Powered By Blogger

söndag 11 maj 2014

Designate Russia as "State Sponsor of Terrorism"

"In its unannounced war against Ukraine, Russia relies on covert operations which fall squarely within the definition of "international terrorism" under 18 U.S.C. § 2331. Specifically, armed operatives of Russia, acting under disguise, attempt to influence the policy of Ukrainian government by intimidation or coercion."











Full text:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM



Ryska rättigheter (Östgruppen) "Efter OS - glöm inte Kaukasus":
http://ryskarattigheter.wordpress.com/2014/04/25/efter-os-glom-inte-kaukasus/
"Rysslands aggression mot Ukraina är ett uttryck för den ryska regimens totala förakt för internationella avtal i allmänhet och mänskliga rättigheter i synnerhet. Oviljan och oförmågan att lösa inhemska människorättsproblem som de i Norra Kaukasus är ett annat.

Båda måste uppmärksammas och motverkas av omvärlden, tillsammans med de bakomliggande problem som ger upphov till dem. Annars kommer Ryssland inte att kunna röra sig i demokratisk riktning."



Ryska rättigheter: Agentjakt kom av sig (Östgruppen):
http://ryskarattigheter.wordpress.com/2014/04/08/agentjakt-kom-av-sig/
"Fyra representanter från åklagarmyndigheten, justitie- och utbildningsdepartementet dök nyligen upp på ett seminarium anordnat av människorättsorganisationen Agora i den ryska delrepubliken Tatarstans huvudstad Kazan.

Myndighetsrepresentanterna anklagade Agora för att utbilda människorättsförsvarare med hjälp av utländska medel och därmed bryta mot lagen om utländska agenter som trädde i kraft i november 2012.

Enligt Agoras chef, Pavel Tjikov, blev kontrollanterna mycket förvånade när det gick upp för dem att seminariet i själva verket var finansierat av presidentadministrationen."



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar