Powered By Blogger

onsdag 28 maj 2014

MKV - Nigeria och Södra Asien - El Elyon - God Most High

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 78:35. Ps. 97:9. Jes. 6:3. Ps. 47:6-7. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 19, 2014 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och förbönsämnen: NIGERIA (bön för de kristna, de över 200 kidnappade skolflickorna)  och SÖDRA ASIEN (skollovsbibelskolan)




Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=50c9a27edd

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Ps. 78:35 "De tänkte på att Gud var deras klippa, att Gud, den Högste, var deras återlösare."
"They remembered that God was their rock, the Most High God their redeemer."

Ps. 97:9 "Ty du, HERRE, är den Högste över hela jorden, högt upphöjd över alla gudar."
"For you, O Lord, are most high over all the earth; you are exalted far above all gods."

Jes. 6:3 "Helig, helig, helig är HERREN Sebaot, hela jorden är full av hans härlighet." 
“Holy, holy, holy is the Lord of hosts; the whole earth is full of his glory!”

"Gud har farit upp under jubel. HERREN, under basuners ljud. Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung!" Ps. 47:6-7  
"God has gone up with a shout, the Lord with the sound of a trumpet. Sing praises to God, sing praises! Sing praises to our King, sing praises! For God is the King of all the earth; sing praises with a psalm!" 


Lovsång - praise: "El Elyon" (Paul Wilbur)
https://www.youtube.com/watch?v=PAklWRWwkHo 

"God is gone up with a shout" (Choir of Wells Cathedral):
https://www.youtube.com/watch?v=yrs5XR9Pd7k

Nigeriska kristna flyr från sitt hemland


NIGERIA

"När han kom till St Josephs kyrka i staden Gashua i Nigeria visste fader John Bakeni att han tog sig an en tuff uppgift. I ett illa medfaret samhälle nära landets norra gräns mot Niger fanns hans nya församling precis i hjärtat av Boko Harams område. Den lilla kristna minoriteten var krympande och under de senaste tre åren hade alla utom en bråkdel av ortens 3 000 kristna flytt. Ditsänd av sin biskop för att visa att stiftet inte hade övergivit staden tillbringade han stora delar av det kommande året med att försöka uppmuntra de kvarvarande 200 församlingsmedlemmarna. Men nästan varje gång han vågade sig ut från sin prästgård, väntade en påminnelse om svårigheten i hans uppgift honom vid hemkomsten.

”Flera gånger i veckan fann jag ett dött djur som kastats in på området, vanligen en höna, en get eller ett får, men ibland även döda katter”, berättar fader Bakeni (38). ”Stenar kastades mot kyrkan nästan dagligen och ibland kunde människor banka på porten och ropa: ’Du otrogna, vi kommer att döda dig!’ Nästan alla präster som jobbat i Gashua har upplevt samma saker så jag visste att det skulle bli svårt. Men jag var inte ledsen över att lämna stället.”

Fader Bakenis blandade känslor angående tiden i St Josephs församling speglar en känsla bland Nigerias kristna av att de förlorar kampen i norr, där Boko Harams kidnappning av över 200 skolflickor ses som en del av ett större angrepp för att driva ut dem för gott. Kristna känner sig nu speciellt sårbara i norr där de utgör en liten men mycket synligt minoritet som Boko Haram speciellt har svurit att ”utplåna”. Hoten har inte varit tomma ord. Kristna grupper bedömer att upp till 1 000 personer som sedan 2009 dödats av Boko Haram har varit kristna och över 700 kyrkor har attackerats enbart de senaste sju åren. I det drabbade nordöstra Nigeria är många kristna samhällen nu spökstäder när tiotusentals har flytt söderut. Det handlar om en av seklets största massutvandringar av kristna som ändå går obemärkt förbi i resten av världen.

Medan Boko Harams attacker ofta är skrämmande urskillningslösa där hela byar dödas tillsynes slumpmässigt, berättar överlevande ofta om sekteristiska drag. Vid en attack dödades 25 personer i Ganye i den nordöstra delstaten Adamawa i fjol. Där berättar Rifatu Bila, hustrun till en lokalpolitiker, hur hon under gevärshot fick höra att hon skulle få leva ifall hon konverterade till islam.

”Mannen med geväret hörde att jag bad och sade att jag skulle släppas fri om jag bekände mig till Mohammed”, berättar Bila, vars hem brändes under attacken. ”Sedan sköt han min make till döds framför mig.”

Rifatu Bila fick leva och det fick också ”Andrew”, en rullstolsbunden anställd vid St Joseph’s Minor Seminary, en katolsk skola, också den i delstaten Adamawa, som attackerades i mars. Vid båda tillfällena verkar den enda orsaken till att de skonades var att skapa vittnen till terrorn. Under attacken mot seminariet förde angriparna Andrew runt omkring på campusområdet så att han skulle se när de avrättade fyra av hans kolleger och sprängde kapellet och klassrum. Han ”förhördes” också om sin religion och varnades att den innebar att han var i livsfara. Allt detta enligt organisationen Aid to the Church in Need som dokumenterade händelsen."

(Källa: www.telegraph.co.uk)


 - Vi ber för situationen i Nigeria, speciellt för de utsatta kristna i detta land, att fred och frid skulle få råda i byar och städer där skräck och terror nu regerar. Vi ber att Gud helar både fysiska och inre sår som människorna fått i attacker under de senaste åren och vi ber att Boko Harams makt och planer skulle minska och försvagas. Vi ber för alla dem som flytt från sina hem att de skulle kunna återvända och på nytt bygga upp sina hem och sina liv. Slutligen ber vi också för de kidnappade flickorna att de skulle bli frisläppta och kunna fortsätta sina liv i frihet.


SÖDRA ASIEN

"I två dagar av skollovsbibelskolan Vacation Bible School hade Rajin sett 20 barn glatt högljutt leka, spela spel och genom Bibelberättelser lära sig om Jesu kärlek. Men sista dagen kom två av barnen synbart skrämda dit. De kom till Rajin som var en av ledarna och berättade om sin rädsla. ”Vår mamma låter oss inte gå i söndagsskolan”, sade den ena. ”Vi tycker om att lära oss sånger, rörelsesånger och sketcher. Vi älskar Jesus och vi kommer att följa honom. Men be du för min mamma att hon låter oss komma till söndagsskolan.”

Vi ber för dessa barn och andra i liknande situation, att föräldrarna skulle beröras av Kristi kärlek och att barnen skulle få tillfälle att lära sig mera om Jesus och växa i sin tro. Vi ber också för dessa skollovsbibelskolor att många barn finner vägen till dem."


(Källa: www.gfa.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.










Kristi himmelsfärdsdag 29.5.2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar