Powered By Blogger

torsdag 12 februari 2015

MKV - Nordkorea och Mali - "Den som regerar över människor i rättfärdighet, han är lik morgonens ljus"

Never forget Shoah and Seyfo.

Matt. 10:22, 4 Mos. 6:24-26, Rom. 8:30, 2 Sam. 23:3-5
Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) rapport 5/2015)

Tack- och böneämnen: NORDKOREA (kristna som måste dölja sin tro, deras stödpersoner, fängslade i arbetsläger) och MALI (för fred, för de kristnas beskydd)




Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9f8f06cc8a


2 Sam. 23:3-5 "Israels Gud har talat, Israels klippa har sagt till mig: "Den som regerar över människor i rättfärdighet, den som regerar i Guds fruktan, han är lik morgonens ljus när solen går upp, en morgon utan moln, då jorden grönskar genom solsken efter regn. Är det inte så med mitt hus inför Gud? Han har slutit med mig ett evigt förbund, i allt ordnat och tryggat. Ja, all min frälsning och allt jag begär låter han växa upp."

Matt. 10:22 "Och ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst."

Rom. 8:30 "Och dem han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga. Och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligat."

4 Mos. 6:24-26 "HERREN välsigne dig och bevare dig. HERREN låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. HERREN vände sitt ansikte till dig och give dig frid.


Vi påminns om Nordkorea - ännu en gång


NORDKOREA

"Nordkorea fortsätter att vara den mest brutala och farliga platsen för kristna. Och ändå finns det tusentals modiga nordkoreaner som riskerar allt, till och med sina liv, för att följa Jesus och låta hans kärleksljus lysa till de människor som finns omkring dem. Till exempel den okända troende som tog hand om Chun* när hon försökte fly från Nordkorea och arresterades och sattes i fängelse. Det var som ett helvete på jorden.

”Jag slogs och torterades så illa att jag knappt kunde stå upp. Fängelsecellen var smutsig, liten och överfull. Det fanns så många kvinnor där så jag kunde inte ens lägga mig ned.”

Men Guds kärlek lyste igenom också mörkret i Chuns cell. Hon berättar: ”Där var en kvinna som var så snäll mot mig. När jag hade svåra smärtor, sa hon att jag kunde lägga huvudet i hennes knä. Hon bad för mig. Det var första gången jag mötte Jesu kärlek.”

För att modiga bröder och systrar som hon ska fortsätta att föra hopp till de mest hopplösa platserna, behöver de vårt stöd.

Auschwitz, det fruktansvärda koncentrationslägret där nazisterna dödade över en miljon judar och andra, befriades för 70 år sedan. Världen sade ”Aldrig igen” – men idag finns många liknande läger i Nordkorea, vissa större än Auschwitz. Hundratusentals människor är fängslade, bland dem över 100 000 kristna. När kommer den dag när dessa läger befrias?

Auschwitz är nu på Världsarvslistan och tusentals besöker platsen varje år. Under den guidade touren i lägret kan man se rekonstruerade toaletter i lägret. Det var en byggnad som var så smutsig att SS-männen inte ville gå in i den. Eftersom de inte kom dit, var det här den plats där grupper av judar och kristna samlades för att be.

Hea-Woo*, en 70-årig kristen kvinna som överlevde tre år i ett nordkoreanskt arbetsläger, har en liknande berättelse. ”Varje dag var som om Gud skulle ha låtit alla tio plågorna komma över oss samtidigt. Det var så svårt. Men Gud tröstade mig också och förde oss troende samman till en hemlig gemenskap. Varje söndag samlades vi i toaletterna och bad.”

Gud är densamma igår, idag och i morgon. Människor bad till honom och tjänade honom i Auschwitz och människor gör det samma i Nordkoreas läger idag!"

*alla namn är utbytta av säkerhets skäl

(Källa: www.opendoorsuk.org)


- "Vi ber om beskydd för de tusentals hemliga troende i Nordkorea och för dem som arbetar för att stöda dessa kristna. Vi ber också om tröst och kraft för de tusentals kristna som är fängslade i arbetsläger, att de får uppleva Guds närhet och kärlek trots omständigheterna och vi ber också att frihetens dag snart ska komma också för fånglägren i Nordkorea! Herre, förbarma dig!"



MALI

"Vi ber för fred i norra Mali och om beskydd för de kristna där. Jihadisterna drev ut alla kristna när de tog kontrollen över området 2012 och nu, två år senare, kunde de kristna börja återvända till sina hem, bara för att finna att deras kyrkor ligger i ruiner och är skändade. Nu har situationen igen förvärrats och de kristna befarar att de snart hamnar att fly igen.

Mellan den 5 och 10 januari gjorde jihadister med kopplingar till Al-Qaida minst fyra överraskningsanfall in i Mali. Fredagen den 16 januari öppnade omkring 20 jihadister på motorcyklar eld mot en malisk soldat vid en checkpoint in till den centrala maliska staden Teninkou. En tre timmar lång eldstrid följde innan jihadisterna drog sig tillbaka. Dagen efter, den 17 januari attackerade jihadister FN-basen i Kidal i norra Mali. Det var en mycket mer omfattande attack med två självmordsbilbomber och åtta raketer. En lokal regeringskälla uppgav att angriparna ropade ”Allahu akbar” (Gud är störst), vilket tyder på att de var islamistiska jihadister och inte tuaregseparatister. Fastän franska styrkor drev ut jihadisterna från städerna 2012, har dessa nu omgrupperat sina styrkor och rustat upp. När jihadisterna tog kontrollen över norra Mali 2012, införde de strikt sharialag, de riktade in sig på kristna och drev bort dem från sina hem. Må Gud ge de kristna vishet att veta om de nu ska stanna kvar eller igen lämna sina hem."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén (kyrkan på Tankar fyrö)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar