Powered By Blogger

onsdag 22 juni 2016

MKV - Kazakstan och 30 dagar av bön för muslimvärlden

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 23/2016 (Ordf. Johan Candelin) Update (human rights defender Vadim Kuramshin)

"May the God of hope fill you with all joy and peace in believing, so that by the power of the Holy Spirit you may abound in hope."

Apg. 4:12, Rom. 15:13, 2 Kor. 2:14

Tack- och böneämnen: KAZAKSTAN (89-årig församlingsledare bötfälld för gudstjänst, bön för religionsfrihet), och 30 dagar av bön för muslimvärlden (se texten nedan)







Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=79317f2fc3

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=497ea46ac1

Acts 4:12 (ESV) "And there is salvation in no one else, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.”

Apg. 4:12 "Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor genom vilket vi blir frälsta."

Rom. 15:13 "Må hoppets Gud uppfylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft."

2 Cor. 2:14 (ESV) "But thanks be to God, who in Christ always leads us in triumphal procession, and through us spreads the fragrance of the knowledge of him everywhere."

2 Kor. 2:14 "Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft."

Lovsång - praise: "Yksi nimi" Jesus
https://www.youtube.com/watch?v=wg9UaRNnuwU

Hårdare lagar planeras - 89-åring bötfälls

KAZAKSTAN

"Den 89-åriga Prokopenko, som leder en baptistförsamling i Zyrianovsk i Östkazakstan, bötfälldes igen en gång. Den 22 maj ledde den lokala polisen Dulat Bajdindojev en räd mot det hem där församlingen höll sin söndagsgudstjänst. Han hade tre civilklädda män med sig, berättar en av församlingsmedlemmarna som var på plats. Poliserna filmade församlingsmedlemmarna under gudstjänsten och förhörde dem när den var slut.

Senare samma dag återkom Bajdindojev med ett dokument om att Prokopenko gjort sig skyldig till en förseelse enligt artikel 489 – 9 i förvaltningsbestämmelserna. Där stadgas det att ledarskap för en social eller religiös icke hos myndigheterna registrerad organisation är straffbart. Prokopenko fick böter motsvarande 550 euro eller 5 150 kronor och fick en blankett med anvisningar hur man betalar bötesbeloppet. Ifall Prokopenko skulle vara i arbetslivet, skulle beloppet motsvara två eller tre månaders medellön, men han har varit pensionär sedan innan Kazakstan blev självständigt 1991. Prokopenko avvisade alla beskyllningar om brott och vägrade skriva under några dokument.

Bajdindojev försvarade räden med att säga att de inte gjorde någon räd, utan kom till platsen först efter gudstjänsten, sade han den 13 juni. Han insisterade på att församlingen gjorde fel i att samlas eftersom den inte är registrerad hos myndigheterna. ”Vi filmade dem efter gudstjänsten, eftersom Prokopenko vägrade skriva under dokumentet.”

Baptistförsamlingarna vägrar av princip att anhålla om statens tillåtelse att samlas till gudstjänst. De döms rutinmässigt till böter för att leda eller delta i dylika gudstjänster. De har också civil olydnad som policy i och med att de vägrar betala dylika böter. Detta leder ofta till kortare fängelsedomar, konfiskering av egendom och förbud mot att lämna Kazakstan.

Prokopenko överklagade till distriktsåklagaren i Zyrianovsk, Konstantin Pichugin, men den 3 juni avslog åklagarämbetet hans överklagan. Det regionala åklagarämbetet överväger vidare överklagan. Även Prokopenko har rätt att föra saken vidare till domstol.

Prokopenko avtjänade sammanlagt sex och ett halvt års fängelsestraff på grund av sin tro under Sovjettiden. Han satt tre och ett halvt år av ett femårsstraff år 1972 och ett helt treårigt fängelsestraff 1982. Han har dömts till böter för att ha utövat sin rätt till religions- eller trosfrihet åren 2006, 2008 och 2013."

(Källa: www.forum18.org)



- "Vi ber att 89-åriga Prokopenko inte ska behöva betala några böter och att alla anklagelser mot honom ska läggas ned. Vi ber också att religionsfrihet skulle bli verklighet i Kazakstan och att myndigheterna inte skulle kontrollera församlingarna och enskilda medlemmar."





30 dagar av bön för muslimvärlden

"Den kommande veckan ber vi att skördens Herre reser upp arbetare i Bihar, Indien och att Guds ord får verka så att muslimska ledare och hela släkter dras till Jesus. Vi ber för den indo-malayiska regionen, som omfattar Malaysia, Singapore, södra Filippinerna och Indonesien, att evangeliet får fortsätta att spridas genom effektiva evangelisationsmetoder och att de troende, speciellt nykristna, får stå fasta i tron när förföljelser kommer. Vi ber för troende bland chamfolket i Kambodja och speciellt för den pågående översättningen av Bibeln till deras modersmål, och vi ber för väckelse bland chamfolket.

Vi ber för de muslimer som ifrågasätter sin religion, att de får träffa andra som haft samma funderingar och som tagit emot Jesus som sin frälsare. Vi ber också för de imamer, muslimska lärare och lärda som studerar islam och som uppriktigt söker efter Gud, att de får mod att ifrågasätta sina religiösa övertygelser. Och vi ber för de muslimer som beslutar följa Jesus, att de finner trosgemenskap och frid."

(Källa: 30 dagar av bön för muslimvärlden)



Martyrkyrkans vänner r.f.





Kazakhstan update: news about human rights defender Vadim Kuramshin
http://forum-msk.org/material/power/11937207.html



Foto: KL/EL Tankar fyrö, kapellet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar