Powered By Blogger

onsdag 4 februari 2015

MKV - Vietnam och Libyen - Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud

Vietnamese Human Rights Lawyer attacked and threatened.

Apg. 7:32. Joh. 10:9-10.

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 4/2015 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen: VIETNAM (människorättsjuristen Nguyen Van Dai trakasserad och hotad till livet, bön för vietnamesiska pastorer) och LIBYEN (troende i landet, kopter tillfångatagna, hotade och dödade i landet)



Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=8df13ef959


Lovsång - praise: "Amazing grace, my chains are gone":
https://www.youtube.com/watch?v=qWxBBJbf4oE


Apg: 7:32 "Jag är dina fäders Gud, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud. Då greps Mose av fruktan och vågade inte se ditåt."

Joh. 10:9-10 Jesus: "Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete. Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd."


Vietnamesisk människorättsjurist attackerad och hotad till livet

VIETNAM

"I början av denna vecka fick vi ett akut böneupprop från vår mångåriga samarbetspartner i Vietnam, människorättsjuristen Nguyen Van Dai. Hans hem hade på morgonen attackerats av två män som slog sönder hans dörr och hotade att bränna ner lägenheten och döda Dai.

Nguyen Van Dai arresterades redan 2007 för att han arbetade med att försvara religionsfrihet och mänskliga rättigheter. Han anklagades för att ha spritt propaganda mot den Socialistiska republiken Vietnam och dömdes för brottet till fyra års fängelse och fyra års husarrest. Han släpptes från fängelse i mars 2011 och är fortfarande i husarrest, vilket innebär att han bara får röra sig några hundra meter från sitt hem och han är ständigt bevakad och hans telefon är avlyssnad. Under husarresten har han flera gånger attackerats på olika sätt och lever i ständig fara för sitt liv.

Nyligen började han ge gratis lektioner i engelska till studenter och några människorättsaktivister och han håller också lektioner i mänskliga rättigheter via internet. Dai har länge varit engagerad i demokratifostran och tillsammans med olika medborgarorganisationer har han försökt hjälpa aktivister att delta i seminarier om medborgarsamhället utomlands. Dylika aktiviteter har gjort att de vietnamesiska myndigheterna bevakar Dai noga och har kringskurit hans möjligheter att engagera sig.

Dai berättar att när vanliga vietnameser arresteras har de inte råd med en advokat, vilket innebär att de får ett strängare straff än om de skulle ha haft en bra försvarare. De enda juristerna som är villiga att åta sig dylika fall är kristna advokater, eftersom åtagandet innebär en risk att man förlorar sina yrkesrättigheter. Dai har byggt upp ett nätverk av kristna advokater som är villiga att ge juridisk hjälp gratis.

Han deltar också aktivt i en husförsamling och predikar – genom telefonen – i olika församlingar i landet.

Han ber nu uppriktigt om våra förböner i denna svåra situation!"

(Källa: MKV)


- "Vi ber för Nguyen Van Dai att Herren styrker honom och ger honom den vishet han behöver för att fortsätta sitt viktiga arbete för religionsfrihet och mänskliga rättigheter. Vi ber om beskydd för honom, hans familj och hans hem. Vi ber också för de två vietnamesiska pastorer som den 18 januari attackerades av fem män som slog dem i huvudet med tegelstenar och stenar tills de föll till marken och sedan fortsatte med att sparka dem. Båda pastorerna fick allvarliga skador och fördes till akutvård. Inga arresteringar har gjorts med anledning av misshandeln. Vi ber för fullständigt helande och för att rättvisa ska ske också i detta fall. Vi ber att den vietnamesiska regeringen skulle ge större frihet till sitt folk, oberoende av vilken stam eller region de kommer från."



LIBYEN


"Vi ber för de kopter som nu attackeras för att de är kristna. Ända till det NATO-stödda regimskiftet till en islamistisk ledning kunde egyptiska kopter få goda arbeten i Libyen. Idag är situationen dock en annan och Libyen är inte längre tryggt för kristna.

Den 23 december 2014 sköts två koptiska läkare i Sirte till döds i sitt hem framför ögonen på sina barn. En tonårsdotter togs till fånga och två dagar senare hittades hennes kropp i öknen genomsållad av kulor. Den 29 december togs sju kopter till fånga medan de var på väg tillbaka till Egypten från Sirte. Åter den 3 januari i år fördes 13 kopter bort när jihadister gjorde en räd mot de byggnader där de bodde genom att ropa på dem med namn. De kvarvarande kopterna som körts bort från byggnaderna gömde sig på olika bondgårdar tills man kunde ordna så att de smugglades ut ur Libyen. Den 12 januari tog en libysk IS-gren på sig ansvaret och lade på nätet upp foton på de tillfångatagna (utan krav på lösen) och skröt med sitt kap: ”Islamiska statens soldater i provinsen Tripoli håller 21 kristna korsfarare fångna.”

En libysk forskare vid människorättsorganisationen Human Rights Watch, Hanan Salah sade: ”Det är extremt allvarligt att se en grupp människor fängslas bara på basen av deras religion. Vi har sett denna trend tidigare – vissa har dödats, arresterats eller kidnappats bara för att de haft en Bibel eller för att de varit kristna.”

Vi ber för de kristna fångarna att de oskadade ska släppas fria och vi ber att Gud beskyddar alla troende i Libyen och låter sin kyrka växa också i detta oroliga land."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)



Martyrkyrkans vänner r.f.






Remember Kazakhstan and imprisoned human rights defender Vadim Kuramshin:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2015/02/kazakhstan-detention-of-journalists.html

Foto: KL (Larsmo kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar