Powered By Blogger

onsdag 12 november 2014

MKV - Indien och Bhutan - "Se, jag ger er en framtid och ett hopp"

"For I know the plans I have for you, declares the Lord, plans for welfare and not for evil, to give you a future and a hope." Jer. 29:11 (ESV)



1 Tim. 1:1: 2:1-6. Rom. 12:2. 1 Kor. 15:3-7. 2 Kor. 4:8-10. Jer. 29:11. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 36/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen: INDIEN (kristna allvarligt misshandlade, kyrkattack) och BHUTAN (pastor Tandin Wangyal's domstolsärende; förföljelse för evangeliet skull)



Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=c580ef4921



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Rom. 12:2 "Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och behagar honom."1 Kor. 15: 3-7. Aposteln Paulus lär: "Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna, och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv. Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu lever, medan några är insomnade. Sedan visade han sig för Jakob och därefter för alla apostlarna.""Vi är på allt sätt trängda men inte utan utväg, rådvilla men inte rådlösa, förföljda men inte övergivna, nerslagna men inte utslagna. Alltid bär vi Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv skall bli synligt i vår kropp. Ty vi som lever utlämnas ständigt åt döden för Jesu skull, för att också Jesu liv skall uppenbaras i vår dödliga kropp."  2 Kor. 4:8-10


"Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp."

"Going home": http://www.youtube.com/watch?v=iJFhTb1gi6Y


Kristna i Chhattisgarh allvarligt misshandlade


INDIEN

"Den 25 oktober misshandlade hinduistiska extremister brutalt elva kristna som kallats till en gemensam diskussion i Madota, Bastar. Omkring 9.30 på morgonen meddelades byborna med trumslag om att ett officiellt möte skulle hållas för att diskutera en fråga mellan kristna och hinduistiska bybor. Men endast de kristna mötte upp. Senare på kvällen kom fyra beväpnade hinduextremister med saffransgula band i en lastbil och anklagade de kristna för tvångskonvertering och misshandlade dem. De elva skadade kristna fördes snabbt till ett sjukhus i Jagdalpur för vård.

En mobb med 30 hinduistiska extremister trängde sig den 19 oktober in i en kyrka under gudstjänsten, misshandlade församlingsbor, inklusive barn och kvinnor i Madota, Bastar, Jagdalpur. Attacken började med att omkring 30 hinduextremister stod utanför kyrkan och ropade slagord för att stoppa gudstjänsterna på platsen. ”Omkring fem av extremisterna trängde sig sedan in i kyrkan och började misshandla de kristna”, berättade pastor Bhupendra Kohra. Extremisterna satte också upp en bild av Hanuman [en hinduistisk gud] på vattenpumpen nära kyrkan och förbjöd de kristna att ta vatten därifrån. En polisanmälan gjordes, men inga arresteringar har gjorts.

Uppenbarligen motiverade av hinduistiska extremister misshandlade tre bröder den 20 oktober i Tokapal Block sin bror Laxman för att han följde Jesus.

“Den kristne skadades allvarligt och var i koma i 24 timmar”, berättar pastor Akhilesh Edgar. Han vårdades på ett sjukhus i Jagdalpur. Laxman återfick medvetandet men kan fortfarande inte tala. Ingen officiell rapport om händelsen gjordes.

Hinduistiska extremister attackerade en kyrka och en begravningsplats intill genom att bryta av två kors och skriva hinduistiska slagord på kyrkväggen. Extremisterna började den 1 oktober med en serie attacker mot församlingen Believers’ Church när de bröt sönder ett kors i kyrkmuren och skadade taket till ett förråd genom att kasta stenar på det. Den 4 oktober fortsatte förstörelsen ytterligare med ett sönderbrutet kors på kyrkväggen, förstörda lampor och klotter på kyrkväggen. Också de följande söndagarna höll extremisterna till runt omkring kyrkan och hotade församlingsmedlemmarna med allvarliga konsekvenser ifall de fortsätter komma till gudstjänsterna.
Församlingsledaren pastor Akshay Kumar berättar att man försökt få polisbeskydd, men att inget sådant erbjudits. ”På något sätt har vi ändå kunnat hålla våra gudstjänster”, berättar han.

Den 28 oktober misshandlade hinduextremister i Kamsheth, Peth Taluka, Nasik kristna, åstadkom stora skador på hus och en affär och plundrade affären. Denna incident fick sin början av oenigheter omkring ekonomiskt stöd till en lokal religiös festival. Extremister började misshandla fyra kristna män, varav tre en stund senare lyckades fly, men den fjärde av dem, Gilab Govind, misshandlades svårt. Senare började mobben attackera de kristnas hus som delvis förstördes, liksom också Govinds affär som plundrades på alla varor. De av männen som lyckades fly alarmerade polisen som kom senare samma kväll. Men i mörkret började extremisterna gå till angrepp också mot poliserna genom att kasta sten och söndra deras bilfönster. Det hela fick en överraskande vändning när de kristna på falska grunder arresterades för att ha ”attackerat polisen” och de sändes till häktet. Kristna i området gör en officiell anmälan mot polisen och försöker få ut de kristna mot borgen."

(Källa: Evangelical Fellowship of India)



- "Vi ber för våra bröder och systrar i dessa byar i den indiska delstaten Chhattisgarh, att vår Herre styrker dem och fyller dem med sin frid och kärlek så att de kan fortsätta vara hans vittnen mitt i svårigheterna. Vi ber att myndigheterna skulle vara rättvisa, speciellt gällande den kristna minoriteten och att hinduistiska extremister inte skulle ha inflytande över människors tänkande och handlande."



BHUTAN


"Vi ber för pastor Tandin Wangyal från Thimphu, vars domstolsbehandling sköts fram från 6 november till 17 och 18 november. Denna rättegång borde vara den sista för denna gång. Pastor Wangyal och hans familj går igenom svåra tider eftersom de predikar evangelium och han förhördes i 50 dagar, Domen kan bli upp till 8-10 års fängelse. Han och hans hustru har två små barn. Förföljelsen av små kristna minoritetsgrupper är ett ständigt problem i Bhutan där de kristna behandlas mycket illa och möter mycket diskrimination. MKV:s kontaktperson i landet hälsar: ”Be att Herren griper in i detta land och påverkar dess myndigheter!”


(Källa: MKV)


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar