Powered By Blogger

torsdag 19 oktober 2017

MKV - Egypten och Palestinska territorierna

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 34/2017 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och böneämnen:

EGYPTEN och PALESTINSKA TERRITORIERNA







Viikkoraportti:
http://mailchi.mp/1f72f151c715/mky-viikkoraport

Prayer bulletin:
http://mailchi.mp/c6b6d92edd9d/fmc-prayer-bulletin

Kidnappad egyptisk flicka befriad

EGYPTEN

"Sextonåriga koptiska flickan Marilyn, som kidnappades för att tvångskonverteras till islam och bli gift eller såld (se Veckorapport 30/2017), har fritagits av polis efter 92 dagars fångenskap. Marilyn hölls fångad i en stad nära Kairo, långt från hennes hemby, efter att en muslimsk man förlett henne att tro att han ville bli kristen.

Hennes församlingsledare Boutros Khalaf sade: ”Polisen gjorde verkligen sitt bästa för att nå henne och kunna arrestera hennes kidnappare Taha och hans bror Gaber (som hjälpte till vid kidnappningen).” Han tillade att hon inte hade behandlats väl av Taha och hans vänner, men att hon nu var mycket lycklig över att vara tillbaka i sin familj.

”Vi tackar Gud för att han svarat på våra böner och många andras böner” sade Boutros Khalaf och fortsatte: ”Och vi tackar alla poliser från polisstationen som hjälpte oss så mycket i frigivningen av vår dotter Marilyn. Vi uppskattar deras stora insatser.”

Bortrövandet av Marilyn har varit en del av en serie liknande försvinnanden i Egypten. En tidigare kidnappare berättade att han, innan han lämnade islam, aktivt siktade in sig på kristna flickor genom islamistiska nätverk.

”Mina kontakter hyrde lägenheter i olika delar av Egypten för att gömma kidnappade koptiska flickor. Där lade de press på dem och hotade dem för att få dem att konvertera till islam. När flickorna nådde laglig ålder, kom en utvald representant för islam för att göra konverteringen officiell, skriva ett intyg på det och enligt det ändra deras ID-kort.”

(Source: www.opendoorsuk.org)

- "Vi tackar Gud för att Marilyn har räddats och återförenats med sin familj! Vi fortsätter att be om beskydd för andra koptiska flickor och unga kvinnor som är sårbara och utsatta för kidnappningar, och för dem som är inblandade i kidnappning och tvångskonvertering av flickor att de skulle lära känna Herren."



PALESTINSKA TERRITORIERNA

"Palestinska kristna ber om förbön för den utdragna fastighetskonflikten som gäller den koptisk-ortodoxa kyrkan i Betlehem och deras kloster, där den juridiska processen igen har fördröjts. Den 10 oktober skulle fallet behandlas i domstol, men medlemmar från den familj som orättmätigt tillskansat sig klostrets fastighet kom inte till domstolen. Denna behandling skulle ursprungligen ha hållits redan 11 juli, men har nu igen skjutits upp och ska hållas den 14 november. Domstolsbehandlingen handlar om ett fysiskt angrepp den 30 april 2017 när de som illegalt ockuperar klostrets fastighet attackerade en av nunnorna, syster Maria, och ett fordon. Efter angreppet åkte syster Maria tillsammans med ett vittne och en polisman i en bil för att göra en rapport vid polisstationen när deras bil stoppades och vandaliserades. Angriparna var inte medvetna om att det också fanns en polis i bilen som då visade sig och stoppade attacken. Den 11 september gjorde en av angriparna, Rania, en anmälan där syster Maria beskylldes för ett fysiskt angrepp. Civildomstolen i Betlehem har meddelat att ärendet behandlas den 31 oktober. Syster Maria tror att detta är ytterligare ett försök av familjen att övertyga nunnorna om att dra tillbaka sin anmälan från den 30 april.

På 1980-talet gavs en äldre blind palestinsk kvinna ett rum på kyrkans område i anslutning till klostret, men år 1998 flyttade hennes familj in och tog över mer av fastigheten genom att bryta sig in i klostret. Kyrkan lämnade in ett besvär men en domare lade ner fallet 2015 på grund av ”bristande bevis”. Ärendet gick till högre domstol. Den familj som illegalt nu ockuperar delar av klostret har inflytelserika kontakter till de palestinska myndigheterna och man tror allmänt att rättsprocessen hindras som en följd av detta."

(Source: meconcern.org)

- "Vi ber om beskydd, mod och Guds frid för nunnorna och att rätt ska skipas i fallet och att fallet inte ska mörkläggas. Vi ber också om vishet och kraft för församlingsledare och myndighetstjänstemän så att de kan stå fasta och inte böja sig för pressen som skulle äventyra rätten, samt att angriparna ska ångra det som de gjort."




Viktigt meddelande: Veckorapporten blir Månadsrapport

"MKV:s styrelse beslöt vid sitt senaste möte att Veckorapporten från och med november kommer att sändas ut en gång i månaden. Orsaken till beslutet är att under de senaste åren har vår förenings arbete vuxit, medan våra personalresurser är begränsade. Eftersom materialinsamlingen och sammanställandet av rapporten är ett tidskrävande arbete, innebär det att vi är tvungna att förändra vår Veckorapport till att bli en Månadsrapport i stället. Vi hoppas att detta månatliga bönebrev tas emot lika bra som vår Veckorapport har tagits emot.

Veckorapporten har sänts ut till 1 490 svenska förebedjare, 623 finska och 141 engelska bedjande prenumeranter. Översättningen till finska görs av en frivillig, liksom också översättningarna till lettiska och spanska (på Kuba). Rapporten kan också läsas på Twitter och Facebook där MKV har 2 048 följare.

Vi vill tacka Annett Häggblom som utan ersättning har skrivit Veckorapporterna i många år. Hon har gjort ett fantastiskt arbete och MKV:s styrelse uttrycker sitt stora tack och önskar henne Guds rika välsignelse när hon tar sig an nya utmaningar."

Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar