Powered By Blogger

onsdag 26 november 2014

MKV - Kenya och Bangladesh - Herren är nära alla som åkallar honom, alla dem som åkallar honom i sanning

"The Lord is near to all who call on him, to all who call on him in truth." Ps. 45:18
"The light shines in the darkness, and the darkness has not overcome it." John 1:5 (ESV). Lovsång.

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 18:28. Jer. 29:11.Ps. 145:18, Joh. 1:5

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 38/2014 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och förbönsämnen: KENYA (över 30 kristna dödades i attacker, förbön för anhöriga) och BANGLADESH (tackbön för frisläppta pastorer, bön för god och rättvis dom)


Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=0018e68b94



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

"First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Ps. 18:28 "For it is you who light my lamp; the LORD my God lightens my darkness."

Jer. 29:11 "For I know the plans I have for you, declares the Lord, plans for welfare and not for evil, to give you a future and a hope."

Ps. 145:18 "Herren är nära alla som åkallar honom, alla dem som åkallar honom i sanning."

Joh. 1:5 "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det."
"The light shines in the darkness, and the darkness has not overcome it." John 1:5 (ESV)


Lovsång - praise: "I love the Lord"
https://www.youtube.com/watch?v=JgV8p9y3Y_c


KENYA

Över 30 kenyanska kristna dödade i senaste veckas attacker

"Minst tre män, inklusive en lokal pastor, har dödats av muslimska unga i oroligheter i Mombasa. Attackerna skedde den 17 november och verkar ha varit hämndaktioner för polisräder mot två moskéer tidigare samma dag, efter att man hittat sprängämnen i en moské. Tio unga män beväpnade med macheteknivar och andra liknande vapen attackerade människor som stod och väntade vid en busshållplats i Kiasuni-slummen som är ökänd för att vara en oroshärd med radikal muslimsk verksamhet. Pastor Joshua Muteti dödades framför ögonen på sin hustru och tre andra kvinnor av ett slag mot bakhuvudet. Kvinnorna skadades inte. Räderna orsakade också sammandrabbningar med muslimska unga inne i staden som är den näststörsta i Kenya.

Vittnen berättade för den lokala dagstidningen the Daily Nation att de unga under attacken krävde att offren skulle recitera den muslimska trosbekännelsen. ”De skanderade islamistiska sånger och bar den svarta Al Shabaab-flaggan… och de frågade vad människorna hette innan de attackerade dem som de ansåg vara icke-muslimer.

Fanuel Mogesani, som skadades vid attacken, berättade: ”Jag omringades av en grupp män. De sa till mig att högt läsa deras bön, men eftersom jag är kristen kunde jag inte göra det. Då slogs jag i huvudet med något som kändes som metall.”

En av moskéerna, där polisen gjorde en räd, ligger knappt 200 meter från frälsningsarméns kyrka Majengo Salvation Army Church som tidigare två gånger drabbats av brandattacker som en följd av att muslimska ledare dödats. Församlingsledaren major Robert Nzioka tillfrågades ifall de påverkats av den senaste tidens händelser.

”Tack för er fråga och er omsorg. Läget är spänt här men vi mår bra”, sade Robert. ”Det finns många poliser som vaktar vår fastighet, men be gärna för oss att vi inte drabbas av några hämndattacker.”

Även den 22 november attackerade islamistisk milis en buss som hämnd för moskéräderna. Den i Somalia baserade terrorgruppen Al-Shabaab tog på sig ansvaret för attacken där islamisterna legat i bakhåll för en buss och dödat minst 28 av passagerarna. Bussen med omkring 60 människor ombord körde från Mandera nära den somaliska gränsen mot huvudstaden Nairobi. Omkring 30 kilometer från startpunkten stoppades bussen i ett bergigt landskap av extremisterna som stormade bussen. Islamisterna krävde att alla reciterar verser från Koranen. Medan de andra passagerarna såg på öppnade terroristerna eld mot dem som inte kunde göra det. I ett uttalande beskriver Al-Shabaab dem som dödades som kristna. I fjol gjorde Al-Shabaab en räd mot ett köpcentrum i Nairobi i en ovanligt skamlös attack som dödade 68 människor och där varuhuskunder var belägrade i flera dagar."


(Källor: www.opendoorsuk.org, CNN)



- "Vi ber om tröst och helande för pastor Joshuas hustru och andra som drabbats av attackerna, liksom också om beskydd för Guds folk i Mombasa. Med pastor Roberts ord: ”Vi ber för hela Majengo-området, må Gud ge sin frälsning och väckelse till detta område så att invånarna äntligen kan få uppleva verklig fred och frid.”




BANGLADESH


"Vi tackar Gud för svaren på veckans böner (se Veckorapport 37) eftersom de två pastorerna som arresterades under ett dop nu har frisläppts mot borgen och väntar på rättegång. Vi fortsätter att be för dem och för en god och rättvis dom i fallet."


(Källa: www.opendoorsuk.org)














Martyrkyrkans vänner r.f.


Foton: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar