.

Youcef Nadarkhani dömdes 2009 till döden för apostasi (konvertering från islam till en annan religion). Hans överklagande avslogs i fjol, och han har hållit fast vid sin kristna tro tros dödshotet. Hans juridiska biträde Mohammed D. uppgav tidigare för nyhetsbyrån CNN att Khamenei personligen kommer att avgöra fallet. Khamenei är en islamisk laglärd och i egenskap av landets Högsta Ledare den domare som slutgiltigt avgör frågor som gäller sharialagen."

- "Vi ber om kraft och livsglädje för Youcef som fortfarande sitter i fängelse. Vi ber att hans liv och person får bli ett oförglömligt vittnesbörd för alla tjänstemän, muslimska ledare och fängelsepersonal. Vi ber om Jesu starka närvaro och tröst för Youcefs familj som lever i ovisshet om vad som ska hända honom. Låt du, Herre, detta fall få öppna ögonen på många i västvärlden som lever i okunskap om hur svårt det är att leva som kristen i muslimska länder."

(Källa: www.charismanews.com)

IDOP

"När den Internationella böndagen för den lidande kyrkan (IDOP) startade i mitten av 1990-talet hade vi som var med ingen aning om att den skulle växa så snabbt. Inom några år visade det sig att kristna i fler än 100 länder var med. Det kanske mest glädjande var att vi inte bara ber FÖR den lidande kyrkan utan MED den. Kristna i Nordkorea ber alltså tillsammans med kristna i Finland och Sverige, osv. Ett annat stort glädjeämne är att dagen har skapat ett allt större intresse för den lidande kyrkan.

Material till årets böndag hittar du på engelska på webbsidan www.idop.org. Man kan be i smågrupper, ensam eller i församlingen - hur tänker du delta i årets Internationella böndag för den lidande kyrkan den 13 november? Gå in på webbsidan och få idéer till vad du kan göra i din församling eller cellgrupp.

Det minsta vi kan göra för våra lidande bröder är faktiskt det mesta vi kan göra: BE!"

http://idop.org/

Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 1 Tim. 2:1-4

Namnet Jesus:

"Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annan namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta."
Apg. 4:12


Foto: Joanna L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar