Powered By Blogger

fredag 9 maj 2014

MKV - Sudan - "Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord"

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 121. Martyrkyrkans vänner r.f rapport 16/2014, (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämne: SUDAN (Meriam, gravid kristen mor dömd att avrättas)










1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."



Lovsång - praise: "I lift my eyes up"
https://www.youtube.com/watch?v=9g4eqKDkDiw


Gravid mor dömd att avrättas efter att hennes barn fötts

SUDAN

"Meriam Yahia Ibrahim (27), en kristen mor som väntar sitt andra barn har godtyckligt arresterats och av en sudanesisk domstol åtalats för äktenskapsbrott och apostasi, och dömts till döden. En lokal människorättsorganisation har kommit till hennes försvar, men fruktar att utan betydande påtryckningar mot Sudans regering från allmänheten kommer den åtalade att avrättas efter att hennes andra barn fötts någon gång nästa månad.

Meriam växte upp i en ortodox kristen familj i en liten stad i västra Sudan. Utexaminerad från Khartoums universitet var hon en praktiserande medicine doktor när hon gifte sig med Daniel Wani, en kristen från Sydsudan. En tid efter att ha upptäckt att Meriam hade en relation med Daniel, rapporterade Meriams släkting hennes äktenskap till den polisavdelning som enligt brottsbalken ansvarar för den allmänna ordningen i Sudan. Som född i Sudan anses hon vara muslim, vilket gör hennes äktenskap med Daniel, en icke-muslim, olagligt enligt sudanesisk lag.

Den 17 februari arresterades Meriam av de sudanesiska myndigheterna och fördes tillsammans med sin 20 månader gamla son Wani till kvinnofängelset Omdurman utan att hon ens åtalats för något brott eller fått en rättvis rättegång. Den 4 mars ställdes hon inför rätta vid El Haj Yousif Public Order Court i Khartoum och åtalades för äktenskapsbrott och apostasi, vilket kan medför straff på 100 piskrapp respektive dödsstraff. Med en representant från det juridiska centret Justice Center Sudan’s Mohand Mustafa som sin försvarsadvokat har en ny rättegång planerats till 11 maj. Där ska vittnen höras som kan vittna om att Meriam aldrig praktiserat islam och därför inte juridiskt kan dömas enligt den lag om allmän ordning som landet godkände 1991.

Den sudanesiska regeringen, som enligt USA:s kommission för internationell religionsfrihet (USCIRF) befunnits skyldig till ”systematiska, pågående och omfattande brott mot religions- och trosfrihet”, har ledd av president Omar Hassan al-Bashir infört ”en restriktiv tolkning av sharialag att gälla både muslimer och icke-muslimer och använder amputationer och spöstraff för brott och för ’oanständighet’ och ’omoral’, och arrestering av kristna för proselytism”.

En av talesmännen för organisationen International Christian Concern (ICC), Isaac Six, säger: ”Det senaste fängslandet och hotet om avrättning av en kristen i Sudan, en mor som väntar barn och som på grund av sin tro utsätts för detta, visar ett pågående behov av press på Sudan från USA, det internationella samfundet och religionsfrihetsförespråkare för att landet som medlem i Förenta Nationerna ska följa sina internationella förpliktelser att erkänna och beskydda varje individs rätt att fritt praktisera sin religion.”

(Källa: www.persecution.org)

- "Vi ber för Meriam, för hennes son och hennes ofödda baby, att Jesu Kristi frid ska omsluta henne och fylla hennes inre i denna fruktansvärda situation. Vi ber att den kommande rättegången ska vara rättvis och att hon ska friges omedelbart, och att både hon och hennes barn ska beskyddas av Gud själv och inte komma till skada."

 För att kontakta Sudans ambassad, sänd ett e-postbrev till: sudanembassy@sudanoslo.no
OBS! NÄMN INTE Martyrkyrkans vänner i ditt brev.

Du kan skriva på engelska:
Dear Ambassador, Please guarantee the freedom of Meriam Yahia Ibrahim. Best regards, (ditt namn).


Martyrkyrkans vänner r.f.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar