Powered By Blogger

fredag 21 november 2014

MKV - Jordanien och Bangladesh - "The angel of the Lord encamps around those who fear him, and delivers them"

"HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem."

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 34:7. Martyrkyrkans vänner r.f rapport 37/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen:

JORDANIEN
(utvisad pastor, för flyktingar) och BANGLADESH (fängslade pastorer)







Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=3ae0e9b4a3



Prayer for prisoners:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/11/prayer-for-prisoners.html



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp," 
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."



JORDANIEN

Amerikansk pastor utvisad ur Jordanien


"De jordanska myndigheterna fängslade och utvisade Jody Miller, pastor i församlingen Grace Church i Amman, som bott i landet i 16 år. Eftersom han är amerikansk medborgare deporterades han tillbaka till USA den 6 november. Hans hustru är fortfarande kvar i Jordanien. Han överklagar beslutet till den kungliga jordanska domstolen.

Miller inkallades den 4 november till landets allmänna underrättelsedepartement (General Intelligence Department GID) för en intervju. Trots att han väntade i flera timmar, blev han inte intervjuad, i stället kom tjänstemän och satte handbojor och ögonbindel på honom, och förde honom till en fängelsecell. Två dagar senare utvisades han från landet på egen bekostnad.

Säkerhetstjänstemän planerar också att utvisa hans biträdande pastor, en egyptisk kristen vid namn Maged. Den 9 november tog tjänstemän från GID Mageds pass och gav order om att han skulle anmäla sig hos underrättelsedepartementet den 13 november. Efter att han anmält sig vid en polisstation i centrala Amman, bekräftade församlingsmedlemmar att han hölls där ännu fredagen den 14 november. Underrättelsetjänsten tillät honom inte att få besök eller sända meddelande till någon, men slog fast att han skulle utvisas på lördag eller söndag. Tjänstemän uppgav att de planerar sända honom till kuststaden Aqaba vid Röda havet och vidare sjövägen tillbaka till Egypten.

”De för helt klart en kampanj för att stänga kyrkan”, sade Miller. Församlingen Grace Church har gett humanitär hjälp till den våg av irakiska och syriska flyktingar som flytt undan IS (Islamiska staten, tidigare Isis). Uppskattningsvis 620 000 syriska flyktingar och 30 000 irakiska finns för tillfället i Jordanien. Kung Abdullah II av Jordanien, som har gjort den fortsatta närvaron av icke-muslimska religioner i Mellanöstern till ett samtalsämne de senaste åren, har också välkomnat Iraks kristna.

Miller berättar att hans församling i fjol hjälpte flyktingar till ett pris motsvarande över 80 000 € eller 730 000 kronor. Församlingen försåg flyktingarna med mat, filtar och madrasser. För närvarande stöder man 150 familjer varje månad. Församlingen har hjälpt flyktingar sedan 1995, men arbetet har vuxit sedan inbördeskriget i Syrien började år 2011 när tusentals flydde till Jordanien. Men pastorn tror att det är hans arbete bland båda kristna och muslimer som väckt vrede hos vissa myndigheters tjänstemän. De konstaterade att upp till 75 muslimer besökte församlingens söndagsgudstjänst, vilket var över en fjärdedel av de närvarande. Församlingsledarna säger att man inte riktar sig speciellt till muslimer, men betjänar alla, oberoende av religion. Jordansk lag förbjuder inte evangelikala att utöva sin religion, men den traditionella tolkningen av islam förbjuder apostasi, det vill säga att överge tron.

”Jag har inte på många år varit den mest populära personen, men med den nuvarande [Isis-]krisen, kände de sig kanske tryggare att vidta den här åtgärden”, sade Miller. Han tror att myndigheterna kommer att fortsätta att arrester och utvisa medlemmar i Grace Church tills församlingen lägger ned sin verksamhet.

Jordaniens utvisning av Miller påminner om ett liknande fall 2007 där myndigheterna deporterade 27 utländska evangelikala missionärer, seminariestudenter, pastorer och lärare. De kristna som tvångsutvisats berättade att underrättelsetjänsten frågat ut dem om evangelisation bland muslimer. Under 2003 arresterades också Amal Bijani, en arabisk pastor i Grace Church som var Millers föregångare. Han utvisades innan den amerikanska invasionen av Irak. Källor säger att underrättelsetjänsten sannolikt gjorde detta när de trodde att internationell media och människorättsobservatörer var för upptagna med annat för att notera det."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

 - "Vi ber för pastor Jody Miller och pastor Maged att Gud ska styrka och leda dem i denna nya situation. Vi ber också om beskydd för Millers hustru och att Herren ska trösta och leda henne steg för steg. Må församlingen finna vägar att fortsätta att predika det goda budskapet till både kristna och muslimer, och att hjälpa många flyktingar som kommer till Amman från grannländerna."


BANGLADESH


"-Vi ber för de två pastorer som nyligen fängslades i Bangladesh, anklagade för att ha konverterat muslimer genom att betala dem. Anklagelsen kom efter att pastorerna den 9 november döpt 42 nya kristna från muslimsk bakgrund i församlingen Faith Bible Church i Lalmonirhat i norra Bangladesh. Gudstjänsten avbröts plötsligt när 200 lokala muslimer attackerade pastorerna och de nya troende. Mobben tillkallade sedan polis, som arresterade pastorerna och de nydöpta.

”Polisen höll de troende fängslade hela kvällen”, berättade en lokal källa. ”De troende förnekade kraftigt anklagelserna.”

Nästa dag släpptes alla utom de två pastorerna. Med hjälp av en jurist försökte de få bli fria mot borgen, men förslaget avslogs. Den första behandlingen av deras fall var planerat till 17 november, men hittills har vi inte fått några uppgifter om fallet så vi fortsätter att be för dem.
”Den tjänsteman som har ansvar för fallet uppgav att han inte kan släppa pastorerna fria på grund av trycket från de islamiska ledarna”, berättade samma lokala källa. Fallet har sänts vidare till distriktsdomstolen och vi ber speciellt för den jurist som utsetts för fallet. Vi ber också både för pastorerna och deras familjer att de ska få stå fasta i sin tro på Jesus."

(Källa: www.opendoorsuk.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.


Foto: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar