Powered By Blogger

torsdag 22 maj 2014

MKV - Argentina, Druserna och Sudan - Jesus is the only way, the truth and the life - giving rest

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Joh. 14:6, Matt. 11:28. Ps. 105:4

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 18/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: ARGENTINA (för de kristna, för rättfärdiga lagar), DRUSERNA (tack och bön) och SUDAN (Meriam och hennes familj)









1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Joh. 14:6 Jesus: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." 
Matt. 11:28 "Kom till mig ni alla som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila."  
Ps. 105:4 "Fråga efter HERREN och hans makt, sök alltid hans ansikte." 
"Seek the Lord and his strength; seek his presence continually!"
 

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=fe0e94bd6c

Lovsång:

http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/05/jesus-is-only-way-truth-and-life-giving.html

"Burn in me" (Paul Wilbur)
https://www.youtube.com/watch?v=VQCR-H7rqm0&feature=kp



Trycket mot kyrkan ökar enligt argentinsk pastor

ARGENTINA

"En argentinsk pastor som har utsatts för dödshot säger att hans land står inför en kamp för att behålla sin religionsfrihet. Marcelo Nieva, 34, ledare för baptistkyrkan Pueblo Grande i Río Tercero, en stad i den centralt belägna regionen Córdoba i Argentina, säger att trycket mot hans kyrka har ökat sedan förra året, när en lag som skulle garantera religionsfrihet infördes. Lagen har dock enligt pastorn haft precis motsatt effekt.
”Lagen är ett hot mot all kristen frihet i Argentina”, säger Nieva. ”Till en början påverkar den enbart vår kyrka, så människor förstår inte faran med den. Men vi vet hur farlig den är för vi lever med den.”

Fastän den endast är en regional lag, vilket innebär att den tillämpas enbart i Córdoba, stiftades Argentinas lag nummer 9891 som ”ett program för att i tid upptäcka och förhindra varje fall av psykologisk manipulation, och för att ge stöd till offer för manipulation.” På ytan verkar det nyttigt, men Nieva säger att sedan lagen infördes i augusti har hans fru Janets, 23, och hans en månad gamla dotter Marthas liv hotats, och trycket mot hans kyrka, vars medlemmar till stor del består av tidigare knarkare och prostituerade, har ökat.

Lagen har skapats med avsikt att förhindra psykologisk manipulation, men Nieva säger att den missbrukas och används mot religiösa organisationer. Exempelvis konstaterar lagen under artikel 3: ”Grupper som använder metoder för psykologisk manipulation: [inkluderar] alla organisationer, samfund och rörelser som uppvisar stor hängivenhet eller tillgivenhet till en person, idé eller sak, och vilka brukar, i sin dynamiska rekrytering eller indoktrinering, tvingande övertalningstekniker som bidrar till att tillintetgöra ens tidigare personlighet.”

Sedan införandet av lagen säger Nieva att han kyrka fortsättningsvis stämplas av politiker, polis och lokala tidningar som en ”kontroversiell sekt”. Som ett resultat, menar Nieva, växer hatet mot hans kyrka i samhället och som svar attackerar polisen regelbundet kyrkan, krossar fönster och genomsöker kyrkans egendom. Pastor Nieva säger att trycket mot hans kyrka har funnits redan före införandet av lagen, men att det har ökat i och med den. Han säger att under de senaste tre åren har 100 av kyrkans 150 medlemmar flytt på grund av trycket mot dem.

I november förra året arrangerade ett stödnätverk för den protestantiska kyrkan i Argentina (Confederación Evangélica Bautista Argentina) protester mot lagen och mot trycket på Pueblo Grande. Men Nieva säger att dessa protester bara ökade trycket mot kyrkan. Nu säger pastorn att han inte längre ber att trycket mot hans kyrka ska upphöra. Istället, säger han, ber han om frid och glädje mitt i sina kval.

”Under en lång tid bad vi om ett mirakel: att förföljelsen skulle upphöra”, säger han. ”Men det verkliga miraklet är att vi kan ha frid och glädje i våra hjärtan medan den fortsätter.” Och Nieva, som har bytt adress många gånger för att garantera sin familjs säkerhet, säger att ingenting kan stoppa hans arbete. ”Jag älskar verkligen människor och jag tror att pastorns roll är att vara en fader för människor”, säger han. ”Det finns en faderlös generation människor här. Gud behöver människor som kan vara fäder för dem, som kan hålla om dem och gråta tillsammans med dem.”

(Källa: www.worldwatchmonitor.com)


- Vi ber för pastor Nieva och hans församling, att de ska stå fasta och älskande i sin tro mitt i oron. Må Gud ge dem visdom och frimodighet att uppmuntra varandra och genom deras kärlek locka andra människor till kyrkan. Vi ber om beskydd för pastor Nieva och hans familj.




DRUSERNA


I förra veckan fick vi ett tacksägelseämne från våra drusiska vänner som vi gärna delar med er så att vi tillsammans kan tacka Herren: ”Hej kära bröder och systrar, jag är väldigt tacksam för era förböner och Gud svarade på bön denna vecka då mer än femtio biblar delades ut till druser som bad om och tog emot dem i många byar.” Vi fortsätter att be för dessa drusiska evangelister som verkligen hyser kärlek till sitt folk och längtar i sina hjärtan efter att nå ut till dem. Vi ber även för de drusiska familjer som oupphörligen har trakasserats av sitt eget folk på grund av sin tro på Jesus Kristus, speciellt för den unga pojke som den vecka blev attackerad när han var på väg till skolan - bara för att han hade ett kors.

(Källa: MKV)



SUDAN

Vi fortsätter att be för Meriam Yahia Ibrahim (se Veckorapport 16). En vidare förhandling i domstol hölls den 15 maj, när hon lugnt bekräftade för juryn att hon fortfarande är en kristen. Domaren bestyrkte därför hennes dom till döden genom hängning för apostasi. Han dömde henne dessutom till hundra piskrapp för äktenskapsbrott. Dödsdomen ska verkställas två år efter att hon har fött sitt andra barn. Advokaten som företräder Meriam förbereder ett överklagande, vilket måste inlämnas inom 15 dagar. Meriams man tilläts inte delta i förhandlingarna idag, och har nekats tillträde till Meriam och deras son i fängelset. Vi tackar Gud för Meriams tro och mod, och fortsätter be att Meriam, hennes man, deras son och deras ofödda barn ska få uppleva Jesu frid, närvaro och beskydd. Vi ber också att överklagan mot hennes dom ska vara framgångsrik."

(Källa: www.meconcern.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: Kerstin Lindén


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar