Powered By Blogger

onsdag 1 april 2015

MKV - Påskhälsning - Easter greeting

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 12/2015 (Ordf. Johan Candelin)



Veckorapporten består av en påskbetraktelse av Martyrkyrkans vänners ordförande, Johan Candelin:








Vad innebär Jesu liv och uppståndelse?

1. Att tiden räknas på nytt. Genom hans liv dateras hela världshistoriens tideräkning om. Historiens stora klocka nollställs. Tiden räknas nu i före Kristus och efter Kristus.

2. Jesus räddar liv. Livet före Jesus var en tid utan nåd, utan sjukhus och barmhärtighet. Sjukhusen startades av kristendomen. Sjuksköterskeutbildning startades av Florence Nightingale, en Jesu efterföljare. Röda Korset startades av kristna människor. Kristna forskare som Louis Pasteur har genom sina upptäckter räddat flera människoliv än någon annan.

3. Jesus inspirerade till att ta hand om de fattiga. Sådant var okänt före Jesu tid. Sedan dess har miljoner kristna tagit hand om och hjälp de allra fattigaste. I dag har över femtusen kristna läkare rest till fattiga länder för att ge vård och omtanke.

4. Jesus ger frihet. Före Jesu tid var slaveri och offrande av barn välkänt över hela världen. I många länder brändes änkor. Genom ihärdigt arbete av kristna som David Livingstone och William Wilberforce avskaffades slaveriet och barnarbetet i till exempel gruvor.

5. Jesu ord var grunden till den moderna vetenskapen. Den moderna vetenskapen tog start efter den protestantiska reformationen och grundade sig på Bibeln. Ett stort antal av historiens stora vetenskapsmän var kristna.

6. Jesus visade hur vi skall bemöta våra medmänniskor, ta hand om barnen och hur vi skall respektera kvinnan.

7. Jesus kan, som den enda i historien, förlåta alla människor alla synder om människan ber om det. Han öppnar porten till den himmelska evighet som vi längtar efter. Han är fullständigt unik i mänskligheten. Det har aldrig tidigare och aldrig senare funnits någon som honom.

8. Han är den ende här på jorden som har levat innan han blev född och lämnat denna jord först flera veckor efter sin död. Han är den ende som kommer tillbaka från himlen för att hålla dom men också för att ge förlåtelse åt den som omvänder sig och ber om det.


Jag tillönskar alla läsare en välsignad Påsktid och uppmanar oss alla att tänka på allt vi äger i den korsfäste och uppståndne Jesus.


Johan Candelin
Ordförande
Martyrkyrkans vänner r.f.


Vi önskar er alla en välsignad påsk med stor tacksamhet för Golgata kors och Jesu tomma grav.

Martyrkyrkans vänner r.f.



Easter greeting from Friends of the Martyred Church: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e9dc8eea0e




Jag har citerat veckobrevet i dess helhet.



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar