Powered By Blogger

torsdag 16 juni 2016

MKV - Nepal, Iran och 30 dagar av bön för muslimvärlden - "The fear of the Lord is instruction in wisdom"

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 22/2016 (Ordf. Johan Candelin)
Proverbs 15:33, 16:33



Tack- och böneämnen: NEPAL (kristna lärare arresterade), IRAN (tacksägelse för iranska troende frisläppta mot borgen) och 30 dagar av bön för muslimvärlden











Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=c332c79456

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=55427f9c26

Praise: "Let it rain":
https://www.youtube.com/watch?v=AG7v8jJKAOk

"The fear of the Lord is instruction in wisdom, and humility comes before honor." Prov. 15:33 (ESV)
"HERRENS fruktan fostrar till vishet, och ödmjukhet föregår ära." Ordspr. 15:33

"Commit your work to the Lord, and your plans will be established." Prov. 16:3 (ESV)
"Befall dina verk åt HERREN, så har dina planer framgång:" Ordspr. 16:3


Kristna lärare arresterade i Nepal

NEPAL

"Sju personer, inklusive ägarna till två privatskolor, arresterades 9 juni i Dolakha-distriktet anklagade för att ha konverterat andra till kristendom i och med att de delat ut Bibelhandböcker till barn. De som arresterades var rektorerna för två skolor; Mount Valley Boarding School och Modern Nepal School, samt personal från den kristna volontärorganisationen Teach Nepal. De båda rektorerna är kristna och ordnar extra aktiviteter utöver läroplanen för sina elever som en del av skolans program. De hade delat ut en liten näsduk och en handbok kallad ”A Great Story” (ung. En fantastisk berättelse) till 885 elever.

Källor uppgav att lokala politiker hade informerat polisen om detta och pressar på för att de arresterade ska åtalas för att ha utfört religiös konvertering genom att predika till unga skolbarn, något som är förbjudet enligt Artikel 26 (3) i 2015 års grundlag. Artikeln slår fast att ingen ska konvertera en person från en religion till en annan eller handla så att den andres religion äventyras.

Källor uppgav att de som arresterats har ”tvingats” att försäkra att de inte upprepar dylika handlingar i framtiden, ifall de vill bli frisläppta. En grupp ledare från landets kristna takorganisation Nepal Christian Society åker från Kathmandu till Dolakha för att besöka lokala statstjänstemän, medan en annan grupp församlingsledare förväntas träffa tjänstemän från inrikesministeriet för att snabbt få de arresterade fria."

(Källor: MKV, ucanews.com)

- "Vi ber för dem som arresterats och anklagats för konvertering att de ska kunna vila i Herrens frid, fastän omständigheterna är svåra. Vi ber att de kan vara ljus för de människor som finns runt dem och att de snart ska frisläppas, utan några begränsningar."



IRAN

"I Veckorapport 18 bad vi för arresterade iraniska troende, vissa frisläppta medan andra fortfarande var fängslade. Nu tackar vi Gud för att Yasser Mossayebzadeh och Saheb Fadaie båda frisläpptes i slutet av maj, och den tredje kristna fången, Mohammedreza Omidi, frigavs mot borgen den 7 juni. Mohammedreza fick först inte det alternativet att han kunde bli fri mot borgen, men hans anhållan om villkorlig frigivning godkändes senare och han fick lämna Lakan-fängelset i Rasht efter att ha betalat borgen motsvarande cirka 29 000 euro eller 270 000 kronor – samma summa som Yasser och Saheb hade betalat. Han fick veta att han kommer att inkallas till rätten på nytt, fastän det förblev oklart vad han och de andra kunde anklagas för. Vi fortsätter att be för att de tre männen inte ska behöva åtalas för något som gäller deras tro på Jesus eller deras kristna aktivitet, och att Gud ger männen och deras familjer sin frid och att de inte ska utsättas för otillbörlig press att lämna landet."

(Källa: www.meconcern.org)



30 dagar av bön för muslimvärlden

"Den kommande veckan ber vi för kristna med muslimsk bakgrund som förföljs i Turkestan, vi ber om mod, gemenskap och uppmuntran för deras tro. Vi ber för de modiga missionärer som förmedlar evangelium till Turkestans 227 muslimska folkgrupper.

Vi ber att modiga kristna förkunnare ska fortsätta föra ut evangeliet till shiamuslimer i det tidigare Persien.

Vi ber att tadzjikernas hjärtan ska vara bara öppna för det goda budskapet som finns i Jesus och att många tadzjiker ska få möjlighet att möta kristna som frimodigt berättar för dem om Jesus, och att de få kristna som finns ska stärkas och att Tadzjikistans kristna kyrka ska mångdubblas.

Vi ber också för de väckelserörelser som pågår bland muslimer i Sydostasien ska växa och att många fler kommer till tro på Jesus Kristus, och att frimodiga vittnen ska hålla ut under förföljelse och förbli Kristus trogna."

(Källa: 30 dagar av bön för muslimvärlden)



Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar