Powered By Blogger

onsdag 1 juni 2016

MKV - Sudan - 30 dagar av bön för muslimvärlden

Martyrkyrkans vänner rf. rapport 20/2016 (Ordf. Johan Candelin)

Hebr. 4:16 (ESV) "Let us then with confidence draw near to the throne of grace, that we may receive mercy and find grace to help in time of need." (ESV)



Tack- och böneämnen: SUDAN (fängslade församlingsledare, för rättvisa, för evangeliets utbredande) och 30 dagar av bön för muslimvärlden







Viikkoraportti: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=fe9b648d94


Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=732508490e


"For by grace you have been saved through faith. And this is not your own doing; it is the gift of God, not a result of works, so that no one may boast. For we are his workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand, that we should walk in them." (Eph. 2:8-10 ESV) 


Lovsång - praise: "The Lord is my shepherd" (Keith Green)
https://www.youtube.com/watch?v=3EkjkjRPBjk

Beautiful Arabic Christian song (Sudanese and Egyptian Christian singers)
https://www.youtube.com/watch?v=GOS6QWZ1XXM

Sudanesisk pastor återarresterad

SUDAN

"I Veckorapport 6 rapporterade vi om frigivningen av pastor Kuwa Shamal från en kyrka som kallar sig Sudan Church of Christ. Han fängslades den 18 december och hölls kvar i tre dagar. Efter frigivningen var han tvungen att dagligen anmäla sig hos den nationella underrättelse- och säkerhetstjänsten (NISS) ända till mitten av januari. Efter en frist på en månad fick han åter order att regelbundet anmäla sig hos NISS.

Pastor Kuwa arresterades på nytt av NISS tisdagen den 24 maj. Hans fall kommer att behandlas av åklagaren tillsammans med ett ärende mot pastor Hassan Abduraheem Taour, som också han arresterades 18 december i fjol, och Abdulmonem Abdumawla Issa Abdumawla, en troende med muslimsk bakgrund från Darfurregionen. De två senare väntas anklagas för allvarliga brott som innefattar spionage och underminering av statens säkerhet.

Pastor Kuwa är en av flera pastorer från Sudan vars pass och kommunikationsapparatur har konfiskerats av NISS och som har anmodats att regelbundet anmäla sig hos NISS. De pressas att vittna mot de andra som ställs inför rätta. Inget datum har ännu fastslagits för rättegången, men den förväntas hållas inom den närmaste tiden.

Sedan juli 2015 har kristna runt om i världen bett för den evangelikala kyrkan i Bahri-området i Khartoum, vars pastor också har suttit fängslad i fjol. Delar av det landområde där kyrkan och dess utrymmen finns, såldes olagligt till en investerare av en kommitté inrättad av regeringen. Senare revs delar av byggnaderna genom en domstolsorder. Den 23 maj informerade myndigheterna kyrkan att de planerar att riva också andra delar av fastigheterna. Emellertid har en advokat utverkat ett domstolsbeslut på att avbryta rivningsarbetet tills appellationsdomstolen har fattat beslut om lagligheten beträffande kommittén som sålde markområdet."

(Source: www.meconcern.org)


- "Tillsammans med de sudanesiska kristna ber vi att de fängslade församlingsledarna ska få uppleva Herrens kraft, tröst och vishet under sin prövning och vi ber för en rättvis juridisk process och att åtalen mot dem ska läggas ned. Vi ber också att andra kristna ledare ska få Herrens frid allt medan trycket mot dem ökar och vi ber att hot och trakasserier mot de kristna ska upphöra och samtidigt ber vi att alla inblandade myndighetsrepresentanter ska handla rättvist och få höra om Jesus och få nåden att följa honom."



30 dagar av bön för muslimvärlden

"I början av nästa vecka inleds muslimernas årliga fastemånad ramadan. Liksom vi har gjort flera år tidigare, kommer vi att i bön under denna period komma ihåg muslimerna och be att Gud når dem. Vi kommer att med er dela några böneämnen från kampanjen 30 dagar av bön för muslimvärlden. Ifall någon av er vill få detaljerade och dagliga böneämnen och bakgrundsinformation kan ni beställa kampanjens bönehäfte via webbsidan www.open-doors.se."

https://www.open-doors.se/

https://www.open-doors.se/engagera_dig/be_varje_dag/30dagar16/





Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (Pedersöre kyrka)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar