Powered By Blogger

torsdag 26 februari 2015

MKV - Pakistan och Nepal - Kristi kors och blod

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 7/2015 (Ordf. Johan Candelin)

Rom. 5:9, Matt. 5:14-15

Tack- och böneämnen: PAKISTAN (beskydd för de kristna, för de som är fängslade för sin tros skull) och NEPAL (pastor och kristna attackerade)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ddad449399

Rom. 5:9 "När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen."

Rom. 5:9 ESV "Since, therefore, we have now been justified by his blood, much more shall we be saved by him from the wrath of God."


Matt. 5:14-15 "Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset."

"You are the light of the world. A city set on a hill cannot be hidden. Nor do people light a lamp and put it under a basket, but on a stand, and it gives light to all in the house." Matt. 5:14-15 ESV



Lovsång - praise: "Bara Jesus" (Bara Jesus, bara Jesu kors och blod)
https://www.youtube.com/watch?v=D8jVWwsRcPw


"Nothing but the blood of Jesus" (Sarah Hart Pearsons)
https://www.youtube.com/watch?v=QT4DYXnfGto


PAKISTAN

Även pakistanska kristna lider på grund av Charlie Hebdo

"Publiceringen av Charlie Hebdos specialutgåva med en bild av profeten Mohammed gråtande utlöste våldsamma motreaktioner i ett par länder mot västerlänningar i allmänhet och kristna i synnerhet. Detta märktes också av i Pakistan. Där fick en marsch i Karachi internationella rubriker. Men en incident som inte hördes av förrän någon tid efteråt skedde i provinsen Khyber Pakhtunkhwa i nordvästra delen av landet. I staden Bannu var skolan Pennell High School and College med sina 1 800 studenter den 26 januari i gång som vanligt, trots att studenter från andra skolor hade uppmanat till en gemensam protestmarsch mot Charlie Hebdo. Rektorn för Pennell, Fredrick Farhan Das berättar hur hundratals protesterande, främst studenter mellan 15 och 18 år, bröt sig ur marschen för att storma skolan efter att de klättrat upp och med våld öppnat huvudporten.

”De protesterande studenterna kastade först sten på porten och klättrade sedan över den 4 meter höga muren. Några av dem var beväpnade med knivar och pistoler. Våra barn var skräckslagna över att allt såg precis ut som attacken mot arméskolan i Peshawar där minst 132 studenter massakrerades.”
Läraren Pervaiz Qazi tillade: ”Det var lunchtid, omkring klockan 11. Alla studenter var ute ur sina klassrum när de protesterande kom in på området. De orsakade panik, började slå sönder fönster, visade sina vapen öppet och ropade anti-kristna slagord.”

Das förklarar:

”Det finns två posteringar på andra våningen där två poliser hela tiden är stationerade från distriktsadministrationen. När de protesterande började kasta sten på porten, uppmanade jag vakterna att hålla porten stängd. Ifall de två poliserna skulle ha skjutit i luften, skulle de protesterande inte ha vågat ta sig över muren. De ville att skolan skulle stängas, de åstadkom skador på vår egendom och slog sönder våra fönster. Det här orsakade panik. Fyra av våra studenter skadades.”

Sedan attacken i Peshawar har säkerheten omkring pakistanska skolor höjts betydligt och skolorna har också själva uppmanats att vidta stränga säkerhetsåtgärder. Enligt vissa källor har militärskolor och kristna missionsskolor på olika håll i landet klassificerats i kategorin A+, den högsta säkerhetsrisken för attacker.

I många år har pakistanska kristna varit måltavlor för våldsamma attacker för att hämnas ”anti-islamiska handlingar” i utlandet, speciellt i Europa och USA. Attackerna orsakas av uppfattningen av att västvärlden är kristen och de lokala kristna samfunden är kopplade till den, att icke-muslimer är ”islams fiender” och att jihad är en våldsam strid mot ”islams fiender”, något som var och en måste delta i. Dessa attacker mot kristna började redan i början av 1970-talet, vilket innebär att kristna pakistanares medborgarskap och patriotism länge har ifrågasatts."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber för alla studenter i Pennell High School and College så att de blir helade från trauman från attacker och inte heller fyllda av rädsla när skolåret fortsätter. Vi ber om beskydd för alla kristna i Pakistan och om speciell nåd för dem som är fängslade för sin tro."



NEPAL 

"Den 1 februari attackerades en kyrka i den huvudsakligen kristna byn Borang av en grupp oidentifierade personer ledda av en buddistisk munk. Enligt rapporter förstörde angriparna möbler, klippte av el- och telefonkablar till pastorns hus och försökte sätta eld på kyrkan. Man uppger också att pastorn togs tillfånga och misshandlades i tre dagar. Sedan tvingade angriparna pastorn att skriva under ett brev där det stod att han skulle avsluta församlingen och inte lämna in någon polisanmälan om det skedda.

Före attacken hade buddistmunken hållit ett bymöte och krävt att alla bybor avsäger sig kristendomen och följer buddismen. Under mötet skulle byborna böja sig ned inför en avgud och sedan tvingades de att bära buddistiska texter på sina huvuden runt omkring byn. Man tror att pastorn attackerades för att han vägrade lyda munkens befallningar. Vi ber om Guds helande över pastorn och andra kristna som attackerades i samband med incidenten och om Guds beskydd och ledning för alla kristna i Borang. Vi ber också att den buddistmunk som är ansvarig för att ha uppviglat till attacken, ska få ett förändrat hjärta, ångra sig och komma att känna Kristus."


(Källa: WEA Religious Liberty Prayer News)



Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (Karleby landsförsamlings kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar