Powered By Blogger

måndag 12 maj 2014

Mänskorättsförsvararen Martin Uggla anklagad i sin frånvaro - kan även få problem med Interpol eftersom Lukashenka-regimen ska producera bevis

Diktator-Ishockey-VM i Minsk, Belarus, 2014. VM har förvärrat läget i landet.VM - en ångande orgie i propaganda för diktatorn! Hur SJUK ska sporten bli?

Östgruppens ordförande Martin Uggla, Sverige, kan komma att få problem med Interpol (som inte bryr sig om mänskliga rättigheter) eftersom Lukashenka (enligt Englund) har hävdat att han är ”anklagad för kriminella handlingar och att det ska produceras underlag om det till på måndag”.

Regimen lär även ha sagt att ”Uggla ska vara glad över att han inte släpptes in eftersom han då skulle ha fängslats”. Fd. presidentkandidaten Ales Michalevic har också haft problem med Interpol vid resor, eftersom de inte tycks bry sig om mänskliga rättigheter. Frågan är hur långt regimens tentakler sträcker sig. Borde Martin Uggla ha extra skydd i Sverige?



Nu tvingas Martin Uggla med spänning vänta på vad det är för brottsanklagelser som kommer att presenteras under måndagen, samtidigt som han finner Lukasjenkas resonemang något märkligt. Om han nu tycker att Martin bör ställas inför rätta för någonting så borde han väl ha välkomnat honom in i landet för att kunna fängsla honom, eller hur?


Belarusbloggen: "I väntan på Lukasjenkas brottsanklagelse":
http://vitryssland.wordpress.com/2014/05/11/i-vantan-pa-lukasjenkas-brottsanklagelse/
"Fabricerade rättsprocesser mot regimkritiker är nämligen mycket vanligt förekommande i Belarus (Vitryssland). De cirka trettio demokratiaktivister som i skrivande stund sitter fängslade med anledning av hockey-VM har exempelvis råkat ut för detta fenomen. De greps av polis och dömdes sedan till korta fängelsestraff för förargelseväckande beteende (svordom på allmän plats, ungefär) eller ohörsamhet mot ordningsmakten, med de gripande polismännen som enda vittnen."








Gällande referensen till Ales Michalevic tänker jag på detta:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/03/former-belarusian-presidential.html






Över 30 fängslade på grund av Hockey-VM!
http://spring96.org/en/news/70919
Valjantsin Stefanovitj från Vjasna: "Om vi inte hade haft mästerskapen kanske de här människorna hade kunnat vara ute, men nu får de sitta i fängelse." 

VM har förvärrat läget: 
http://www.svd.se/sport/3551852.svd



VM har förvärrat läget i Vitryssland (längre artikel)
http://www.dn.se/sport/ishockey/vm-har-forvarrat-laget-i-vitryssland/


 

Frän kritik mot VM i Vitryssland:
http://www.gp.se/sport/ishockey/1.2361620-fran-kritik-mot-vm-i-vitryssland  
"Inte lika mycket en idrottslig fest som en ångande orgie i propaganda för president Aleksandr Lukasjenko." 

Ytterligare en demokratiaktivist gripen (32 gripna!):
http://fokusvitryssland.se/2014/05/12/ytterligare-en-demokratiaktivist-gripen/



Foto: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar