Powered By Blogger

torsdag 16 april 2015

MKV - Syrien och Colombia - Namnet Jesus

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 13/2015. (Ordf. Johan Candelin)

(Holocaust Memorial Day 15-16 April Yom HaShoah)


Joh. 5:24, Jes. 55:6, Kol. 2:6-7, 2 Sam. 22:4, Fil. 2:9-11

Tack- och böneämnen: SYRIEN (kristna dödade och kidnappade, bön för flyktingarna, för fred, lag och rätt) och COLOMBIA (tack för goda förändringar, bön för evangeliets spridning)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7d637202f5

Joh. 5:24 "Amen, amen säger jag er: Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet."

Jes. 55:6 "Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära."

Kol. 2:6-7 "Liksom ni tog emot Kristus Jesus som Herren, så lev i honom och låt er rotas och uppbyggas i honom och befästas i tron i enlighet med den undervisning ni fått, och överflöda i tacksägelse."

2 Sam. 22:4 "Till HERREN, den högtlovade, ropar jag, och från mina fiender blir jag räddad."

"Therefore God has highly exalted him and bestowed on him the name that is above every name, so that at the name of Jesus every knee should bow, in heaven and on earth and under the earth, and every tongue confess that Jesus Christ is Lord, to the glory of God the Father." Fil. 2:9-11 ESV


Lovsång - Praise: "Increase your praises to Christ"
https://www.youtube.com/watch?v=dPhTEYqinVQ

"Namnet Jesus": 
https://www.youtube.com/watch?v=h3YVeVco8cs



Fler syriska kristna dödade och kidnappade, kyrka förstörd

SYRIEN

"Syriska kristna har önskat förbön efter att kristna dödats och tagits till fånga i provinshuvudstaden Idlib i nordvästra Syrien. Den 28 mars tog en militär extremistkoalition ledd av Jabhat al-Nusra, som är en gren av al-Qaida, kontroll över staden från regeringsvänliga trupper. Övertagandet har följts av våld mot minoriteter, inklusive mot de kristna.

Två kristna, far och son, uppges ha mördats för att de ägde en affär som sålde alkohol. Dessutom har en grekisk-ortodox präst, fader Ibrahim Farah, kidnappats tillsammans med några ur hans församling. Det sägs att de ska ställas inför en islamistdomstol som extremisterna har grundat, men inga detaljer om åtal eller krav har framkommit, utom att kristna har avkrävts jizya-skatt eller tvingats lämna Idlib. En gång bestod Idlibs kristna befolkning av flera hundra personer men majoriteten hade flytt redan innan den senaste offensiven. Fader Ibrahim hade vägrat lämna staden.

Samtidigt finns det spänningar inom den koalition som nu har kontrollen över Idlib. En källa hävdar att det finns olika åsikter om hur kristna ska behandlas, där medlemmar i sammanslutningen Ahrar ash-Sham är emot den hårdare linje som Jabhat al-Nusra har. Men båda grupperingarna är kända för att vara fientligt inställda till religiösa minoriteter och för att verka för etableringen av en sunnitisk islamisk teokrati i Syrien.

Fortfarande råder det oklarhet om de omkring 200 assyriska kristna som kidnappades i slutet av februari av IS i provinsen al-Hasakah i nordöstra Syrien (se Veckorapport 8). Sammanlagt 23 av dem har släppts fria medan man förmodar att de övriga fortfarande är fängslade.

Isis sprängde på påsksöndagen en 80 år gammal kyrka också den i al-Hasakah-provinsen. Rapporterna nämner inga skadade eller döda, men uppger att extremisterna hade placerat sprängämnen inne i Jungfru Maria kyrka (Church of the Virgin Mary) i den assyriska byn Tel Nasri som ligger i ett område där kristna och kurdiska styrkor har kämpat mot Isis som nu tagit kontrollen över byn. Isis, som nu kontrollerar stora områden av Syrien och Irak, omfattar en extremt puristisk linje av sunnitisk islam och anser att många andra muslimer är kättare. Deras soldater har förstört både shiitiska och sufiska religiösa platser och även attackerat kyrkor."

(Källor: www.meconcern.org, www.jpost.com)


- "Tillsammans med syriska kristna ber vi att familjerna till de mördade får uppleva Herrens tröst och frid i sin sorg. Vi ber också att de som kidnappades i Idlib – och de som kidnappades i al-Hasakah och på andra platser – får uppleva Herrens närhet och beskydd och snart får bli befriade. Vi ber att de som flytt från sina hem får uppleva hur Herren tar hand om dem och att de snart får återvända till sina hem. Vi ber också för församlingen i Tel Nasri, att de finner en ny plats att samlas till gudstjänst på och vi ber att våldet upphör, freden återkommer och att lag och ordning får råda i Syrien."



COLOMBIA


"Vi tackar Gud för de förändringar till det bättre som de colombianska troende upplever. Efter femtio år av inbördeskrig i landet, börjar man se en ljusning: gerillasoldater vis hälften av FARC:s (Colombias väpnade styrkor, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) fronter kan öppet vara kristna utan att dödas för det. FARC:s ledarskap tillåter sina män att lyssna på kristna radiostationer som drivs av organisationen Colombia for Christ i Bogotá.

För närvarande deltar 29 ”comandantes”, militära kommendörer, i fredsförhandlingar i Havanna med representanter för Colombias regering. Förhandlingarna inleddes i november 2012. Gerillans ledande förhandlare identifierar tre av FARC:s fredsförhandlare som kristna och säger att var och en kan välja vilken religion de vill. Dessa ”comandantes” har en osannolik vän vid namn Russell Martin Stendal, en missionär som gruppen kidnappade för över 30 år sedan. Stendal grundade Colombia for Christ med tanke på sina före detta kidnappare. Hans djärva vision är att alla FARC-medlemmar ska få höra om kristendomen och att om de omfattar den, kommer gerillasoldaternas hjärtan och sinnen att förändras. Det kommer att göra slut på våldet, säger Stendal. Det kristna budskapet når fram, åtminstone till toppskiktet, vilket vi tackar Gud för. Vi ber också att evangelium ska nå varje gerillamedlem i de colombianska byarna där gerillan fortsättningsvis trakasserar kristna.

Stendal har bott i Colombia sedan barndomen och hans år av evangelisationsarbete, stött av kristna organisationer i Colombia, USA, Kanada och Europa, har orsakat honom problem från hela spektret: regeringen, paramilitära högergrupper och vänsterrebeller. Han har suttit fängslad hos alla dessa, inklusive fem månader hos rebellerna 1983. Vi tackar Gud för denna modiga Kristi efterföljare som genom sin verksamhet har öppnat många nya dörrar för evangelium och vi ber att Gud ger honom all den vishet han behöver i sin verksamhet."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto uppe: KL (Larsmo kyrka)





Holocaust Memorial Day - Yom HaShoah, April 15-16.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar