Powered By Blogger

måndag 2 oktober 2017

Gud har allt under kontroll - Kyrie eleison!

Guds Son, som har all makt i himlen och på jorden (Matt. 28:18) och som finns med i Bibelns första vers eller egentligen kanske bokstav, är också den som nämns i Bibelns sista vers i Uppenbarelseboken.

Det är trösterikt särskilt under svåra stunder också i vår tid. Uppenbarelseboken handlar mycket om lidande, vedermödor och om framtiden. Men Gud har fortfarande kontrollen. Att förlita sig på Gud som är himmelens och jordens Skapare och på hans Ord; uppenbarelsen ger styrka, glädje och tröst. Herre, förbarma Dig över oss alla och särskilt över dem som sörjer och lider.


"I begynnelsen skapade Gud himmel och jord." (1 Mos. 1:1) "Ty i honom (Kristus) skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom." Kol. 1:16
"Herren Jesu nåd vare med er alla." Upp. 22:21



Litteratur: Utläggning av Uppenbarelseboken (Lars Borgström)





"Salige visshet" (Via Vitae):
https://www.youtube.com/watch?v=4xVdcjnoZMI

"Soon and very soon" (Andre Crouch):
https://www.youtube.com/watch?v=9kc3BfDjKFQ




Hebr. 3:15 "I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan som när era fäder väckte min förbittring."




Foto: KL

1 kommentar:

  1. webroot.com/safe  is known worldwide for the services that it provides to solve the queries of its customers. The primary motto of the webroot.com/safe corporation is to provide as much ease and convenience to the customers as they can.

    SvaraRadera