Powered By Blogger

onsdag 8 juni 2016

MKV - Argentina - 30 dagar av bön för muslimvärlden

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 21/2016 (Ordf. Johan Candelin)

“For God so loved the world, that he gave his only Son, that whoever believes in him should not perish but have eternal life."

Joh. 12:32, Joh. 3:16

Tack- och böneämnen: ARGENTINA (bön för förföljde pastor Nieva och familjen, för kvinnor i skyddshem) och 30 dagar av bön för muslimvärlden






Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=098e11805c

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=4d5e5b67eb


Joh. 12:32 Jesus: "Och när jag har blivit upphöjd från jorden skall jag dra alla till mig."

"And I, when I am lifted up from the earth, will draw all people to myself.” John 12:32 (ESV)

Joh. 3:16 "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."

“For God so loved the world, that he gave his only Son, that whoever believes in him should not perish but have eternal life." John 3:16 (ESV)

Argentinsk pastor fortsätter att utsättas för skrämsel och hot

ARGENTINA

"Den argentinska pastorn Marcelo Nieva får fortsättningsvis ta emot olika former av hotelser trots att nationella gendarmeriet håller vakt utanför hans kyrka dygnet runt. Arton månader efter att han och hans kollega Daniel Carreño blev beskjutna när de körde genom staden Córdoba var Nieva måltavla igen en gång. Denna gång, den 24 april, körde Nieva till kyrkan med sin hustru, som är gravid med parets andra barn, när han märkte att de var förföljda.

”Den andra bilen körde alldeles nära oss för att försöka stöta till oss och få oss att stanna. Situationen var mycket aggressiv så jag ökade farten. I nästan 30 kvarter var det som rakt ur en film med biljakt. Vid ett tillfälle stannade chauffören i den andra bilen i ett gathörn och försökte ta något från handskfacket. Jag var rädd att vi igen skulle bli beskjutna så för att skydda min familj körde jag med högsta fart till kyrkdörren där nationella gendarmeriet står 24 timmar i dygnet. De tog snabbt fast mannen och lugnade ner situationen och arresterade honom. Gud vare tack att vi inte denna gång skadades och att våra liv beskyddades.”

Nieva rapporterade incidenten till den lokala polisen som arresterade mannen, men Nieva sade att detta är ”första gången” som polisen i Río Tercero har handlat till församlingens fördel och det ”bara för att nationella gendarmeriet var på plats så det var deras skyldighet.”

Nästa dag attackerades kvinnoskyddshemmet som församlingen upprätthåller för sårbara kvinnor, inklusive tidigare drogmissbrukare och prostituerade. Stenar kastades mot byggnaden. Nieva berättar att kvinnorna ”inte vågade gå ut”.

Båda incidenterna har rapporterats till den federala polisen som för närvarande behandlar två domstolsfall som gäller Nieva och hans församling Pueblo Grande Baptist Church, fastän båda har stannat av de senaste månaderna. Det första fallet gäller försöket att döda honom i oktober 2014. Det andra är ett besvär gällande hans yrkan på att hans församling i fyra år har lidit av religiös förföljelse från de lokala myndigheternas sida.

Efter månader utan framsteg, väntar församlingen fortfarande på ett datum för nästa domstolsbehandling. Nievas assistent Carolina Villarroel sade att församlingens jurist förbereder en offentlig besvärsinlaga mot den federala domaren för påstått hindrande av rätten."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber om beskydd för pastor Nieva och hans familj och vi tackar Gud för att han inte skadades i attacken i april. Vi ber också för kvinnorna i skyddshemmet, att de skulle få bo där i fred och frid utan rädsla. Vi ber att myndigheterna ska göra allt som står i deras makt för att stoppa förföljelsen av de kristna."




30 dagar av bön för muslimvärlden

"Under de första dagarna av ramadan ber vi om vishet för att nå ut till muslimer på rätt sätt, genom att i ord och handling peka på Jesus Kristus som helt och fullt är kapabel att dra alla människor till sig. Vi ber för de framväxande kristna väckelserörelserna i Nordafrika trots myndigheternas strävan att arabisera och islamisera. Vi ber att nya översättningar av Ordet till berberspråk ska väcka tro hos berber-ursprungsfolken. Vi ber att översättningar av Bibeln, radio och satellit-tv och vittnesbörd från lokala får bidra till en återupptäckt av den historiska kristna tron i Nordafrika. Vi ber också för människorna i Mauretanien, att de ska nås av de kristna som Gud kallat att vara ljus som pekar mot Kristus för mauretanierna."

(Källa: 30daysprayer.com)



Martyrkyrkans vänner r.f.





Foto och text: KL/EL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar