Powered By Blogger

tisdag 14 april 2015

Aidon avioliiton puolesta - Luthers vigselformulär

Café Raamattu/Kansalaisaloite/Medborgarinitiativ/Bekännelseskrifterna: Luthers vigselformulär:

"Taistelu aidon avioliiton puolesta jatkuu. Vieraana Pasi Turunen.

Leif Nummelan toimittama keskusteluohjelma, jossa paneudutaan ajankohtaisiin teemoihin juurevasti kristityn näkökulmasta.

Cafe Raamattu on keskusteluohjelma, jossa paneudutaan ajankohtaisiin teemoihin kristillisestä näkökulmasta. Toimittajana ohjelmassa on Uusi tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela.

Cafe Raamattu on Taivas TV7 / Ristin Tuki ry:n tuotantoa ja vuosilta 2006-2012 Kansanlähetyksen tuotantoa."








www.tv7.fi: Cafe Raamattu.
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=43844





Medborgarinitiativ 29.3.2015: "Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta"
https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/1175
Här kan man underteckna för att bevara äktenskapet som ett äkta jämlikt förbund mellan en man och en kvinna och för att upphäva den könsneutrala äktenskapslagstiftningen (bankkoder eller mobiltelefonidentifikation) Ifall man är osäker på om man undertecknat, kan man göra det en gång till och i så fall står det om man redan gjort det.




Luthers bön för äktenskapet:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2015/01/ur-lutherlasaren.html
"Man talar om kristendomen som en judisk-kristen tro. Det handlar om våra rötter och vårt ursprung. Vi har väldigt mycket gemensamt med den judiska traditionen och läran. Familjen och släktbanden är viktiga. Som lutheran tänker jag tex. på hur viktiga Moseböckerna är och var för Martin Luther. Han säger tex. också att skapelseberättelsen är ett lysande exempel på Skriftens klarhet. I senaste nummer av Lutherläsaren 74 kan man läsa om äktenskapets betydelse i en sammanfattning av Luther's långa genesiskommentar av prästen Kristian Norrback. Luthers längsta kommentarer gällde just 1 Mosebok. "Vi ska noga lägga märke till den här texten när vi försvarar äktenskapet", skriver Luther om 1 Mos. 2:22."







Foto: KL



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar