Powered By Blogger

onsdag 14 maj 2014

MKV - Iran och Centralafrikanska republiken - The Lord - his name alone is exalted; his majesty is above earth and heaven

"Prisa HERRENS namn, ty endast hans namn är högt, hans majestät når över jord och himmel." Ps. 148:13


1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 148:13. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 17/2014 (ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: IRAN (fängslade pastorer och kristna) och CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN (fruktansvärda övergrepp, för hela landet)





Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ffb6977122

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e1e1576b29

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Ps. 148:13 "Prisa HERRENS namn, ty endast hans namn är högt, hans majestät når över jord och himmel." Ps. 148:13 (ESV) "Let them praise the name of the Lord, for his name alone is exalted; his majesty is above earth and heaven."


Lovprisning - praise: "This is the air I breathe"
https://www.youtube.com/watch?v=mEDcKZB7r2A

Kristna i iranska fängelser får fortfarande inte nödvändig medicinsk vård

IRAN

"Iranska kristna har bett om fortsatt förbön för de kristna som sitter i fängelse för sin tros skull och/eller för kristen verksamhet. De flesta fångar hålls i sådana förhållanden som leder till hälsoproblem som sedan sällan behandlas effektivt.

Farshid Fathi, en pastor som 2012 dömdes till sex års fängelse, fick skador under en räd som revolutionära vakter gjorde på avdelning 350 vid Evin-fängelset där han hålls fängslad. Det var den 17 april som omkring 100 vakter utförde en räd i fängelset och misshandlade politiska fångar. När Farshid försökte ingripa när en annan fånge attackerades av vakterna, stampade vakten på Farshids fot så att han fick en fraktur i den och bröt en tå. Farshid togs till sjukhus på påskdagen den 20 april och hans fot gipsades, men fastän läkaren sa att Farshid skulle behöva vidare vård, har han vägrats behandling.

Vahid Hakkani arresterades tillsammans med sex andra när myndigheterna gjorde en räd mot en samling i Shiraz i februari 2012. Vahid fick en dom på tre år och åtta månader och han inledde en hungersstrejk den 20 mars i år för att protestera mot att justitiemyndigheterna avslog hans anhållan om villkorlig frigivning. Han fortsätter sin hungersstrejk den åttonde veckan trots att han lider av matsmältningsproblem och allvarlig svaghet.

Arrestering av kristna i Iran fortsätter. Till de senaste incidenterna hör en räd mot en husförsamling i Teheran under en påskgudstjänst. Fem av de närvarande arresterades: Ehsan Sadeghi, Vahid Safi, Amin Mazloomi, samt Nazi och Maryam Asadi. De har förts till en okänd ort och man antar att de fortsättningsvis hålls fängslade. Den 5 maj arresterades Silas Rabbani i Karaj. Tre agenter från ministeriet för underrättelse och nationell säkerhet kom för att arrestera honom och antydde att fler arresteringar kommer att ske i Karaj."

(Källa: www.meconcern.org)
 

- "Vi ber att Farshid och de andra som skadades den 17 april ska få uppleva Jesu helande beröring och få en riktig medicinsk behandling. Vi ber också för att pastor Behnan, Saaed och andra som fängslats för sin tro ska få den medicinska vård de behöver och att Vahid Hakkani får den Helige Andes visa ledning dag för dag. Må alla de som fängslats för sin tro och deras familjer påtagligt känna av Jesu närvaro, frid och beskydd varje dag och få förbli fasta i sin tro och klara i sina vittnesbörd. Vi ber att de fängslade ska få ha tillgång till Ordet och kunna hålla kontakt med sina familjer och att de som fängslats på falska grunder ska bli fria."




CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN

"Vi ber för detta land som sitter fast i en våldsspiral. Medan den kriminella anti-muslimska militärgrupp som kallas ”anti-balaka” driver ut muslimer från Bangui, fortsätter islamiska före detta seleka-rebeller att terrorisera centrala och nordvästra delarna av landet. Den 26 april massakrerade militanta tidigare seleka-rebeller 16 personer (varav tre till personalen hörande) på en medicinsk klinik i nordväst. Under den senaste veckan har omkring 100 personer dödats i tiotals byar i området nära gränsen till Tchad. Mördarna, som uppgavs tala arabiska och fulani, genomförde fruktansvärda övergrepp: dödade civila, brände hem och enligt rapporterna kastade de levande barn in i elden. Iransk media rapporterar felaktigt om folkmord på muslimer och uppger att kristna dödar muslimer utan att bestraffas för det. Ifall det inte blir fred i landet kommer situationen att märkbart förvärras. Vi ber för Centralafrikanska republiken och för dess församlingsledare och evangelister att de på nytt får fyllas av Helig Ande så att de frimodigt och med auktoritet kan predika evangelium och leda landet till Jesus Kristus så att hans förvandlade nåd får skapa fred och möjliggöra försoning. Vi ber att Gud kraftfullt skulle gripa in i detta land som har invaderats och härjats av fiender, förråtts och övergivits av vänner och rivits sönder inifrån, så att landet söker nåd och helande från Honom som både vill och kan rädda dem."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)






Be också för mänskorättsförsvararen Vadim Kuramshin och hans familj, KAZAKSTAN:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/04/urgent-vadim-kuramshin-beaten-and.html

Vadim's life is in danger (pray for his wife Katherina, family and mother):
http://socialismkz.info.3s3s.org/?p=11900



Martyrkyrkans vänner r.f.


Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar