Powered By Blogger

torsdag 30 juni 2016

MKV - Syrien och 30 dagar av bön för muslimvärlden

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 24/2016. Sista rapporten före sommarpausen. (Ordf. Johan Candelin)

"But let justice roll down like waters, and righteousness like an ever-flowing stream." Amos 5:24 (ESV)

“For God so loved the world, that he gave his only Son, that whoever believes in him should not perish but have eternal life." John 3:16

Amos 5:24, Joh. 3:16

Tack- och böneämnen: SYRIEN (attack mot syrisk-ortodox patriark som högtidlighöll minnet av folkmordet, bön för syrianska kristna) och 30 dagar för muslimvärlden (se nedan).







Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=fcde680da0

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=5ca9c29c11

Amos 5:24 "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström."

Joh. 3:16 "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."


Attack mot den syrisk-ortodoxe patriarken som högtidlighöll minnet av folkmordet


SYRIEN

"Medan de kristna firade pingst i al-Qamishli i Syrien, slog en självmordsbombare utklädd till präst till och dödade tre assyrier och skadade fem andra. Attacken söndagen den 19 juni var uppenbarligen riktad mot den syrisk-ortodoxe patriarken av Antiokia Ignatius Aphrem II och påminde om en attack för nästan ett sekel sedan där assyriske patriarken Shimun XXI Benjamin dödades år 1918.

Patriark Aphrem överlevde explosionen som skedde medan han var i St. Gabriels kyrka och högtidlighöll minnet av de syrianska/assyriska offren i folkmordet för hundra år sedan. Vid den tiden hade det assyriska samfundet nyss gått igenom sitt dödliga ”seyfo”, assyriska/syrianska folkmordet. Tillsammans med andra infödda kristna folkgrupper utsattes de för folkmord de sista dagarna av det sista islamiska kalifatet under det Ottomanska riket.

Europeiska kyrkokonferensen (CEC) har uttryckt sin bestörtning över nyheten.
”Liksom armenierna, grekerna och andra etniska grupper i regionen har de syrianska kristna överlevt folkmord och förtryck under seklernas lopp. Vi bevittnar nu ytterligare en våg av förföljelse och mord mot dessa kristna och andra infödda religiösa och etniska samfund i Mellanöstern”, sade CEC i ett uttalande.

Efter attacken bekräftade det syrisk-ortodoxa patriarkatet i ett utlåtande att Aphrem tryggt hade återvänt till Damaskus ”efter invigningen av ett monument för folkmordet”.
Under besöket i al-Qamishli ”samlades de trogna i ett auditorium i St. Gabriel skolan för att högtidlighålla det 101:a årliga minnesdagen för Sefyo när en självmordsbombare detonerade sin sprängladdning nära platsen.”

Den libanesiska nyhetswebbsidan Lebanon 24 citerade en syrisk-ortodox biskop från Libanon som uppgav att explosionen hördes utanför samlingssalen och att patriarken försökte lugna sin publik.
”Trots hettan hade närmare 4 000 av de trogna vandrat längs gatorna till det nya minnesmärket bärande på kors och radband” erinrade sig biskop George Saliba som själv var vid Aphrems sida när incidenten skedde.

”Medan talet hölls i festsalen hördes en explosion från utsidan. Patriarken lugnade ned publiken och bad att programmet skulle fortsätta. Han försäkrade alla om att syrianska vakter klarade av situationen.”

Enligt den assyriska internationella nyhetsbyrån AINA var söndagens attack den fjärde mot assyrier i al-Qamishli under de senaste sex månaderna. Sedan 30 december har totalt 22 assyriska kristna dödats bara i denna, relativt trygga syriska stad. Idag är patriarkens egen födelsestad al-Qamishli huvudsakligen kurdisk. Den ligger strax på andra sidan den turkiska gränsen i nordöstra Syrien och grundades av assyriska/syrianska flyktingar som flydde undan folkmordet."

(Source: www.worldwatchmonitor.org)



- "Vi ber för den lilla minoriteten av syrianska kristna som bor i denna krigsdrabbade region, att Herren ska fylla dem med glädje och kraft, och ge dem vishet att leva och verka i en svår tid som denna. Vi ber också om beskydd mot våldsdåd."




30 dagar av bön för muslimvärlden

"Denna sista vecka ber vi för de många flyktingarna i olika delar av världen, vi ber att miljoner onådda immigranter som lämnar sitt hemland för ett nytt liv, ska finna det i Kristus, att kristna i väst gensvarar på möjligheten att möta de migranter som Gud sänder med Kristi kärlek. Vi ber om ett slut på konflikten i rohingyafolkets hemland i Sydostasien och i Syrien och att rättvisa skipas och det blir en lösning på dessa konflikter. Må kyrkan helhjärtat vilja hjälpa och stöda flyktingarna.

Den 3 juli infaller det som muslimerna kallar ”Kraftens natt” och vi ber att Gud ska uppenbara sig för dem på olika sätt, och att drömmar om Jesus ska uppmuntra muslimer över hela världen att ta reda på mer om Honom. Vi ber om fler kristna ”drömtydare” som hjälper muslimer att förstå vem ”varelsen av ljus” är som de ser i sina drömmar och hur Han vill att de följer Honom.

Vi ber för de fortgående projekten för att få Bibeln översatt till lokala muslimska språk och dialekter så att alla muslimer ska förstå evangeliets budskap. Vi ber om enhet bland kristna som arbetar för att förmedla evangeliets sanning till den muslimska världen."

(Källa: 30 dagar av bön för muslimvärlden)

Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar