Powered By Blogger

fredag 2 maj 2014

MKV - Egypten och Iran - Crown Him the Son of God

I Jesu namn. 1 Tim. 1:1:2:1-6. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 15/2014


Tack- och förbönsämnen: EGYPTEN (Mary brutalt mördad för sin kristna tro, Guds ljus för Egypten)  och IRAN (pastor Farshid bland misshandlade fångar i Evin fängelset, bön för läkedom och för evangeliet)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=fba0baceab

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Lovprisning - praise: "Crown him with many crowns":
https://www.youtube.com/watch?v=YuMh_ept-Js

"Crown Him with many crowns":
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/04/crown-him-with-many-crowns.html 



Egyptisk kvinna mördad för korsets skull

EGYPTEN

"24-åriga Mary Sameh George gick från sitt jobb på ett kommunikationsföretag fredag eftermiddag den 28 mars för att dela ut mat och medicin till fattiga och åldringar i området Ain Shams i Kairo, liksom hon hade för vana att göra varje vecka. Den här fredagen kom hon dock aldrig fram dit hon hade tänkt sig.

På grund av en marsch som organiserades av anhängare av Muslimska brödraskapet efter fredagsbönen parkerade Mary sin bil vi en skola nära Virgin Mary and Archangel Michael Church. Strax innan hade anhängarna av Muslimska brödraskapet haft en sammandrabbning med säkerhetsstyrkor under sin marsch. Skott hade avlossats och säkerhetsstyrkorna använde tårgas för att skingra folkmassan. Klungan fortsatte då marschen i riktning mot Virgin Mary and Archangel Michael Church och avlossade skott mot kyrkan och mot en närliggande bensinstation.

Folkmassan såg Mary parkera nära kyrkan och identifierade henne som kristen eftersom hon hade ett kors hängande på sin bil. Wahid, en invånare i Ain Shams som bevittnade upploppet och mordet från sin lägenhet, berättar följande om händelseförloppet:

”De hoppade på hennes bil tills taket rasade in och drog ut henne ur fordonet med våld; de slog henne svårt, slet sönder hennes kläder och knivhögg henne flera gånger. De ropade ’Allahu akbar, Allahu akbar’ och förbannade henne medan de högg henne med knivar. Sedan sköt en av dem henne i ryggen så att hon dog. Efter att de hade dödat henne satte de eld på hennes bil.”
På senaste tiden har det förekommit många våldsamma upplopp liknande detta i Egypten. Våldet påverkar många runtom i landet, men kristna är speciellt utsatta.

”Här i Ain Sham vet vi att varje fredag är en dödens dag”, säger en koptisk invånare.

Marys familj har gjort en polisanmälan, men ingen har ännu arresterats för mordet. Folkmassor samlades till S:t George Church i Kairo för att delta i Marys begravning. Medan de sörjde en vän krävde de också enhet i landet och ett slut på våldet.

”Hon var en sann tjänare”, säger Khalil, vän till Mary. ”Hon älskade Herren från djupet av sitt hjärta. Alla kyrkans ungdomar älskade henne så mycket; kyrkan miste en god tjänare.”

(Källa: www.persecution.net)



"Vi ber för Marys familj och vänner, att Gud ska trösta dem och ge dem styrka i deras sorg. Må Gud göra slut på våldet mot oskyldiga i Egypten, och må Han röra vid deras hjärtan som ligger bakom denna ondska. Vi ber att Guds ljus ska gå upp över Egyptens folk och att de ska ta emot Hans kärlek i sina liv."


IRAN

"Den 17 april gjorde vakter från revolutionsgardet en räd mot avdelning 350 i Evinfängelset i Teheran och misshandlade ett antal fångar. Bland dem fanns pastor Farshid Fathi, som arresterades 2010 och åtalades för statsfientlig politisk aktivitet. Han dömdes i mars 2012 att avtjäna ett sexårigt fängelsestraff. Farshid försökte förhindra misshandeln av en medfånge när en vakt stampade honom på foten med sin känga och orsakade en bruten tå och en ledskada. Fastän han hade svår smärta nekades Farshid medicinsk vård ända tills tre dagar senare, när han togs till ett sjukhus. Han fick foten bandagerad, men kommer troligen att behöva en operation inom några veckor.

Förutom Farshid skadades ett trettiotal medfångar, vissa ännu allvarligare. Tre andra kristna har nämnts bland de fångar som misshandlats. Farshid skickade ett meddelande till sina vänner på påskdagen och förklarade vad som hade hänt och bad om bönestöd. Han skriver:

”Naturligtvis förlåter vi dem för vad de har gjort mot oss, för vi är efterföljare till Honom som säger: ’Fader, förlåt dem, ty de vet inte vad de gör.’ Så kära vänner, be i dessa dagar för mig att jag ska känna honom och vara rotad i honom och i uppståndelsens kraft.”

(Källa: www.assistnews.net)

"Vi ber för pastor Farshid och för alla fångar på avdelning 350 som blev misshandlade. Må Gud hindra detta från att upprepas och ge läkedom till dem som har skadats. Vi ber att detta onda ska föra med sig något gott för de här människorna. Vi ber att Gud ska väcka en nyfikenhet i var och en av pastor Farshids medfångar, och att Farshid ska kunna nå dem med evangeliet om Kristus."


Martyrkyrkans vänner r.f.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar